Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dannyho bodovací systém (DBS)

29. 06. 2001
1
0
9269
Autor
Danny

Body tu prý kdysi na písmákovi byly, ale byly zavrženy jako neobjektivní.

Do kritik však můžu napsat co chci, proto občas používám DBS

(což může znamenat DataBázové Systémy nebo v tomhle případě

Dannyho Bodovací Systém).

 

DBS používá jednotku emotivní kritiky, kterou je jeden tip.

Kolikrát napíšu "TIP", nebo "Ť", tolik Dannyho bodů dané dílo

dostalo.

 

Systém DBS je šířen pod GNU GPL, takže jej může používat kdokoli.

 

Kdo ho nechce používat, ať ho nepoužívá.

 

Díky za pochopení.


Bacil
09. 07. 2001
Dát tip
Wopi, když uvážím, že Kateřina nechce být Kateřinou, která Tě vyzývá k odvalení na druhou půlku postele, a naopak chce být přítulnou Pavlou, řekl bych, že máš docela kliku ;-))

Katerina
08. 07. 2001
Dát tip
To nic, zaloguju se jako Pavla :-)))))

Wopi
08. 07. 2001
Dát tip
:o)))

Wopi
07. 07. 2001
Dát tip
Jo, vkus máš, to je fakt :o)), taky dobrý nápady - virtuální polygamie :o)))) to je sqjelej nápad :o)) ptát se ženy při uléhání do manželské postele "A která seš dneska?" - to je představa :o)) ( "Dneska jsem Stáňa, která TO nemá ráda!" "ZASE???" ) :o)))))))))

Bacil
07. 07. 2001
Dát tip
Anebo: dneska jsem Jarka, která to sice chce, ale až o půlnoci, až se všude uklidí a vytřou země, a pak jen tak narychlovku, aby se tím neztrácel čas a bylo to rychle odbyté ;-))))))))))))))))

Wopi
07. 07. 2001
Dát tip
Jo. Ještě lepší by byla změna. Do postele uléhá Pavla, která se ráda mazlí. Tulí se. Její ruce nenápadně odhazují manželovu únavu. Manžel je vzrušen a pevně se k ní tiskne. Svléká jí pyžamo a naléhavě ji hladí. V tu chvíli se mu však ona chladně podívá do očí a řekne: "Nyní jsem Kateřina. Odval se na svoji půlku postele a nech mě být!" To by byl dramatickej život :o)))))))))

Bacil
07. 07. 2001
Dát tip
Partner by asi musel být dostatečně aktivní, aby jí nedopřát čas se odhlásit a přihlásit se pod jiným nickem :-)))))))))))))

Katerina
07. 07. 2001
Dát tip
ehm, Wopi, co to je, s tou Katerinou....??? :-)))

Wopi
07. 07. 2001
Dát tip
Sorry :o)) Nějak se mi to tam líbilo :o))

papouch
07. 07. 2001
Dát tip
Já si plně stojím za svejma blbinama. :-) Akorát - a to musím přiznat - mi dělá bordel v mým malinkatýn papouščím mozešku, když má někdo víc jak jeden nick. Ne a nedokážu poznat, pochopit a zapamatovat si, že třeba Astrálka a Aloha a ještě miliarda dalších je jedna a tatáž milounká osůbka.... Hjóóóó :-) a teďkonc mě napadlo :-) dybychem si vzal Ahohu za ženu, tak bych mohl být trestně stíhán za virtuální polygamii :-))))))))

Bacil
07. 07. 2001
Dát tip
Papoušku :-)))))))) no jo, za ženu - máš vkus, ona je Aloha vážně moc milá osůbka, i když ty její nicky mi taky zešišaťují hlavu... :-))))))

Bacil
07. 07. 2001
Dát tip
Papoušku :-)))))))) no jo, za ženu - máš vkus, ona je Aloha vážně moc milá osůbka, i když ty její nicky mi taky zešišaťují hlavu... :-))))))

Wopi
06. 07. 2001
Dát tip
Bacile, nejde o žádnou pitomost kohokoliv a už vůbec ne Tebe. Ale třeba já mam rád vážný věci v jednom šufleti (Wopi), legrace v jiným (Vrtusík) a pokusy úplně jinde... Mně jde i o stylovou vyhraněnost nicku - aby každej věděl, co jde číst, jestli blbinu nebo něco, za čim plně stojim.

Wopi
04. 07. 2001
Dát tip
Mahoney - přesně. Sám jsem původně chtěl být jen jeden, ale zvědavost vyhrála. Výsledek pokusu: různé nicky téhož autora často tipují různí lidé :o))) Tentýž autor s jiným nickem může mít jinou oblast čtenářů :o))) - je to bžunda :o))).

Bacil
04. 07. 2001
Dát tip
No jo... ale já bych si hrozně rád některé lidi přečetl celé... ale nemůžu, protože přečíst celého Písmáka prostě nejsem s to, a tak pokud nevím, že ten a ten nick je ta a ta osoba, tak na to prostě nenarazím... A ta osoba pak vítězoslavně zvolá: Vidíte, tak to je, ten pitomý Bacil (a další) mi dávají tipy zadarmo, kvůli jménu... jenže ten pitomý Bacil by jejich kvalitní věci určitě otipoval i kdyby nevěděl, že jsou jejich, kdyby ovšem je docela jednoduše nepominul...

dráteník
04. 07. 2001
Dát tip
Prosim

Bacil
03. 07. 2001
Dát tip
Mahoney, Rising Star: já do "autor sám doporučuje" dávám díla podle vlastního výběru, většinou ale nad 10 - 15 tipů, protože kdybych tam měl dávat všechno nad 5, bylo by to nepřehledné. Já už toho tady mám vážně tolik, že prostě chtě nechtě MUSÍM mazat, a jiného objektivního kritéria než tipy nemaje... je ovšem fakt, že některé, co měly 0 tipů a ještě mi za ně bylo vynadáno, si vybral režisér Petr Michálek do mého autorského čtení a dokonce si právě takových všimla i novinová recenze (ne ovšem s pozitivním hodnocením, jen s konstatováním) takže... :-))

Rising_Star
03. 07. 2001
Dát tip
Bacil: tak vidis :) nenadelas nic mozna by pomohl ARCHIV ? Oldo? huu u?

papouch
03. 07. 2001
Dát tip
R      i      si            ng_                sta      r Koledoval sis o to. :-)))))))) tady máš jehlu      o------      a nit    ///////// a můžeš začít :-))

papouch
03. 07. 2001
Dát tip
já bych navrhoval rači ARCHLÍV    :-))

papouch
03. 07. 2001
Dát tip
Rising_star.: tak co, už jsi sešit? :-))

Rising_Star
03. 07. 2001
Dát tip
jo nepapouchopitelný

Rising_Star
03. 07. 2001
Dát tip
jo nepapouchopitelný

Mahoney
03. 07. 2001
Dát tip
papí ****************** :-))))))))))))))))) Rising_Star: když chceš uvažovat o etice, tak, prosím, ber v úvahu, že někteří autoři občas dostanou pocit, že jsou čteni a tipováni víc kvůli jménu než kvůli obsahu dílka... to je pak čas založit si nový nick a ověřit si skutečnost :-))) a btw, sešil ses dobře... jen nechápu, k čemu jsou ti dvoje hlasivky... i když... od ten dvojhlas zní docela zajímavě :-)))

papouch
02. 07. 2001
Dát tip
.....si mysim, že je to zbytečný šmrdolení a výpočet přesných výsledků z nepřesných čísel :-))) ..... Osobně mne taky již dříve napadlo udělat žebříček úspěšnosti autorů podle průměru tipů na dílo (Počet tipů lomeno počtem děl) ... Tak například Falka by měla 10,906, Šílená 10,0, moje mrňavost pouhých 6,587 .... Javert 2,68 ..... a tak dáále..... Ááále hned poté jsem si šel za roh nafackovat, vynadat si a zapřísáhnout se, že to nikdy nikomu neřeknu, že mě napadají až takovýhle nesmysly.. :-). Nééé, fakt je podle mě blbost jakýkoliv pseudohodnocení a podobně... nehrejme si na školu... a buďme veselí :-))))

Miroslawek
02. 07. 2001
Dát tip
papouch: jéé, sem lepší bratwe básníku, já mám průměr 6,7055555 ... musím si ho ještě zlepšit smazáním několika divácky neúspěšných kusů ... až budu nejlepší z nejlepších ... ;o))) Takové kraviny ... ježiši ...

papouch
02. 07. 2001
Dát tip
Já nic mazat nebudu, lébrž jsem na svá padíla hrd. I na ta s nulou. :-)))

Rastin
02. 07. 2001
Dát tip
Hmm.. taky je to podle mne blbost - statistiky úspěšnosti... pché, nehrajme si tady na bobíky.

Bacil
02. 07. 2001
Dát tip
Já se přiznávám, že jsem kdysi udělal řez - a zase ho udělám - že vyhodím vše pod pět tipů. Já prostě toho sem dávám radši víc, až si vyberou lidi - proč by to měl vybírat blbý Bacil? Stačí, že to napsal, jeho výběr bude subjektivní... a tak moc nevybírám, hážu sem... ne úplně všechno, ale moc netřídím, a dodatečně pak vyhazuju to, co nezaujalo. Musím vyhazovat už kvůli těm hodně velkým počtům děl... Jenže právě tohle je věc, ve které se budu určitě lišit já dejme tomu od... nebudu radši jmenovat... zkrátka každý to dělá jinak...Mně připadá, že všechny bodovací systémy jsou k ničemu, respektive že tipy jsou snad dobrá věc, ale musí se brát s nadhledem, ne smrtedlně vážnědlně...

papouch
02. 07. 2001
Dát tip
Já mám křečky a ti to berou s nadhlodem, lébrž jsou to hlodavci :-))

Mahoney
02. 07. 2001
Dát tip
jůůůů papí tohle asi napadlo každého... ale nezkoušel jsem to počítat, to teda ne :-)) bacil: možná bys to mohl udělat tak, že dílka nad pět tipů dáš do "autor sám doporučuje" a zbytek necháš ležet ladem...

Rising_Star
02. 07. 2001
Dát tip
papouch: a proč ne? já osobně bych přivítal kdyby byla možnost (MOŽNOST, ne nutnost, povinnost etc) setřídit si dnešní/týdenní přírůstky podle koeficientu = (počet unikátních čtenářů)/(počet tipů) či (počet unikátních čtenářů)/(počet kritik). bacil: osobně si myslím, že vyhazovat věci pod pět tipů je blbost. nebo neuváženost. kdo z nás teď a tady dokáže poznat nadčasové dílo letmým přelétnutím mezi 80 denními přírůstky? a Ty jej klidně zprovodíš ze světa... ovšem nadčasových děl tu zase tolik není, takže poznámka moje k papouchovi platí :) koeficient jako možnost a ukojení těch, co si rádi hrají a mají rádi statistiky (třeba já). mahoney: to je problém lidí, kteří mají více nicků. myslím, že tady by se dalo dost uvažovat o etice spíš než ty lidi obhajovat. howgh. klidně mě roztrhejte. :) já se sešiju.

Katerina
02. 07. 2001
Dát tip
Muj druhy nick uz mesice umira na souchotiny... asi se s Amitabhou definitivne rozloucim...

Mahoney
30. 06. 2001
Dát tip
naso, několik poznámek: 1) nemám tušení, k čemu by něco takového mohlo být užitečné... 2) hodnotil bys tak nicky, nikoliv lidi - někteří tu mají přes 20 nicků, já sám mám (ehm) čtyři víceméně aktivní (plus minimálně čtyři umrlé pokusné králíky), jeden z mých "aktivních" vůbec nepíše dílka, jen občas něco žbleptne do kritiky... 3) počet kritik je naprosto zavádějící číslo, protože každý si tu dokáže tuhle proměnou zvýšit během jedné minuty o třicet bodů... 4) "průměrný" počet tipů je taky zavádějící - jednak by upoutávky, auditoria atd. "kazily" průměr; druhak by byl zajímavý spíš poměr počtu tipů k počtu lidí, kteří dílko přečetli - jenže to je číslo, které nelze určit, protože počet čtenářů je vždy menší než počet návštěv (nejsem tu jediný, kdo se třeba už u třetího verše rozhodne, že číst dál nemá smysl...) navíc by to mnohé motivovalo k mazání děl, která mají méně než tři tipy... :-(((

Danny
29. 06. 2001
Dát tip
Dodatek: systém jsem začal používat minulý týden, všechny moje dřívější kritiky mohly být pouze "TIP", i když se mi to třeba strašně líbilo... ...jednu dobu jsem používal různé velikosti písma, ale byl tam problém s prohlížeči a nechtělo se mi psát HTML tagy.

Wopi
29. 06. 2001
Dát tip
také existuje HBS (hermitův bodovací systém) a NBS (nepochopitelný bodovací systém) a BBS (branky body sekundy) Bude to těžká konkurence...

hermit
29. 06. 2001
Dát tip
hm, já ještě znám DDT, VŘSR a NDR... ale nevím co to znamená... :-)))

Wopi
29. 06. 2001
Dát tip
KGB...

Miroslawek
29. 06. 2001
Dát tip
ještě si vzpomínám na Merleho ZbdŤ nebo Proklíkovo pof .... a další ... nemyslím, že zrovna tohle se ujme jako standard ;o)))

Wopi
29. 06. 2001
Dát tip
Ale mohl bys přidělovat tučňáččí pírka :o)) To by bylo docela pěkné :o)

Naso
29. 06. 2001
Dát tip
a Naso sa zamýšľa nad akousi rovnicou, ktorá by sa pokúsila definovať členov Klubu aktívnych písmakov (KAP). Napr. uverejnených minumálne aspoň 20 diel (to už svedčí o chronickejšom lyrizovaní), pričom priemer aspoň 3 tipy na jedno dielo (hoci názory sa na tipovanie rôznia, predsa len to vyjadruje akú-takú značku kvality) a v priemere podľa počtu svojich diel aspoň 3 reakcie/kritiky na diela iných autorov (snaha o vylúčenie narcisizmusu - zaľúbenosti iba do svojich básní a predpokladá seriózny záujem o poéziu akú-takú). Musím na tej rovnici ešte popracovať. Váš názor na to?

hermit
29. 06. 2001
Dát tip
Naso: pracuj na tom! :-)

Bacil
29. 06. 2001
Dát tip
VLLSPP!

Naso
29. 06. 2001
Dát tip
Konkrétne: ak má autor na Písmaku uverejnených napr. 23 diel, aby sa dostal do KAP musel by mať aspoň 69 tipov a minimálne 69 kritík/odkazov/hodnotení diel iných autorov. Aktívny na všetky strany... Nie je to snaha vytvárať elitu, či "šľachtu" ale skôr vytýčiť určité hranice, ktoré by začínajúce talenty - v snahe dostať sa do tohto "klubu" - zdravo vyprovokovali k ďalším a kvalitnejším autorským dielam. HOWGH!

Climaster
29. 06. 2001
Dát tip
:))))))...BBS je best!!!!!..:)))...

Helča
29. 06. 2001
Dát tip
A co ABS :-)

Katerina
29. 06. 2001
Dát tip
žpsh

Climaster: Mýlíš se... BBC je best!:-)

Jemný
29. 06. 2001
Dát tip
Něco by se s tím dalo dělat :-)))

Danny
29. 06. 2001
Dát tip
jen se smějte, malověrní. za chvíli to budete muset doložit ISO normou
Kontrolor humoru

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru