Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něco jako láska

26. 01. 2008
3
8
1392
Autor
berrie
Láska. Co to vlastně je? Proč tu je, proč vůbec vzniká? Jednou je krásná, skoro se až vznášíme v nebi, a po druhé je zas záštiplná, až krutá. Přesto se bez ní nedá žít. To protože ona nám vyplňuje život, bez ní by byl nudný a nemohly bychom utéct od stresu, od věcí, které nám způsobují strasti. Ani by snad nebyl smutek. Protože většinou kvůli lásce jsme smutní, to kvůli ní si vyléváme oči slzami. Nebo jsme smutní kvůli rodičům - vždyť ti nám taky dávají svou lásku. Můžeme být i smutní kvůli přátelům, kvůli zvířatům, přírodě... Láska nemá meze. Je jí nespočetné množství ke všem různým věcem. Jistě moc dobře znáte, jaké to je, když vás blízký člověk zradí. To najednou nevnímáte nic jiného, než právě tu bolest, která ve vás dřímá, která vám postupně a pomalu trhá srdce na menší a menší kousky, až z něj skoro prýští krev. Bolest, co prostupuje celým tělem a vy nemůžete na nic jiného myslet. Můžete si oči vyplakat, pak už nemáte ani slzy, a přesto bolest neustává. Hojí ji čas - to on má tu nejlepší moc vyléčit srdce - bolavé a zrazené. V té době si i možná říkáte, jak už nechcete lásku ani vidět, ani cítit, že už se nechcete zamilovat, to protože způsobuje akorát bolest. Ale tu najednou potkáte nového člověka, který se vám najednou zdá nejdokonalejší, nejúžasnější na světě a láska je opět na scéně. Tentokrát však v té mnohem hezčí podobě. Svět vnímáte úplně jinak. Je zničehonic barevnější, veselejší, mírumilovější a vy máte pořád chuť se smát. Neustále máte rozzářený obličej a myšlenky vám lítají úplně někde jinde, než by správně měly. Stále se vám před očima mihotá jeho tvář a vy se už nemůžete dočkat té chvilky, kdy zas budete moci splynout v jeho náručí. A když pak nastává rozloučení, vůbec se vám od něj nechce, nejraději byste u něho ještě zůstali a užívali si polibků a něhy, jeho lásky. A pak přichází stýskání, u něhož máte pocit, že vám pukne srdce, jak vám dotyčný člověk chybí. Už bez něj nemůžete žít. Připadá vám, že to on je to nejdůležitější a nejcennější ve vašem životě. Pokud i on tak smýšlí o vás, říká se tomu pravá životní láska. Pokud se vám ovšem nevybarví do své pravé podoby a vy tak zjistíte, že to byl znovu omyl a zase se to všechno opakuje.

8 názorů

hmm, přidej trochu krve, akce a bude to dobrý :)

OffTheLip
04. 03. 2009
Dát tip
nějak tam mimoto nebylo řečeno, že je to nejmocnější věc na světě, tak to doplňuju :)

salome_sisi
08. 06. 2008
Dát tip
pozdrav z "Elfího vína" :-)

salome_sisi
08. 06. 2008
Dát tip
Ne jen čas hojí bolest, ale opět láska. Ne ta sobecká, kdy zoufalstvím a v slzách se utápím v bolesti, ale z lásky odpouštím a pro lásku, která byla, kterou jsem byla obdarována, žiji...:-) ...máš to hezký, ale o lásce každý by mohl plodit úvahy a básně, povídky a telenovely a přesto všechno dohromady, sečteno a podtrženo nevyjádří co láska je, jak mocná to moc, či jak nazvat ji...vždyť láska tu byla od počátku :-) hezký den, a nenech se odradit, piš dál :-)

Řízek
26. 03. 2008
Dát tip
láska nejni jen příjemná,... ...patří k ní i oběť za druhého... ...Jestli chceš vědět, co je to opravdová láska, podívej se na film "Umučení Krista"

pravda *

moorgaan
26. 01. 2008
Dát tip
Láska nemá logiku - přide tiše, a veme za kliku...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru