Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Difúze

06. 03. 2008
0
8
941
Autor
Hladina

***********

pochybnosti mé

rozptyluješ v látce

čerstvého vztahu

***********


8 názorů

Zvrhlík
07. 03. 2008
Dát tip
Příště stačí do upřesnění kategorie napsat pseudohaiku a máš po problémech.

Hladina
07. 03. 2008
Dát tip
tak si dej do toho předtím místo "svobody" "volnosti", třeba tě to přestane pohoršovat .-)

Hladina
07. 03. 2008
Dát tip
Dobře, tak to tedy není haiku. Nemám ambici psát haiku za každou cenu, ale tady je to pro tento útvar zdá se nejvhodnější kolonka. Držím se základní zásady 5-7-5 a nějaká jiná kouzla jsou pro mě příliš do hloubky. Jestli je to celé o tom dodržet stavbu klasického japonského haiku, tak je mi líto – to neumím a nechci…

Zvrhlík
07. 03. 2008
Dát tip
Nikdo ti přece nebrání, psát jak píšeš teď, ale haiku to není. Ale klidně to můžeš nazývat pseudohaiku a budeš mít po problémech. Nebo si o haiku něco zjistit a pokusit se napsat skutečné haiku. Ale není to lehké. Svoboda není libovolný výklad pojmů! Aby ta slova k něčemu byla, musí něco znamenat. Takže nazývat něco, co haiku není haiku není svoboda, ale svévole. Stejné by to bylo jako by si mužům chtěla říkat ženy a naopak a zaklínat se přitom svobodou. To prostě možné není. Potom by ty slova byla na nic, pokud by neměli pokud možno svůj přesný význam.

Hladina
07. 03. 2008
Dát tip
více svobody v tak malém státečku jako je haiku (°L°)

Paulart
07. 03. 2008
Dát tip
Zvrhlík má pravdu. Látka vztahu je pěkná genitivní metafora, na které se dá leccos postavit, ale ne haiku. V haiku je dobré se vyvarovat abstraktních slov a pojmů, třeba i těch "pochybností".

Zvrhlík
06. 03. 2008
Dát tip
www.haiku.bloguje.cz Když tak tam jukni, ať víš proč to haiku není.

Zvrhlík
06. 03. 2008
Dát tip
Není to haiku. Vztah nemá látku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru