Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OTEC - II.

05. 02. 2008
3
7
2140
Autor
macecha

 

                                                           Kapitola II.

     Nastal den soudu. Stál na chodbě a byl velmi nervozní. Hrozně se styděl a to nejen proto, že ho tam může někdo vidět, ale hlavně pro ten důvod, pro který ho sem pozvali. Reproduktor na zdi zachrčel a ženský hlas ho zval do místnosti č.23. Vešel, odevzdal občanský průkaz soudkyni a postavil se za pultík pro svědky. Soudkyně ověřila jeho totožnost a doklad mu vrátila zpět. Chvíli mlčela, dívala se na něho a s ní i další dvě ženy, které seděly za předsednickým stolem. Jedna z nich byla zapisovatelka, druhá - asi nějaká přísedící.

     "Tak, pane Valtr, víte proč tu jste?" To se ho ptala soudkyně a on vnímal její hlas jako z velké dálky. Celé to prostředí ho docela zbavilo řeči. "Abych pravdu řekl, opravdu nevím." "Byla na vás podána žaloba o uznání otcovství od paní Mikelové." "Znáte ji?" "Neznám ženu takového jména," řekl. "A mohu přísahat, že jsem za dobu svého manželství a to je třicet let, nebyl manželce nevěrný!" Soudkyně, to co on říkal tlumočila písařce a ta to zapisovala. "Musím Vám říci, že se nejedná o záležitost posledních třiceti let, ale čtyřceti, kdy jste byl ještě svobodný." "Jde o dobu, kdy jste se vrátil ze základní vojenské služby." "Pamatujete si, kdy to bylo?" "Pamatuji,"odpověděl on. " Bylo to koncem října roku 1966."

     Viděl to jako dnes. Vrátili se ještě s jedním kamarádem z jejich vesnice a jeli to oslavit do města. Rozhodli se, že to zapijí v jednom velkém hotelu, kde byla taneční kavárna, kam chodili ještě před vojnou. A tak tam také v osm večer zasedli a popíjeli. Vzpoměl si i na to, že si časem přisedli ke dvěma děvčatům, černovlásce a blondýnce, které tam později přišly. A je fakt, že po skončení programu děvčata vyprovázeli. On šel s tou černovláskou. Byly asi dvě odiny v noci, autobus jim jel až ráno a děvčata říkala, že nespěchají, tak se každý s tou svojí vydal na procházku.


7 názorů

macecha
03. 12. 2009
Dát tip
tak, tak. Dostihne každého!!!

renegátka
03. 12. 2009
Dát tip
dostihla ho minulost

macecha
07. 01. 2009
Dát tip
Fantasie, díky za všechny tipy. Možná Ti sedne i moje další povídky, které jsou u mne napsány. Až budeš mít čas, a pokud si je budeš číst, budu ráda, když mi napíšeš svůj dojem z nich.

Fantasie
07. 01. 2009
Dát tip
Těším se na , až dočtu všechny díly....TIP!

macecha
20. 11. 2008
Dát tip
díky

Robinia
20. 11. 2008
Dát tip
*

Marcela.K.
18. 03. 2008
Dát tip
ale ale...jdu dál :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru