Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nevidím rozdíl v protikladech, co si o tom myslíte?

04. 01. 2008
0
5
1586
Autor
smokrew_b8ie

reflexní poezie

Nevidím rozdíl v protikladech, co si o tom myslíte? ___________________________________________________ _protiklady sa nazývajú protikladmi, pretože sú úplne rozdielne. keby neboli rozdielne a nebol by medzi nimi rozdiel, už by to neboli protiklady. hovorili by sme o úplne niečom inom. ak nevidíš rozdiel v svetle a tme, v čiernej a bielej, v dobrom a zlom..., tak je to s tebou zlé, ale nie až také zlé, pretože jeden filozof raz povedal, že svet je jednota a boj protikladov, takže tam musí byť niečo, čo majú spoločné, a to je to, že sú protikladmi, ktoré spolu tvoria celok, harmóniu. huf:) _spíše diskuse.. _to je obecný problém, který řeší filozofie - viz idealistická dialektika Hegelova _jistě, to je ale stará pravda

5 názorů

šlo mi o to, aby se nad mou myšlenkou zamysleli ostatní a řekli co si myslí, a to je ta poezie. hurá at je vás víc

R.P.
05. 01. 2008
Dát tip
protiklady sa nazývajú protikladmi, pretože sú úplne rozdielne. keby neboli rozdielne a nebol by medzi nimi rozdiel, už by to neboli protiklady. hovorili by sme o úplne niečom inom. ak nevidíš rozdiel v svetle a tme, v čiernej a bielej, v dobrom a zlom..., tak je to s tebou zlé, ale nie až také zlé, pretože jeden filozof raz povedal, že svet je jednota a boj protikladov, takže tam musí byť niečo, čo majú spoločné, a to je to, že sú protikladmi, ktoré spolu tvoria celok, harmóniu. huf:)

Rabb
04. 01. 2008
Dát tip
spíše diskuse..

Fouckault
04. 01. 2008
Dát tip
to je obecný problém, který řeší filozofie - viz idealistická dialektika Hegelova

ch_34
04. 01. 2008
Dát tip
jistě, to je ale stará pravda

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru