Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvála hypochodrů

22. 04. 2008
2
9
1299
Autor
Montrealer
      Hypochondr je člověk, který zná všechny své choroby, nezměrně si v nich libuje, ví přesně, jak by se správně měly léčit, ale sám se ke své lítosti léčit nemůže, jednoduše proto, že příslušné léky jsou bohužel k sehnání jen na lékařský předpis. Proto, ač nerad, přistupuje hypochondr na občasnou, leč pro něho velice nerovnoprávnou spolupráci s lékaři. Radí jim, co mu mají dávat a v jakých dávkách, protože na běžné dávkování už otrlý hypochondrův organizmus vůbec nereaguje, což hypochondr nikdy neopomine v ordinaci zdůraznit.
      Hypochondr je častým a oblíbeným návštěvníkem zdravotnických čekáren, protože tam najde mnohem více a vděčnějších posluchačů než v ordinaci, jejíž návštěva je vlastně zbytečná, protože se tam zásadně nedovídá nic nového a požadované léky, pokud je vůbec dostane, tak jen v tak malých dávkách, že na ně jeho silný organizmus ani nezareaguje. Hypochondr je i častým návštěvníkem lékáren, v nichž chodí kolem čekající fronty pacientů, čte jim z receptů lékařem předepsané léky a z nich pak neomylně vyvozuje diagnózy a pravděpodobnou dobu úmrtí toho kterého nešťastníka. Ale taková už je smutná pravda a tristní běh života, že hypochondrovi se v ordinaci a tím méně v nemocnici prostě nevěří.


9 názorů

Lollo2
23. 04. 2008
Dát tip
Vic se mi libil predesly fejeton o hypochondrech, tady mi chybi nejaky zaver. Ale presto o hypochondrech vis docela dost:-)))

Montrealer
23. 04. 2008
Dát tip
Jirik:Já jsem to "načmáral" doma na počítači a asi 3x jsem to opravoval - lepší už to nebude.

j_i_r_i_k
22. 04. 2008
Dát tip
Nevím, spíš než fejeton mi to přijde jako myšlenka načmáraná cestou domů na rubu pivního tácku, co si autor "omylem" odnesl z oblíbené hospůdky, je to takové neučesané.

Janina6
22. 04. 2008
Dát tip
:-)

Janina6
22. 04. 2008
Dát tip
:-)

To je zajímavá teorie...:)

Rabb
22. 04. 2008
Dát tip
:-)

avox
22. 04. 2008
Dát tip
jako kdybys o tom věděl všechno... :-DDD */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru