Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

v mlze

27. 02. 2008
5
14
1477

uprostřed tiché, tmavé

a vlhké zahrady

nehnulo se ani stéblo

trávy

ticho, ticho, ticho

mléčná tma a ticho

vyfouknutý oblak dýmu

se zastaví a pomalu

usíná

usíná až k zemi, kde

se na tebe

chvíli zespoda dívá a pak

se plynule rozpustí

v mlze

své kroky neslyšíš

šípy zvuků

k tobě přes mlhu nemůžou

zamotávají se do ní

a tak dál nehnutě a

neslyšně vypouštíš své

usínající přátele

do té doby

než tě něco nezačne

hřát u prstů


14 názorů

_del_
22. 12. 2008
Dát tip
téda, působivé, opravdu..

Water Lily
08. 04. 2008
Dát tip
Tak tu si dám do oblíbených...!!!*

Water Lily
08. 04. 2008
Dát tip
Tak tu si dám do oblíbených...!!!*

Markéta
27. 03. 2008
Dát tip
to máš pravdu, ale já mluvím od odstupu od samotného myšlení, invence, zaujetí... potom víš, co píšeš a zároveň ti to poskytuje sebereflexi... vidíš hned, jestli to nejsou jenom žvásty, jenom vylití vody za lavóru, jestli to má švuňk, jestli to může zaujmout iněkoho zvenčí...

nekteří zastávají názor, že psát se má ještě za horka.. dokud je železo žhavé:).. já nevím.. ono je občas lepší to časem vylepšit, ovšem někdy člověk zjišťuje, že není co vylepšovat.. že tak dobře, jak to napsal po políbení můzou by to v životě už nenapsal..

Markéta
27. 03. 2008
Dát tip
:-) ...chce to jen trochu odstupu

asi by to mohlo být "hezčí" ovšem, když to na jeden výdech cítíš, na jeden výdech napíšeš, tak to potom čtenář musí bohužel na jeden výdech přečíst a na jeden výdech nějak vstřebat.. ale asi by se s tím něco dalo dělat.. teď už dýchám docela normálně:)

Markéta
27. 03. 2008
Dát tip
možná bych upravila jednotlivé strofy do větších celků, takhle je to slité v jednu "mlhu" a člověk má fakt pocit, že se v tom nedá ani dýchat... jako záměr možná zajímavé, ale na úkor čtenářského libida. Působí to dost rozvláčně, pár momentů zajímavých např: vyfouknutý oblak dýmu se zastaví a pomalu usíná usíná až k zemi" "neslyšně vypouštíš své usínající přátele do té doby než tě něco nezačne hřát u prstů" ale ztrácí se ve změti vaty, chce to více důrazů na jednotlivé obrazy, vnést do toho nosnější prvky, které by čtenáře vytrhly z onoho bezdeší...

ale chyby musí mít určitě:) a ty mě právě zajímají (teda ne že by mě pochvaly nepotěšily že?:)

dík:).. jsi mě fakt potělšila.. až mě zaráží, že jsem od tebe nedostal ani jednu zápornou kritiku.. tohle mi nedělejte děcka:D.. nesmíte mě tak chválit.. já potřebuju aby mě lidi kopali:)

má to zvláštní atmosféru...

Santi€
05. 03. 2008
Dát tip
"vyfouknutý oblak dýmu se zastaví a pomalu usíná usíná až k zemi" ... "šípy zvuků" ... "neslyšně vypouštíš své usínající přátele do té doby než tě něco nezačne páááni, nemám slov, s pozvolnou tíhou to dopadlo na mé smysly hřát u prstů"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru