Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Světlejší včerejšky I.

14. 05. 2008
7
19
3203

Promiňte mi toto. Chtěl bych psát o životě, bolesti, smutku a lásce, ale nehodí se to k Sašovi. Saša je příliš jednoduchý na to, aby mohl být mnou... možná až zestárne, pochopí...

    Saša šel domů. Šel jako vždy - parkem, pak kolem bloku, zadem přes pole a kolem paní Shawové.... V parku potkal asi osmiletého kloučka. Byl to cikán. Saša neměl nic proti ostatním lidem, ať už byli jakékoli pleti. Nevadil mu drzý výraz dítěte s červenou mikinou a jednou nohavicí od džínů vyhrnutou. Nevadilo mu ani, že ho dítě nepozdravilo - byl na to zvyklý. Vadila mu cigareta, kterou kluk kouřil. Od doby, kdy Sašovi zemřel bratr na rakovinu plic, měl jakýsi ochranitelský pud, jež jej nutil zničit všechno to kouřící zlo. Než se však odhodlal k činu, dítě nastoupilo do tramvaje jež s řinčením přijela a za malým romem se zavřely dveře. Ještě dlouho se díval na koleje které se ztrácely mezi domy na kopci. Od vyleštěných kolejnic se odrážely paprsky zapadajícího slunce a on se konečně vydal na další cestu.
    Došel až k poli, domů to nebylo daleko, když se dalo do deště. "Kdybych tak byl ještě v parku", pomyslel si. Mohl by se schovat pod laskavé, široké koruny statných buků, obejmout drsnou kůru košatých dubů a potěšit se pohledem na bílé břízy... V dálce se však jakési stromy rýsovaly - snad topoly, naneštěstí si sebou nevzal brýle.
    Rychlým krokem se proto vydal ke stromům slibujícím útočiště před studeným deštěm. Na klopy kabátu mu dopadaly velké kapky deště. Spěchal. Když však došel blíž, viděl, že to jen energie natáhle své paže zas o krůček dál...
   Saša zjistil, že pod sloupy elektrického vedení prší....

19 názorů

také si můžeš všimnout jak má každé pokračování čím dál méně čtenářů =) (ale nemyslím že by to bylo kvalitou díla - doufám.)

katugiro
05. 08. 2008
Dát tip
Zatím nic. O Sašovi jsme se zatím nic nedozvěděli, scénka s Romem bude mít možná časem význam, ale teď působí prázdně. Myslím, že dvojnásobný rozsah dílů by čtenáři zvládli.

jazzgirl
08. 06. 2008
Dát tip
Tsk to je fajn, takových lidí je málo.

já beru pozitivně všechno :-) Jsem jaký jsem, mě nikdo nezmění... tam, kde končí den, můj život začíná (Argema) dík

jazzgirl
08. 06. 2008
Dát tip
hořkosladké* Tvůj styl se mi líbí, čte se to pěkně, žádné bolestínství, žádná přehnaná snaha o "umění". To ber prosím pozitivně:-).

NePoe_ta
15. 05. 2008
Dát tip
Jen aby, jen aby, měl i čisté ruce ... _)

chá - ty taky ne... ty mu nesaháš ani po špínu na nohou (ale Saša samozřejmě má nohy čisté) :D

NePoe_ta
15. 05. 2008
Dát tip
Jen si tady vytahuj triko. Na Sašu nemáš! :) Nesaháš mu ani po něžný kotníky!!!

No, rozhodně jednodušší než já... - aspoň teď - by se moje myšlenky k jeho postavě nehodily..

Saša Gr. je jednoduchý? :)

jj, takoví jsou fajn.... bohužel jich moc není... - kdyby byli všichni takoví, svět by byl krásný.

vážně? ...to nás musíš seznámit...

a počkej si na další =) - nechci toho psát moc najednou, nebo to už nebude číst nikdo.... dlouhé texty mooc odrazují.. a myslím že je toho na jeden den až až... nejsem žádný literární maratonec... píšu jen když se mi chce... a většinu z toho sem stejně nedávám...

A?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru