Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

povídka o lásce až za krematorium

13. 05. 2008
8
17
2120
Autor
Barman

   Letěl čáp, nad ním mrak, mrak si řekl, blbej čáp a čáp si řekl, blbej mrak. Neměli se rádi a oba letěli na jih ve větrném dostavníku jako spolucestující. V Africe se oba snesli k zemi a čáp v tom, co zbylo z mraku ulovil žábu. Pak druhou, třetí a proč se zdržovat, ulovil jich spoustu. Opodál umřel starý hroch a zrovna na něm hodovali supi. Čáp se na ně znechuceně podíval. Čuňata, řekl si. A v tu chvíli se to stalo, mezi žábami a hrochem to zajiskřilo, jak se střetl pohled čápa a supice krasavice. Ta je! Ten je! Shodli se. Když dojedli, slétli se a dali se do řeči.

   „Už vám milostivá někdo řekl, že máte krásně zahnutý zobák?“

   „Jste první,“ zalhala supice, ,,ale váš zobák je také krásný, je vidět, že když něco říkáte, tak na rovinu.“ Jak se dál vyvíjela konverzace, není těžké uhodnout a od slov je jen krůček k činům.

   Po čase společného života řekl čáp:

   „Chtěl bych ti ukázat svůj rodný komín, poletíš se mnou na sever?“

   „A je tam dost zdechlin?“

   „No jéje má milá.“ A letěli.

   Když přistáli na komíně krematoria, řekl čáp:

   „Tak jsme doma, ten člověk dole,“ řekl znalecky ,,je spalovač mrtvol.“

   „Fuj!“ Odvětila supice.

   „Já vím drahá, ale nedaleko je kafilérka a tam budeš mít dobré a vydatné večeře.“

   „Jsi tak inteligentní můj milý.“

 

   Vojtíšek Kovářovic se bifloval na reparát z Přírodopisu, konkrétně ptáky. Odpoledne šla rodina na hřbitov navštívit babičku a Vojtíšek nenávistně pozoroval oblohu, když tu náhle zahlédl na komíně čápa a supa. No tohle, pomyslel si.

   Dovedete si jistě představit, proč Vojtíšek opakuje a jakou otázku asi tak dostal. Od té doby nenávistně obchází krematorium a marně se snaží prakem dostřelit na vršek, přičemž tajně spoří na vzduchovku.

17 názorů

Bíša
16. 05. 2008
Dát tip
Takové moderně bajkovité...

Barman
14. 05. 2008
Dát tip
dík

Janina6
14. 05. 2008
Dát tip
Paráda! :-)) *

Lakrov: Žádný "tip", trdlo. MON TIP, přece!

Barman
14. 05. 2008
Dát tip
čím víc na to koukám, tím víc se mi konec líbí víc jak prvá půlka, začínám degenerovat a radši napíšu něco dalšího:) Dík všem

Petrusha
13. 05. 2008
Dát tip
čakala som od toho trochu iný záver ... začlo to totiž vtipne

Lakrov
13. 05. 2008
Dát tip
Npasals to dobře. Jen jsi na konci moc pospíchal; Na konci nebo se zveřejněním :-) . To se dá spravit, jestli nejsi moc zásadovej (nebo kyselej :-) ). Pomůže Ti tip? Máš ho mít.

fungus2
13. 05. 2008
Dát tip
Dobrý o)))

ThatGuy
13. 05. 2008
Dát tip
Proč to ještě nemá tip?! Tak nějak jsem se pořád v duchu usmíval..:) Konec není nejlepší, ale je to skvělé.*

Neboj. Dobrý je to. Já se jen tak něčemu nezasměju:)

Barman
13. 05. 2008
Dát tip
Ono je těžký napsat něco úsměvného a nepodlézat sobě ani čtenářovi, třeba tu návštěvu babičky na hřbitově jsem si půjčil od cimrmanů, jen jsem to otočil, abych toho kluka dostal kam chci, tenhle moment mě trochu štve, ale líbí se mi. To pak jeden neví, ale snad to není moc podbízivé:)

Lakrov má pravdu. Humoristů tu máme mraky, ale těch dobrých je jako šafránu.

Barman
13. 05. 2008
Dát tip
Možná máš pravdu, ale já to nijak nechtěl protahovat. Měl jsem v plánu rychlý závěr. Jakože taková malá lidská tragédie na pozadí zvířecí lásky:) A dík za kritiky oběma

Lakrov
13. 05. 2008
Dát tip
Líbilo by se mi to provedené spíš jako delší epická báseň. A závěr je odbytý, ten by zasloužil domyslet. Ale hodnotím to kladně; jako jednu z mála vlaštovek, představujících zde humorná díla.

:)))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru