Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mé žábomyši

Výběr: Baziliška
15. 02. 2008
3
5
947
Autor
Grtek
Já zíral tě, když ty, má milá
jsi durchně kvokno vyšumila.
Jak krávran hravě plánila jsi
ku krávě hráván větrem v asi.

Ó má žábomyši, slůně z blažin
jak mám vyvzlyknout ti plíseň vážím
tvá kvostná kráň - můj vyšší tlak
tvá hrudná něž - ta taky tak.

5 názorů

Baziliška
25. 02. 2008
Dát tip
nevím, kvokno už jsem potkala - třeba právě v překladu In his own write, vyvzlyknout myslím existuje, byť se prakticky nepoužívá, plíseň-píseň je staré, kvostný snad, ale blažiny a kráň myslím ne...kráň je nádherný slovo, zvukomalebný a významově přesný...jestli znáš (jiného) autora, sem s ním, zajímá mě to:) ... k recitaci je tvoje věc trochu nevděčná:)

Grtek
25. 02. 2008
Dát tip
děkuji, děkuji, děkuji mnohokráte za vyslovenou podporu tomuto možná lehce eklektickému dílku (ale co v dnešním postmoderním světě není eklektické, že?) Neroušek: To trochu přeháníš, básník nejsem a už skoro rok neskládam... Baziliška: nemám nižádnou chuť ni důvod ti bránit používat tyto novotvary, neb se trochu obávám, že pravděpodobně u většiny z nich nejsem historicky prvním autorem, to by byla dosti velká náhoda...

Baziliška
24. 02. 2008
Dát tip
Grtek In his own write;)) skvělá hříčka, máš cit pro jazyk...plánit, blažiny, kráň a něž jsou geniální a citlivě vytvořené novotvary, smím je používat?:)

neroušek
16. 02. 2008
Dát tip
Jak od Morgensterna.Neroušek zdraví Grtečka,básníka a skladatele!

Rabb
15. 02. 2008
Dát tip
:-))))) moc..*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru