Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zběsilý tanec

26. 01. 2008
6
4
1647
Autor
KEKEL

Úvodní minipovídečka z pentalogie Výhled z balkonu


ZBĚSILÝ TANEC

     Výhled z balkonu byl celkem pěkný. Víceméně taková tuctová pohlednice. Domy, něco přírody a nebe. Kdyby bylo pár hodin po půlnoci, svítilo by jen několik okýnek. Bylo odpoledne, nesvítilo ani jedno. Světlo v bytech zajišťovaly sluneční paprsky, které se odrážely od všeho možnýho. Každý člověk venku vrhal středně dlouhý stín. I stromy vrhaly středně dlouhý stín, nebo spíše vrhaly velký flek o kousek dál. A takovouto skvrnu vrhal i strom, kol kterého pobíhala skupinka dětí.
     Jedno holátko se znenadání zastavilo a upřeně se začalo koukat do koruny stromu. Pomalu natáhlo ruku ke kmenu a jistě se k němu přibližovalo. Ve chvíli, kdy ono dítko pevně zatnulo své měkké prstíčky do kůry stromu, jakoby ho posedl démon, začalo se nezřízeně zmítat.
     To okolo pobíhající zbytek natolik zaujalo, že všichni velice nerozvážně obklopili tančícího kamaráda. Zdálo se, že byli přitahováni jakousi silou. Démonický tanečník fungoval jako magnet. Byla to otázka necelé minuty, než se všichni propojili horními končetinami a naprosto nekoordinovaně variovali nejrůznější krkolomné kreace.
     To ale bohužel nebyl konec. Nesmyslný pohyb stále nabíral na intenzitě a dětský hlouček se semknul v pevně propojený pulzující lidský pletenec. Neuběhlo ani třicet vteřin a první jiskra dosedla na úrodnou půdu. Copánky jedné holčičky velice dobře posloužily jako zápalné pochodně pod hranicí. Pak už to šlo ráz na ráz.
     Seškvařený chuchel za nějaký čas dodoutnal. Nebylo to nic hezkého.
     A co Jedna Láska? Kde ta byla? Ta nad tím jen pokrčila rameny. Koneckonců, všechno zlé je pro něco dobré. A občas se věci dobré zdají býti zlými a naopak.
     (moudro)
     I já jsem pokrčil rameny a pootočil hlavou o několik desítek stupňů.
     Stíny byly zas o kousek delší.

4 názory

Flákač
21. 10. 2009
Dát tip
jo, tak to byla ale dobrá minipovídečka, t.

Barman
26. 01. 2008
Dát tip
mazeeec

Winter
26. 01. 2008
Dát tip
Ďábelské. Nevím, co bych vytknul, celé to je nádherně podřízeno své pekelné atmosféře. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru