Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Asi tak nějak

17. 01. 2008
16
21
5257
Autor
stenos
A tak sem se dal na masírování prej mi to de - ruce mám jemný ale nijak průsvitný - trocha tý energie a pár slov taky zvládnu… masíruju hlavně ženy všechny sou stejné a každá jiná - poslouchám jejich příběhy vnímám jejich bolest i úlevu… jedna z nich se jmenuje Nataša je to Ruska ze Sibiře je tichá a vyzařuje z ní klid moc nemluví ale tuhle se rozpovídala … o svém dědečkovi který byl Polák byl to velký a silný muž nevolník tvrdě pracoval od rána do večera u zlého pána - jednou prý ale odešel z práce dřív a pán ho chtěl za to nechat zmrskat jenže dědeček byl velký a hrdý muž a drába který měl trest vykonat zabil - a pak utíkal a jelikož zabil musel utíkat daleko skončil na Sibiři … v té době tu car rozdával půdu kolik kdo chtěl aby ji mohl obdělat - a tak si dědeček vzal půdu začal na ní pracovat zakořenil a založil rodinu - jedním z potomků je Nataša milá žena s hřejivým úsměvem která se ze Sibiře přes Ukrajinu dostala až do Čech kde asi zůstane - je tu už deset let pracuje v Globusu v balírně masa - tuhle mi dala krásný vepřový koleno… hezky se usmála já taky a popřáli sme si hodně zdraví do novýho roku

21 názorů

příjemně vyprávíš :)*

nádhera...stálo by to za sbírku zápisků maséra...

Tip až po masáži toho vepřovýho kolena...

Natasha_
24. 01. 2008
Dát tip
...tak že je tam ta Nataša :--) Ale jinak povídáš tak přirozeně, jasně, někdy si říkám, že škoda, že nepíšeš povídky - materiálu máš asi odpozorováno dost.

těša
19. 01. 2008
Dát tip
"Víceméně nasekaný prozaický text do "volných veršů"" - to je (ikdyž by se to mylsim dalo říct líp), ale to snad neznamená, že to není báseň, ne?

Zbora
18. 01. 2008
Dát tip
Je paráda, mít protekci v masně! :o)

Marcela.K.
18. 01. 2008
Dát tip
Souhlas s Lopatou, ale kdybys napsal "Povídky maséra" , nebo něco v tom smyslu, dala bych tipa :-)) Líbí se mi to a i když také používám volný verš, je někdy těžké najít hranici mezi poetickým vyprávěním a básní...Jako nápad je to fakt dobrý...co takhle pár mikropovídek :-) žena s hřejivým úměvem - ze Sibiře :-) ruce mám jemný, ale nijak průsvitný... je tu už deset let pracuje v Globusu v balírně masa - tuhle mi dala krásný vepřový koleno… hezký :-)

Print
18. 01. 2008
Dát tip
Fajn*

Lopata
18. 01. 2008
Dát tip
Víceméně nasekaný prozaický text do "volných veršů" a pak nazvaný básní. Spíš to vypadá jako stručný výtah nějaké povídky, než pokus o básnickou tvorbu.

Rajmund
17. 01. 2008
Dát tip
...to ještě neznamená, že nám budeš masírovat mozky..!t!

dadíková
17. 01. 2008
Dát tip
:)*

že bych to také zkusila s masážemi? :)))) tvoje ... ***

Levi
17. 01. 2008
Dát tip
hlavně se mi líbí ten (záměrný?) rozpor mezi generacemi... *

Ó
17. 01. 2008
Dát tip
*


Háber
17. 01. 2008
Dát tip
:)*sa Ti masíruje:)* pekné* rozprávanie*

stenos
17. 01. 2008
Dát tip
To maj...


Honzyk
17. 01. 2008
Dát tip
..jo a nazev moc dobrej, jakoby prelozenej, cece, z rustiny,...ja ted dostal knizku versu von Jesenina, a tam je normalka text v cestine, teda prelozenej, a vedle basniska rusky, a ja mam rustinu rad, i ty basniky, tak tu Rusku pozdravuj...a zmydli ji kostatkem,...to maj prej lidi ze Sibire radi.)))

Honzyk
17. 01. 2008
Dát tip
--- "veprovy koleno"....civilos, navic nese naznaky pribehu...- snad i pribeh, clovek si muze hodne vecoi domejslet...a takova mala zpoved masera...uplne to vidim...pro mne takovejdle text ma cenu, no...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru