Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zatím bez

27. 02. 2008
15
19
1813
Autor
Ostružina

      

Půl roku jsem nosila klaunskej nos, a ani jednou ho nevyprala. Obvykle ho nasazuju, až když se vzbudim, ale teď jsem s nim i spala.

Začalo to někdy v létě. Byly pařáky, ale já nosila dlouhý kalhoty. A každý ráno jsem navštěvovala pana Zolofta. To jsem si nasadila ten nos. Postavila jsem kříž z kamenů a psala bez názvů. A už mně nezajímaly opršený dlaždice, ani kletby v diviznách.  Trochu jsem přes něj neviděla, protože mojí velikost neměli. Tak jsem nosila ten největší. Byla jsem zabalená ve zbytcích svejch snů. A byly těžký, až jsem chodila shrbeně. A půlrok utekl jak voda. A abych pravdu řekla, nic si z něj nepamatuju.

Když jsem ho pak sundala, bylo to jako bych celou dobu spala a dívala se na to, kolik věcí se vlastně stalo. A každej den byl plnej naléhání, abych si ho zas nasadila.

Ale já jsem asi tvrdohlavá.

Teď kouřim jednu za druhou a mám zase ráda. A zas vidim. Vidim, jak je všecko barevný. Zase potkávám malý víly a cítím mokrou hlínu. A přivírám voči, když mi do nich svítí.

Už si dám bacha, abych si ho znovu nenasadila. I když teď zas neumim obtisknout na papír svůj mozek a mozky jinejch.  Jsem zas cedník a cedim všechnu špinavou vodu.

Nevyčítejte mi, že ho nenosím. Někdy se holt do vrženejch kostek musí sáhnout rukou. A překlopit aspoň jednu.

Šťastný čísla nejsou, ne od jedné do šesti.


19 názorů

Ostružina
04. 08. 2008
Dát tip
Děkuju

Ježková
29. 07. 2008
Dát tip
No tady těch metafor je:)) Vážně silný.. ani nemám co říct

Ostružina
21. 06. 2008
Dát tip
Všem děkuji.

satannáš
19. 06. 2008
Dát tip
teda, moc hezky napsané *T

Ostružina
19. 06. 2008
Dát tip
protože na kostkách je jedna až šest ;o)

to na mne velmi zapůsobilo*** jen bych chtěla vědět proč od jedné do šesti?

Ostružina
19. 03. 2008
Dát tip
Proč smutně? Já vyhrála sama nad sebou.

Santi€
17. 03. 2008
Dát tip
"Zase potkávám malý víly a cítím mokrou hlínu. A přivírám voči, když mi do nich svítí." a "Jsem zas cedník a cedim všechnu špinavou vodu." nedejte na lidi, slečno, a buďte svá. a vězte, že všechno se v radost obrátí;*)

NePoe_ta
03. 03. 2008
Dát tip
Úpřimné. -t- Tedy nehodné kritiky přízemního tvora. Přesevšechno by mne zajímalo co bylo tím nosem klauna?

Ostružina
01. 03. 2008
Dát tip
Kateřino (a vždycky bude...) - dík ;o)

Aimee_Dee
01. 03. 2008
Dát tip
hmmmmm dobry... *

Tak tahle je pro mě NEJ... Mám skoro slzy v očích a ty mě znáš, jak to mám s pláčem... A víc ti k tomu nenapíšu, protože by ses zase na mě zlobila... Pusu Kateřina (...a vždycky bylo)

Ostružina
28. 02. 2008
Dát tip
Anyz děkuji :o) Lízátko, taky jsem ráda, že vás zas vidim ;o) A marmeládu já nejim... Zato vodnice mi táhne ze všeho, hlavně z vlasů... Díky :o)

Anyz
27. 02. 2008
Dát tip
jedna z tech vnitrne hodne blizkych:o)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru