Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluška a Naděžda jsou moc fajn holki!

13. 04. 2008
1
5
1644

ty písmena jsou velký jak nemam brejle tak abych na to viděl. jo?

Dneska jsem byl s Maruškou v přírodě. To já s ní občas takhle jezdím, když je mi jednou za čas smutno. Vzal jsem  moped, nasedl jsem i s ní (ona byla v batohu) a jeli jsme. Sousedi koukali a smáli se, jak jsme jeli, protože to jsou hloupí lidí. Nevědí, co je správné. Když jsme s Maruškou dojeli na kraj lesa, jak je tam taková ta hezká mez, jak tam roste ten šípkový keř, tak tam jsem se posadil do trávy a řekl jsem: Tak pojď, Maruško, ty moje srnečko rozmilá!  A vyndal jsem ji z krabice, abych ji nafouknul. Ona je totiž nafoukovací pani. Vždycky se s ní na mezi poveselím jako zamlada a je mi hej a cítím se jako znovuzrozený! S nebožkou to sice bylo lepší se poveselit, ale Maruška je docela šikovná pani a ani mi moc nevadí, že neuklízí. Na druhou stranu nelamentuje a dá se dát do skříně, když na ni nemám náladu a ani chuť. Dřív jsem ji pučoval láďovi, ale on ji nevyplachoval a nestaral se o ni a jednou do ní píchnul ve zlosti šroubovákem, jak nechtěla vařit (on si láďa myslel, že je živá a že navaří jako normální pani ) tak do ní udělal dirku a já to pak musel lepit. Tak už mu ji nepučuji a říkám, že praskla a že sem ji spálil v kamnech. Já jsem marušku dostal od ruských vojáků v 1968 roce, jak přijela ta červená armáda. Moc fajn kluci! Dal jsem jim polivku a rum a dostal jsem Marušku a ještě Naděždu. Holky z tanku. Moc chytrý vynález. Dlouho byli ve skříni, aby nebožka (to byla ještě nebožkou nebyla ) nevěděla, že mám tyhle dvě nafukovací pani. Když ale pak umřela, tak jsem je začal vyndávat a nafukovat.
Naděždu ale už nemám, protože té se rozthla papula, jak jsem na ní jednou v zimě jel z kopce jako na sáňkách, jak jsem pospíchal na fotbal do hospody. On tam byl takový ostrý kámen u kapličky. To už nešlo zašít, tak jsem z toho nadělal plavací kruhy pro vnuci. Měli radost. Zůstala mi Maruška a ni dávám pozor, už ji ani nedávám do zahrady k zelí jako strašáka, ani ji nepučuju vnukům na hraní. Ona to jednou viděla žena mojeho syna a vyváděla a říkala něco že ten tvůj táta je cvok, honzo, koukni, co těm dětem pučuje! Ale to nevadí. Alespoň neubyde.

5 názorů

Riki_n_a
22. 05. 2010
Dát tip
Super recese, super oddech. Víc romantických příběhů o Marušce, pls. :-)

sabi
14. 05. 2008
Dát tip
huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! TTTTttttttTtttTTTTt

už som sa mala zasmiať????

to musí bejt pořádná baba, když vydrží rajtování takovýho chlapiska z hvozdů:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru