Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ještě jsem vám neříkal, že jsem velký kutil.

22. 01. 2008
17
25
3006
    Už je to tak. Mám zlaté české ručičky. Mám za domem dílnu a v ní: kladívka, šroubováky, vrtačku, pilku čepovku, dláta, pilníky, nůžky na železo, šroubováky (tři z nich jsou křížové ), ale i takové nástroje, jaké už se mezi lidmi příliš neznají: Nebozez, důlčík, lupénkovou pilku, průbojník, macka.  A tak. Svářečku nemám, ale tu mi občas zapůjčí můj nejlepší kamarád Láďa.
    A co vlastně dělám? Inu, všechno možného. Nedávno jsem ukutil sousedovi Strnádkovi kšandy, když šel na tancovačku. Přišel za mnou a povídá: Luboši, já jdu na tancovačku a přetrhly se mi šle. Nemohl bys pro mě udělat nějakou náhradu?
A já na to: Ale to víš že jo, Kájo!
Vzal jsem v dílně starou duši od kola, vymáchal ji v potoku a pak houbařským nožíkem podélně rozříznul a přepůlil, pak ty gumové kruhy překřížil, uprostřed spojil nýtkem a na jejich konce přilepil krokosvorky ze skládky, aby se to dalo připnout ke kalhotům. Kája měl z vinálezu radost. Děkoval mi a dal mi sklenici okurek a dvě kraličí kůže! Pak šel na tancovačku (on je chudák starý mládenec a taky k sobě hledá nějakou pani ) . Všem říkal, ať se podívají na jeho nové šle, že je má z tuzexu a všichni mu věřili a vyhrál v tombole kostku másla.
    No ale pak se to pokazilo. Jak byly ty kšandy napjaté, tak mu jedna při tancování povolila a šlehla jako bič a tou krokosvorkou přímo jednu pani přes zadek. Byla z toho mela. Všichni chlapi se poprali. Ještě že jsem tam nebyl! Navíc mu ty kšandy udělaly na košili černé prouhy. To proto, že byly z pneumatiky. Já mu totiž zapomněl říct, že si k tomu má vzít černou pořební košili, jak si koupil, když mu umřela sestra v Podolí.
    Ale kutím i jiné věci! Láďovi, mému nejlepšímu kamarádovi jsem k trakaři přidělal brzdu na přední kolo a zvonek a zrcátko, aby s tím mohl na silnici. Taky jsem mu ze starého fénu ze skládky udělal topení do králičárny. No ale z toho pak byl oheň. Ještě že tam nebyly žádní králíci. On si tam  dával jen seno. On už na králíky nestačí. Ten fén to seno měl sušit. Ale nesušil. Naštěstí se Láďa nevydrží zlobit dlouho.
 Vždycky říká: Já si tě moc cením, Luboši, ale už nevynalézej, ano?
A já mu vždycky odpovídám: Neboj se, už nebudu.
A pak jdu domů a stejně něco tajně vynaleznu. Jako třeba dneska. Ze starého mixéru jsem si vyrobil motor ke kolu, abych nemusel tak moc šlapat do kopce, až zase pojedu prodat láhve. Nevím ale, jestli se mi k tomu podaří sehnat dostatečně dlouhou elektrickou šňůru. Měla by být asi tak dvě stě metrů dlouhá. Kdyžtak spojím spoustu prodlužovacích šňůr. A to mi připomíná, že se musím jít podívat na smeťák, jestli tam zase něco nepřivezli!
Tak se mějte krásně!
A ať se vám moje dnešní povídka líbí!
Váš Luboš Kemrň!

25 názorů

katugiro
30. 01. 2008
Dát tip
Tak nic, vzdávám to. Když na to nemáš, tak se do toho nepouštěj.

avox
26. 01. 2008
Dát tip
Tedy, zasmála jsem se, to je pravda, ale těch chyb je tam na mne trochu moc. Až je opravíš, dej vědět, přidám tip :-))

Najmladšia
24. 01. 2008
Dát tip
jaaaaj:)))) ja sa ospravedlnujem......omyl..omyl..nedopatrenie..:D

Najmladšia
24. 01. 2008
Dát tip
jezis co mate seci s tou cestinou?

Tak já vás taky miluju, ano? Jste hezké?

Lizaaklarka
24. 01. 2008
Dát tip
lubosi..milujeme te..pristi basen jen a jen tobe..liza a klarka tipujou a jedou

StvN
23. 01. 2008
Dát tip
Ty jsi taky vrtáček. Bez avíz prosím.

sabi
23. 01. 2008
Dát tip
mily lubosi, ja si te taky moc cenim a tesim se na dalsi povidku. nejakou. abychom si tady zase mohli cist takove vesele pribehy. mej se pekne, lubo tvoje sabi

to je takový speciální vrtáček

co je to nebozez ?

Honzyk
23. 01. 2008
Dát tip
....se desim, co prijde priste..:) *

StvN
22. 01. 2008
Dát tip
Ještě že jsem strojař:)

Fairiella
22. 01. 2008
Dát tip
:D *

palino8
22. 01. 2008
Dát tip
si Pat alebo Mat?

Já mu totiž zapomněl říct, že si k tomu má vzít černou pořební košili, jak si koupil, když mu umřela sestra v Podolí. oprav si pohřební...;) A Podolie, ak to je to na Slovensku, tak to poznám, odtiaľ som mala babičku;))) ale toto ma dostalo;) Měla by být asi tak dvě stě metrů dlouhá. Kdyžtak spojím spoustu prodlužovacích šňůr. už len za to *;)

martinez
22. 01. 2008
Dát tip
my ženy se neptáme bo sme taktní... :o) števko, dík, já už tu pana myslivce sleduju co se objevil a čekám co se z něj vyklube... teda spíš kdo... a taky se směju :o)

Vude, to je chyba. Má tam být mužství. Já jsem učinil překlep při zakládání tohoto internetového jména a už to nejde vrátit. Nevím co s tím. Celou dobu jsem doufal, že si toho nikdo nevšimne, ale chyba láfky! Jsi už druhý, kdo mi to připomíná i se mě na to ptá. Ach jo.

aha...no ale na mě k chápání zase tam moc není. Jsem normální starší muž, co má rád přírodu, les, houbi, pejsky a v neposlední řadě svůj moped. A taky mám Láďu a rád bych si tady našel nějakou pani

Vaud
22. 01. 2008
Dát tip
to je relativne velka moucha, kdyz ma mušství 17cm :-)

myslíš to kolo? Láďa si to taky myslí, to je podivné. Ale jestli seženu tu šňůru, tak to bude určitě fungovat!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru