Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak Ládíka bolel zub a jak to dopadlo ( Povídka od Luboše Kemrně )

21. 01. 2008
6
27
2338
Takže. Já jsem vám včera ve své minulé povídce sdělil, že se bude trhat zub. U Ládi v jeho puse. Abych vám to nějak rozumně vysvětlil, tak on se Láďa od jisté doby tak trochu bojí doktorů, jak byl u ušaře. Už víte? Já za ním včera přišel a on měl na puse šátek a tvářil se nevrle.
A já jsem řekl: Tak Ládi, ty můj starý kamaráde, dnes vytrhneme ten zub, co tě trápí!
A on řekl: Jestli to Lubo bude bolet, tak si mě nepřej.
Já řekl: Neboj, nebude!
A vytáhl jsem z kapsi kleště na šroupky a matičky, co mám na moped. Ale Láďa se začal bát a nechtěl otevřít pusu a vůbec ani nepomohlo, když jsem mu zmáčknul nos! Tak jsem řekl, že to uděláme jinak. Došel jsem domů pro vlasec do prutu (občas taky rybařím) a když se vrátil zpátky, tak Láďa na to zvědavě koukal.
Já řekl: Láďo, ty můj starý kamaráde, nic se neboj a otevři pusu.
A on otevřel. Já hned viděl ten zup kazivec. Udělal jsem na vlasci smyčku a přivázal ho k tomu zubu. Vlasce se Láďa tak moc nebál.  Druhý Konec vlasce jsem uvázal k cihle. Láďa znejistil.
Řekl jsem: Pojď na dvůr, Láďo.
Šel. Došli jsme k studni a já do ní rychle hodil tu cihlu. Láďa se hrozně leknul. Pochopil. Ale bylo to pro jeho dobro! Ale než cihla dopadla až dolu a zub se vytrhnul, tak Láďa ze zbabělosti chytil do ruky ten vlasec a jak to škublo, tak se mu to zařízlo do prstů a začla téct rajská. Ale já to naštěstí měl vymyšleno dobře. Klepnul jsem Láďu kleštěmi přes kloupky na ruce a on hned vlasec pustil, udělalo to LUP a zub byl venku.
No ale jéje! Ne jen jeden. Všechny. Láďa měl totiž v puse svou zubní protézu a to jsou vlastně takové spojené zuby a když vytrhnete jeden, tak jsou i všichni ostatní zubové. On ho vlastně zub ani nebolel, ona ho tlačila ta nová protéza, jak si teď koupil. on mi to vlastně říkal v hospodě a já jsem to nějak pozapomenul. S protézou byl konec. To už nikdo nevytáhne.
Láďa se naštval a vzal na kamaráda, na mě, hůl.
Mám teď v hlavě ďolík od té rány a docela to bolí. Ale snad to zítra bude v pořádku a půjdu na houbi.
Tak Ahoj
Váš Luboš Kemrň!

27 názorů

katugiro
30. 01. 2008
Dát tip
Začínám ztrácet naději. Chybí ti cit.

Fairiella
22. 01. 2008
Dát tip
Ale Láďa se začal bát a nechtěl otevřít pusu a vůbec ani nepomohlo, když jsem mu zmáčknul nos! :D to mě dostalo :D *

Oldjerry
21. 01. 2008
Dát tip
Zbytečná slova - ten hoch je splachovací provokatér - nejspíš někdo z našich recesistů tadytuzdejších...

Rajmund
21. 01. 2008
Dát tip
Škoda tý cihly, věčná škoda !!!

Barman
21. 01. 2008
Dát tip
Když budu hodnotit jen text a potlačím skvrnu v mozku, tak je to sranda s chybama

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
...tžo spis Santaq Batagliova:)))))

pipe_a_puke
21. 01. 2008
Dát tip
píšeš skoro tak dobře jako jsme úplně psávali my když jsme psávali ještě totiž ale jen skoro

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
honzyku, ja si ho tak trosku predstavuju jako pochuzkare Mancusa, bude bzunda, aj se zajicem v pytli aj s liskou podsitou svitavym satenem -)))

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
..17 cm rajske pochoutky, jak to mel Ingacius ve Spolcenu klupcu na to,m silenym voziku s parkama (/Kennedy O´Tooole)....sabi, se zeptej, esi nv klidu nebo jak, se clpovekl musi voptat, abys nekupovala zajice v pytli...jo, toho mozna taky prinešse..)))

No bouřky choděj až v létě! Tož to se našekáš...

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
až zahřmí, lubošku.

a na co čekáš, sabinko?

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
ty prostopasniku, si myslis, ze si prvni myslivec, co me zval na cekanou??? este furt cekam!

Sabino, nemusíš mít strach, jsem hodný starý muž a mám i jezefčíka! Můžu ho vzít do tý hospůdky, když budeš chtít. A pak ti, když se ti bude chtít, ukážu, kam dáváme na zimu seno, jo?

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
kurec palec, to je ale tak lakava nabidka! ze bysem napucovala lakyrky, profoukla perko za klobouckem a vyrazila do plnych? a mimochodem, Honzyku, rec je o myslivcovi! co ma pekny vztah ke zviratkum, predpokladam, ze lubo?

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
sabi, ty taky naletis kazdymu, ne abys s nim nekam chodila....!!!))))))

Tak to jsem rád, že se vám to všem líbí. v pátek kdyžtak zajdeme do hospody, jestli budou peníze. Tady u nás. Jestli jste tedy od nás. A Sabinko, já se občas zapomenu, mám už šest a půl křížků na krku! A Láďu mám moc rád, je to dalo by se říct, víc než přítel! Občas si i to jméno spletu. Tak se pokorně omlouvám a klaním!

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
...kriste, ceho ja se tu nedocka, holka, ktera je jednou nohou v zoologocky, tu kaze vo lidech.))))))))) couvam.

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
honzyku, ten lubos je prece tak ukrutansky cloveci!!!!! -)))))

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
..ze prej smankote.))))))))))))))))))

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
,,vy dva ste taky pekny pakosi..))))))))))

sabi
21. 01. 2008
Dát tip
smankote, cim dal lepci, akorat se musis podepisovat vlastnim jmenem, ty lado! pis, lubo, taky talent sem tadyk na pismakovi este jaktezivo nevidela! Tvoje sabi

neroušek
21. 01. 2008
Dát tip
Haha....povídka mě pobavila i potěšila.

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
Jako hrob.

Já jsem jednou zabloudil a trvalo dva dny, než jsem se dostal domů. Ale naštěstí jsem našel v noci takový krmelec s půdou a tam jsem přenocoval ještě s jedním myslivcem. A třetího myslivce jsme vypili. Ten třetí byl ještě se štanglí lovičáku v myslivecký krabičce záchrany, co se dává do každýho krmelce! O tom ale nikdo neví, že to tam je, to je velké myslivecké tajemství, nenimrodi by nám to tam chodili vybírat, tak se o tom nesmí mluvit! V každým krmelci! Ale nic jsi neslyšel jako. jo?

Honzyk
21. 01. 2008
Dát tip
..z kapsi, jo..?))...a moped ma panacek, podivejme...no ten Lada je teda blbej jak andel, jak rikala nase babicka, jinak ale verici...divny,co..???))))... na houbi di...a pekne se projdi...mne napada, ze bys tam uz moh zvostat.)))))))))))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru