Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ad impossibilia nemo tenetur

22. 01. 2008
16
14
2180
Autor
JirkaS

.....

Stával jsem nahý na brance starého domu v košilce a volal nesrozumitelná slova za ženou která odcházela pryč Dělal jsem díry do zdí ryl mezi trámy a díval se jak teče fabrický náhon To vše jsem dělal Stával jsem ukrytý v korytech řek chytal ryby do ruky a řezal jim skřele Fetoval jsem upíjel se do neznáma zvracel na podlahách pomočených toalet Lhal jsem a kradl kousal se do rtů vykusoval si kusy masa z úst jedl sklo kamení havěť která neměla kam utéci... To vše jsem dělal Miloval jsem se v autech na schodech na trávnících v parcích vysmíval se malířům kteří se ukrývali za významy svých nesrozumitelných štětců Četl jsem staré knihy i ty novější ba i ty nejnovější Byl jsem bohatý byl jsem chudý něžný i brutální dával jsem i bral si co mi náleželo To vše jsem dělal Mými modlitební mlýnky byly jízdní řády vlakových nádraží a mými nejbližšími byly rozpité vzory bufetových ubrusů --- Teď je půl třetí ráno Vstanu a dám si další dražé Má touha žít se rovná letu komára na vrcholek zasněžené hory Má touha zemřít má stejnou podobu Vidím starou ženu jak otevírá branku vidím fabrický náhon a řeku plnou mihotavých ryb Ze sněhuláka naproti se stal flek na košili dnešního rána Beru si další dražé a přitom nechci zaspat Sčítám už mrtvé nebo stále živé? Netuším

14 názorů

Fart
23. 01. 2008
Dát tip
.... nevím, ale modlicí mlejnek .... a kafemlejnek .... není to samý ... .... a kvůli modlicí mlejnkům, je třeba vystoupit na střechu světa ... a rozhlédnout se, .... a vidět všechno, ale OPRAVDU VŠECHNO ... *- ... jen pak se dá spokojeně zemřít ... .... .... no a vši ?? .., ... ty ať si řeší své vší problémy .... vší silou ...:-))

Santi€
23. 01. 2008
Dát tip
připomnělo film od Kim Ki-Duka Jaro, léto, podzim, zima a jaro tip

Marcela.K.
23. 01. 2008
Dát tip
ještě avi pro rupíka :-)

Marcela.K.
23. 01. 2008
Dát tip
zavonělo mi to... dětským touláním...pak studentský roky ...mejdany... kluci s kytarama, basou , benjem...jo i ten vlak tam mám...a jezdil přes Semily, Železný Brod...jen toho zvracení asi míň...i když jo, taky, občas :-) Pořád dobrej JirkaS :-)

Honzyk
23. 01. 2008
Dát tip
...moc dobry..***

líbí*

Zuzulinka
22. 01. 2008
Dát tip
sedávala jsem na plotě v gumácích od bláta vysadiil mě na něj ten nejhezčí kluk na světě Zdeněk chodila s ním ségra učil mě jezdit na kole, co nemělo pedály brzdila jsem kolenama to kolo bylo děsně pidi máma mi pak rejžákem dřela z kůže škváru největší lumpárna bylo víno skovaný v jahodách, když jsme stanovali ani nevím, kdo ho tenkrát ukrad rodičům a Bétéčka /tak nějk se ty cigára jmenovalaú po obojím mi bylo zle a je dodnes alkohol a cigarety mě nemají rádi :-) pěkný Jirko, pěkný*

Milly
22. 01. 2008
Dát tip
** minulost *n :-)

Milly
22. 01. 2008
Dát tip
*n

Milly
22. 01. 2008
Dát tip
Dá se závidět mimulost?

dadíková
22. 01. 2008
Dát tip
dobré, ale moc nevěřím, nebo mám? *

Kaos
22. 01. 2008
Dát tip
hmmm.. více než vynikající, řekl bych:) *t*

archie
22. 01. 2008
Dát tip
zásah :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru