Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jako v deníku

06. 05. 2008
14
21
4307

Spíše taková jednohubka.

Seděl jsem ve třídě a zjistil, že se potřebuji vypsat – jako v deníku. Setřást ze sebe spisovatelskou perspektivu a ambice do budoucnosti. Ale nešlo to. Chtěl jsem psát tak jednoduše, aby mě to později samovolně omrzelo a abych si to také trochu znechutil. Chtěl jsem psát o těch blbcích, mezi kterými se musím denně prodírat. Znechutil jsem si tak akorát sám sebe. Mým problémem totiž není nesnášenlivost, ale neschopnost ty lidi změnit. A tak jsem se raději vrátil zpět k dokonalosti.


21 názorů

Winter
30. 11. 2008
Dát tip
tady bych jen dodal, co jsem si prve neuvědomil, to stažení do sebe je svým způsobem jakýmsi odůvodněním "krátkosti" textu = nepotřebuješ nic vysvětlovat, protože jsi dokonalý. Bohužel to předpokládá "jsem dokonalý" jako premisu, kterou nám takto docela drsně vnucuješ. Pokud na to čtenář pistoupí, super, pokud ne, je oheň na střeše - text mi tedy připadá ja taková manipulátorská anekdota .)

pozorovatel
30. 11. 2008
Dát tip
na rozdíl od wintera si neumím představit, že by to bylo delší vtipný to je*

sidonia
11. 09. 2008
Dát tip
v podstatě to má něco do sebe i když je to jako by mimochodem

clovrdik
30. 08. 2008
Dát tip
jo jo, nás dokonalých je málo :-))

Alojs
30. 08. 2008
Dát tip
příjemná jednohubka, pointa nijak objevná... přesto decentně vtipné. kouknu dál

ceder_john
01. 08. 2008
Dát tip
a?



Barman
13. 05. 2008
Dát tip
:)

Aymi
10. 05. 2008
Dát tip
.-)))) nádhera.

Ale prosím...NAIVNÍ ne NAJIVNÍ...ale jinak je to pěkná jednohubka... *

tou větou si mě dostal chlape, * Chtěl jsem jen poukázat na najivní představu, kterou si musel projít snad každý z ''nás''. tohle sem si nikdy neuvědomil, dík za podmět k přemýšlení. Jinak - psaní a perspektiva, to je na několikahodinovou polemiku :)

Je to moc hezké.....já to vyřešila po svém..mám svůj vlastní svět:D *

Winter
07. 05. 2008
Dát tip
Je to zatraceně vtipné. Být delší, tak možná výběruji.

Lakrov
07. 05. 2008
Dát tip
Jednohubka s nejistou závěrečnou chutí; chutí otázky, která zůstává nezodpovězena: Co je to ten návrat k dokonalosti? Jestli návrat k mlčení, nesdílnosti, uzavření se (snad jen dočasnému dle pravidla: 'nevíš-li jak, řekni to později') nebo návrat k povýšenosti nad ostatní. Ta první možnost je lepší než druhá a nejhorší by byla kombinace obou, tj. sám nesdělovat, ale považovat za blbce (dělata blbce z) ostatní(ch) (kteří sdělují) a dávat jim to najevo. Pak zbývá ještě jedna otázka, ta skoro úvodní, a to: co vedlo k vytvoření takovéhle jednohubky. Zdá se mi, že by mohla být plánovaným prologem k delšímu dílu, zabývajícímu se výše uvedeným tématem.

Však ta věta byla myšlena ironicky, jinak by to ani nešlo :D:D Chtěl jsem jen poukázat na najivní představu, kterou si musel projít snad každý z ''nás''.

Petrusha
06. 05. 2008
Dát tip
nojo ale tou je mlčanie ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru