Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsme všichni utíkali pro zelí ( Úplné nová povídka od Luboše Kemrně!!! )

02. 02. 2008
6
8
1633
No dneska se v té zatáčce, jak tam roste ten dub, vybouralo nákladní auto, co vezlo do Voškovic zelí! A to my chlapi hned běžíme, když se něco takové schruje, abychom z toho také něco měli. Já jsem hned obléknul ( boty, kšandy, čepice, trenýrky, kalhoty, bunda, ponožky! ), vzal si na záda batoh a hrr ven! A tam už sousedi! Hnali se dolů z kopce ( naše vesnice je na svahu ) a měli taky batohy. A někteří i tašky. A uviděl jsem i Láďu a ten jel s kolečkem! Hamoun. A už měli všichni hrozně hrozný náskok, tak se to ve mě sevřelo hrůzou, že z toho zelí nebudu nic mít, že mi to všechno vyberou. Ale pak jsem si toho všimnul! Víte čeho? Tříkolky mého mladšího vnuka, co má na nose pihu (ten druhý ji nemá a podle toho je rozlišuji ). Tak jsem ji rychle zvedl a nasedl na ni a rozjel se z kopce! No jéje, byla mi trochu malá a sedátko tlačilo. Dal jsem nohy do pedálů a s tříkolkou i batohem se rozjel dolů k zatáčce, jak u ní roste ten dub. Ale najednou to začalo hrozně zrychlovat. Chtěl jsem zabrzdit, ale zjistil jsem, že to nejde. Já jsem si totiž předtím půjčil brzdné lanko a udělal z něj Láďovi strunu do houslí. On totiž někdy hraje. A tak jsem nemohl zabrzdit a navíc měli ti pedálové poutka na nohy a mě se v tom zasekly boty a hrozně rychle mi to s nimi točilo. Míjel jsem všechny sousedy, jak běželi dolu a volal jsem: Pomoc, pomoc, nebrzdí! A oni? Smáli se. Ale to nevadí, legrace musí být. A legrace byla, ale pak naednou přestala být, když jsem dojel dolů ke křižovatce. Tam jak je ten dub, tak já jsem do něj vrazil. A vyrazil si dva zuby a někam mi odletěly boty i s pedálama. Vnuk bude brečet. A nejhorší je, že žádné auto a už vůbec žádné zelí tam nikde nebylo. To asi někdo udělal vtipný vtip.  A Láďa, když doběhl dolů, tak jsme spolu alespoň odmontovali značku u silnice a něco z ní uděláme. Ale ještě nevím co. Když tak to dáme do sběru a já konečně ze zástavy vyzvednu to sedátko na mopeda!

8 názorů

Rajmund
02. 02. 2008
Dát tip
První třetina se mi líbí, druhá v normě, třetí přebujelá.

fungus2
02. 02. 2008
Dát tip
To je dobrý o))

Jade
02. 02. 2008
Dát tip
jo dobry, fajn humor:)

Rabb
02. 02. 2008
Dát tip
mi se to nelíbí.. mno..

Honzyk
02. 02. 2008
Dát tip
"schruje":)))..obleceni vyborne: chvalim:))) .---..ja vim, ze ve mNe (sevrelo hruzou) te tak nesere...ME taky ne, ale ...tak dokonaly teKSt a chyba...? neverim...:))) ..a ten Lada....kreten...jo, moped, to bude pro tebe to pravy, nas rustikalni taborovy recniku..:DDD **

Maeslo
02. 02. 2008
Dát tip
Díky, skvělá momentka :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru