Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sweet Little Something

15. 03. 2008
0
0
750

Tohle není prolog, ale takové upřesnění. Celé upřesnění je v prologu, což je článek předtím. Jen připomínám, že tuhle prózu na pokračování píšu společně s Hašlerkou.

Sweet little something

1.kapitola Pomsta začíná- by Barbucha

Lucius seděl na křesle u velkého okna, hlavu měl v dlaních. Jen těžko zastavoval slzy, které se mu řinuli do očí a ještě těžší bylo nemyslet na ně, na své milované, ženu a syna.

Byli tomu právě tři roky co je zabili kledbou Avada Kedavra, dnes by Dracovi bylo přesně třináct. Popotáhl, vzpomněl si na svou ženu, jak vždy hubovala Draca, když to udělal, vzpomněl si, jak se Dracovi rozzářili oči, když uviděl dárky ke svým desátým narozeninám, jak se Narcisa rozplakala štěstím, jak Draco nevěřícně koukal na prsten ve svých rukách, jak Narcisa ležela bez života na zemi, bledá, ale krásná, ještě krásnější než kdy jindy, jak měl jeho syn, zachumlaný v peřinách, zavřené oči a sladký výraz, jako by spal, spal, a nikdo ho už nemohl probudit.

Lucius náhle pocítil takový nával odhodlání pomstít svou rodinu, přešel místnost k masivnímu stolu, posadil se na židli a mávnul hůlkou. Před ním přistála složka, našel v ní několik papírů a začetl se. Najednou překvapeně otevřel ústa

„Jaktože jsem si toho nevšiml?“podivil se rozhořčeně. Přešel ke kamennému krbu, z římsy sundal misku s  práškem zvaný letax, nabral si ho trochu do ruky, stoupl si doprostřed krbu a hodil prášek pod své nohy, okolo něj se zvedl oblak prachu a když se slehnul Malfoy už tam nebyl…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru