Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úplněk

04. 03. 2008
1
7
1011
Autor
Bety888

Klasické téma, prostě jsem na to něco zkusit musela... :)

Ležela jsem v posteli a nemohla jsem usnout. Byla zase jedna z těch nocí, které jsem probděla. Úplněk. Venku se rozléhalo vytí psů, možná vlků. Žijeme totiž v malé vesničce na kraji lesa. Přeběhl mi mráz po zádech. Za chvíli bude půlnoc, čas duchů. Na duchy jsem věřila, protože už se mi stalo spoustu nevysvětlitelných příhod. A navíc s půlnocí jsem vždycky ztratila pojem o čase, vždycky až do svítání, jen jsem určitě věděla, že jsem pokaždé v tom čase byla vzhůru. Ještě pět minut do půlnoci. Oklepala jsem se.

Z postele na podlahu seskočil velký chlupatý tvor. Dlouze zavyl a otevřeným oknem vyskočil ven na zahradu. Lehce přeskočil plot a odběhl na nejbližší vrcholek kopce. Začal hlasitě výt a za chvíli se kolem něj shromáždilo spousta stejných tvorů jako byl on. Byli to vlkodlaci. Vůdce smečky je všechny jakoby přepočítal, naposledy zavyl a vyběhl vpřed. Ostatní běželi za ním. Běželi dlouho. Náhle se vůdčí vlkodlak prudce zastavil, zavitím dal povel k zastavení a zavětřil. Pak se přikrčil a zbytek smečky to zopakoval po něm. Všichni se začali po břiše plazit k hustému křoví podél cesty. Po cestě právě kráčel nějaký muž a hvízdal si. Jakmile prošel kolem místa, kde byla smečka ukrytá, vzduchem se mihl šedý stín a zakousl se mužovi do krku. Jako na povel se všichni vlkodlaci vrhli ze svých skrýší a začali sborově výt. S mužem se zatím něco dělo. Zmítal se jakoby v křeči. Na nohou, na rukou a na obličeji mu začaly rašit šedé chlupy a oblečení, které na sobě měl, se začalo párat. Náhle před smečkou stál další vlkodlak. Po mužovi nebylo jediné stopy, kromě roztrhaného oblečení a hodinek. Vlkodlak se připojil k ostatním a taky začal výt. Pak všichni přestali naráz a rozeběhli se na kopec blízko od vesnice. Tam vůdce naposledy zavyl a vlkodlaci se rozeběhli na všechny strany. Vůdce se na ně ještě chvíli díval, pak lehce seběhl z kopce, proskočil oknem do pokoje a stulil se na posteli. Mezi chlupy už prosvítala lidská kůže.

Ráno jsem se probudila celá strhaná. Jako bych celou noc někde běhala. Na posteli jsem zase našla několik černých chlupů. Asi se Jimmie, můj pes, zase bez dovolení vyspal v mé posteli. Budu mu muset vynadat. Ale dělal to jen při úplňku. Byla mi docela zima, bylo totiž otevřené okno. Taky vždy jen při úplňku. Úplněk je pro mne zvláštní od té doby, co jsem v noci nemohla usnout a šla jsem se do zahrady dívat na hvězdy. Tenkrát na měl skočil velký šedý pes. Protože jsem se probudila ve své posteli, myslela jsem, že to byl jen sen. Povzdechla jsem si a chtěla jsem se jít obléknout. Při tom mi pohled zalétl na okno. Mezi zbytky noci ještě prosvítal velký zakulacený měsíc.


7 názorů

RealPedro
08. 06. 2008
Dát tip
Jistě :)

Bety888
05. 06. 2008
Dát tip
Je to starší věc, i když tím se nechci obhajovat. Logičnost je holt pokaždý jiná, to je sporný:) Stejně mě baví spíš poezie... viď Pedro:)

Řízek
24. 04. 2008
Dát tip
přijde mi to takové moc hrrr... i v bájích a povídkách co znám, se likantropie projevovala pozvolna, a ve vlkodlaka se namohla proměnit mrtvola, jestliže si ho kousnula do krku, měl být mrtev a ne se proměnit v mžiku oka ve vlkodlaka,...ale necjme logičnosti,... od první věty druhé osdtavce jsem přesně věděl, jak to bude pokračovat,... to ovšem neznamená, že to byl špatnej nápad,... jo, a mojí kritiku nemusíš brát příliš vážně, jsem odchovanec fantasy a mám na to už svoje subjektvní názory,...zatim!

Bety888
15. 04. 2008
Dát tip
Mě se tohle ani moc nelíbí... Je to bez příběhu...

RealPedro
13. 04. 2008
Dát tip
Rada do života, neopravuj lidi, co dávaj tip ;) Tohle mě bohužel nenadchlo... protože vlkodlak, vlkodlaci, vlkodlačí, vlkodlak, vlkodlak, vlkodlaci..... muž, možův, muž, mužovi.... to né, tohle,.... navíc některé stavby úděsné... asi seš pře poezii ;)

Bety888
09. 03. 2008
Dát tip
děkuju :) (a úplněk se píše s ú... )

Moniiikaaa
05. 03. 2008
Dát tip
Také jsem psala příběh s jménem ůplněk:).Je to pěkný příběh, dávám tip:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru