Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Křeslo

04. 03. 2008
0
4
1031
Autor
Bety888

Pozdě.

Už se tomu nemůžu vyhnout. Už nepomůže žádný útěk z vězení jako v minulých letech, ani nepomůže žádné ujišťování, že jsem nevinný. Je to částečně pravda. Osminásobnou vraždu, za kterou jsem byl odsouzen, jsem nikdy nespáchal. Můj trestní rejstřík přesto nebyl úplně čistý. Na drobné krádeže, které jsem prováděl když jsem přišel o práci, se sice většinou přišlo, ale stejně jsem si žil vcelku pohodlně. Velkou část svého života jsem strávil v cele. Nějak mi to nevadilo. Ve vězení dávali třikrát denně teplé jídlo, nebyla tam zima a často byli dozorci mírnější a já jsem si mohl povídat s ostatními spoluvězni. Ale už je pozdě. Dnes ráno pro mě přišli a řekli mi, abych se umyl a převlékl. Věděl jsem proč. Cesta k místnosti s elektrickým křeslem byla dlouhá. Posadil jsem se a přes hlavu mi přetáhli pytel.


4 názory

Bety888
05. 06. 2008
Dát tip
Povídky je možná přehnaná kategorie... Ale už je to tam;)

Celkem v pohodě, jenom bych to asi nedávala do kategorie "povídky", povídku si přece jenom představuji trochu jinak...

Bety888
14. 05. 2008
Dát tip
je to spíš shrnutí faktů než výlev před smrtí... třeba už se s tím smířil, fantazii se meze nekladou... navíc když tě mají zabít, nedojde ti to dokud tě prostě k tomu křeslu(či něčemu jinýmu, na prostředku nezáleží) dovedou.

Negnit
14. 05. 2008
Dát tip
neni tam zmínka že by se toho bál vypadá to že to je nějakej super hrdina který do všeho de s hlavou vzpřímenou

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru