Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

GRRZZZ, THE ANTIKAROSHI, CRIATURA a ti další

21. 05. 2008
0
38
2706
Autor
m11

Instinct Booking agency zve na pár zajímavých akcí:

4.6. Kino Centrál Hradec Králové

GRRZZZ (Francie)

THE ANTIKAROSHI (Německo)

 

Téměř přesně do roka a do dne se v rámci svýho nekonečnýho turné vracej do Hradce Králové francouzští elektro-traveleři GRRZZZ. Napůl rychta, napůl punk. Pro upřesnění: Atari Teenage Riot, Ministry, Skinny Puppy, Nine Inch Nails. Ale nečekejte žádnou sterilitu a stereotypy natožpak nějaký hvězdný manýry, ale obdivuhodně upřímnej a hodně nahlas projev. A ještě jedna důležitá věc – ve věku kdy jiní zvesela úspěšně zahrádkařej, tohle duo má na starost pouze to, jak udělat rachot ještě hlasitější. Grrzzz!

Nevadí vám mixování zdánlivě nesourodejch stylů? V tom případě určitě potěšej i THE ANTIKAROSHI, experimentálnější indierock z Německa, příjemná směska Dischord muziny nebo třeba kapel Valina a The Unwound. Za mikrofonem zpěvák Brood.

 

www.grrzzz.org

myspace.com/theantikaroshi

start 19:00, vstup 100

 

Tour Grrzzz:

 

31.5. FREEDIM FEST Sezimovo Ústí, Letní kino

1.6. Praha, pod Parukářkou

2.6. Rožnov pod Radhošťěm, Vrah

3.6. Ostrava, Tančírna

4.6. Hradec Králové, kino Centrál

5.6. Točník, kavárna Barka

6.6. Linz (A), Ann and Pat

7.6. Wienna (A), EKH

11.6. Bánská Bystrica (Sk), club 77

 

9.6. NZDM Klídek Hradec Králové

 

CRIATURA (Španělsko)

FAKE PLASTIC TREES (alá Slint, HK)

DVA (experimentální duo, HK)

 

Fugazi Fugazi Fugazi, přesně to mě napadlo při prvním poslechu těhlech ostřílenejch španěláků. Je to tam hodně a hoši a holka se inspirací vůbec netajej. Tohle by samo o sobě stačilo, mohl jsem napsat jen tečku a bylo by. Jenže CRIATURA má samozřejmě i něco navíc, ten ženskej vokál a politickej feeling připomene i další základní kapely, při kterejch ten mráz po zádech prostě i v největším vedru přeběhne – Spitboy a Submission Hold. A texty ve španělštině, bod navrch. Exkluzivní show v čr.

Jako support vystoupí absolutní hradecká novinka FAKE PLASTIC TREES, kteří se i přes svoji mladistvost odvážně odvolávají k Slint! No tak uvidíme, laťku nasadili hodně vysoko. Dál pak ještě duo DVA, zajímavej experiment vyhnanej do extrémních vod, kde se zdráhám k jakýmukoliv přirovnávání. Akustická Vialka z Balkánu? Jo, něco takovýho nebo možná úplně jinýho, rád si nechám vynadat nebo pro příště poradit.

http://www.myspace.com/criaturaband

http://www.myspace.com/hudba2

 

start 19:00, vstup 100


38 názorů

papouch
23. 05. 2008
Dát tip
tak jo :)

No vida! :)

m11
22. 05. 2008
Dát tip
uznávám, že se tahle upoutávka netýká literatury...ale zas na oplátku můžu kdykoliv dát upoutávku na akce písmáka na czechcore.cz, na instinct.czechcore.cz je link na písmák, anebo třeba tady v hradci králové máme výbornou kavárnu v artkinu Centrál, kde milerád pomůžu s organizací vašich akcí......

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
MON DIÉ

MON TIP.

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
Tak jo. Noe!! Co si to dovoluješ se do mě navážet?? Do mě, papouška majinkýho hodnýho??! Ty.. ty.. ty!! A just to tu nechám! :-) KONEC ROZHOVORU, MON TIP

Teda uzařve.

Vždycky, když seřvu papoucha, seřve mě Noe. Kdyby byl neschopa papouch co k čemu, seřve Noeho, a kruh se nám uzavře.

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
Vidím ;-)))) ty ty ty, křičlivý Pišto !!!

Týýýýý šmejde! :)

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
No..?! Vidíš ho? Už zas na mě ječí!!! :-P

Papouchu, kdy že jsem tě seřval žes něco stáhnul z hlavní strany?

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
ááále, nic dávat nebudu, čím méně písmáků, tím menší fronty na pivo

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
...chytréééééééj!!! :-)

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
JJ, zééééé sta ... to je ona. Upoutávku nedám, napíšu recenzi na minulý ročník, to na čelním místě titulní strany vydrží déle ;-)

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
Na Okóř je céésta jako jedna zéé sta? Šak dej taky upoutáfku na fesťák, když je to teď taková móda... Já Ti ji smažu a Pišta mě zase seřve před celým Písmákem.. ať se zase něco děje.. :-P

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
Papouch: to bude nejlepší. Pro tvou informaci Praha není u Pejřimova, ale u Okoře ... a na okoři je super fesťák a bude tam drnkat Alan Stivel, a já to uvidím, protože nebudu na Stránské skále, která taky není u Pejřimova, tudíž není podstatná :-)

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
smažu celýho písmáka a bude! :-P a Praha je co? to je někde u Pejřimoua??

Ptej se toho, kdo může mazat.

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
když je mimomísnost zjevná, proč tam druhý den zabírá místo? ;-)))) jo, a pro Papoucha Okoř není Praha

A jinak k otázce - asiže u tebou zmíněného je ta "mimomísnost" zjevná, kdežto tady se o tom dá polemizovat.

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
btw: Chystám se v sobotu na Okoř. Můžu o tom dát informaci na hlavní stranu? Nesmažete mi ji?

Jak si Noe vybral tu lepší variantu...:)))

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
Pánové, víte co mi příjde divné ... že tady diskutujete nad akcí, která má aspoň něco společného s kulturou, ale upoutávka na ryze komerční a pfravděpodobně i značně výdělečnou akci při které dravé kapitalistické firmy přesvědčují nebohé nezaměstnané že jsou ty nejlepší přejdete taktním mlčením, tak to teda bnepobírám ... asi dětinštím.

Dero: O tom už jsme přeci mluvili. Vedle "novinek" je poměrně široký nevyužitý prostor, kam by mohly být umístěny skutečně literární záležitosti, a v kolonce "z ostatních příspěvků" ať je pak spánembohem třeba upoutávka na soutěž v pojídání knedlíků...

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
..ale furt to není nic proti zamoosovanému serveru

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
tak to je v háji.. zatrollený server je horší, než zatrpaslíkovaný

Dero
21. 05. 2008
Dát tip
Tak pokud se díváš na czechcore.cz, pak chápu, že se neshodneme. ;o) Teď vážně, na Písmáku je tradicí, že na úvodní stránce najde své místo libovolná kulturní upoutávka, u níž je šance, že by mohla oslovit místní uživatele. Čistým literátem bez klasických doprovodných zájmů (hudba, výtvarné umění, film) je tu skutečně jen málokdo. Spíš než vést řeči, zda to či ono sem patří nebo ne a kde je ta hranice, bych uvítal nápad, jak upoutávky vylepšit tak, aby nezapadaly ty literární.

To bude nějaký zatrolený spolek...

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
..a ani na Patetickou chujovnu Barmily Nosové! Fak diuný!!

Těším se na upoutávku na Festival pletených košíků v Nižboru... Pochopitelně psanou v příslušném nářečí. P.S. Koukal jsem se na www.czechcore.cz, a světe div se, upoutávku na čtení v Cafe Fra tam nemaj. Divný, co?

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
proč česky? to je přežitek.. teď hrne gangsta mluva, ju madafaka, yeh, česky šit, yeh brada!

Dero
21. 05. 2008
Dát tip
Rozhodni se, Pišto. Jinak to nemůžeme řešit na nejméně pěti stránkách, a to by byla setsakra škoda! Prostě se smiř s tím, že nejsi mega hustej teepeck, kterej tohle lingo ovládá líp než vlastní svěrač. Vlastně buď rád. V zájmu politického feelingu dodávám, že nemám nic proti mega hustejm teepkům. Nepřijdou mi o nic srandovnější než přiju já jim.

A nemohlo by to být alespoň sepsáno česky? Z výraziva typu "politickej feeling" se mi kroutí palce na nohou. Dero buď senilní a nebo dětinští. Ještě jsem se nerozhodl.

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
..kultura jo! Ááále nejni to v Pejřimoujě! ;-)

Dero
21. 05. 2008
Dát tip
... kulturou obecně? Ano! ;o)

papouch
21. 05. 2008
Dát tip
má to něco společného s literaturou? s písmákem? nebo..? Prudi prudi. :-P

sidonia
20. 05. 2008
Dát tip
ve Zline nic? skoda

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru