Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První

31. 03. 2008
2
8
1217
Autor
Maeslo

Když si člověk začíná pomalu uvědomovat, že poezie je pro něj za hranicemi dosažitelnosti, musí zvolit prozaický kondenzát.

Yossarian utápí nemilosrdné svědění svědomí ve vlnách Středozemního moře, kofola chutná výtečně a v ekonomice jsme lepší než Slováci. Zahrádka kypí životem. Vedle u stolu tři slečny švitoří a krásně často se smějí. Přes ulici je vidět kočárek a z něj si hlasitě stěžuje mimino. Zřejmě na second-hand, před kterým ho nechali. U jiného stolu, jen kousek nalevo, září batolecí mládí a spokojeně nasává lahodný mok ze své lahvičky a vlnivý dým z okolí. Nepochybně budoucí hospodský nadšenec. Slunce, tak dlouho opomíjené, už zase nutí mhouřit oči. Nastavená víčka se těší jeho přítomnosti a vše je v pořádku. Dokud se neozve ten známý křik, jen silněji a blíž. To se budoucnost národa nechává s neskrývanou nevolí naložit do kočárku a odvézt kamsi do neznáma. První záchvěvy jara mizí tak rychle za obzorem. Dámy dámy, můžu se smát s vámi?

8 názorů

Maeslo
22. 05. 2008
Dát tip
V ten moment se k Vám stěhuju :-)

však my, Slováci, vás dobehneme :)

Máš zajímavý styl psaní. A celý je to prostě takový usmívací.

Maeslo
05. 04. 2008
Dát tip
To jsem rád. To moudro se Slovenskem zaznělo od vedlejšího stolu a paní vypadala přesvědčeně, tak mě to uklidnilo ;-)

pobavilo ma toto: v ekonomice jsme lepší než Slováci... a fakt výborná myšlienka je: To se budoucnost národa nechává s neskrývanou nevolí naložit do kočárku a odvézt kamsi do neznáma. veľmi pekná metafora, za ňu :)*

Pound
02. 04. 2008
Dát tip
Ja tam zadnou myslenku nehledam, ale to jaro beru metaforicky. Pokazde, kdyz ti bude blbe, si to precti a bude zase fajn.

Maeslo
01. 04. 2008
Dát tip
A jakou podle tebe konkrétní myšlenku se to snažím sdělit?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru