Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MALIČKÁ

21. 05. 2008
22
35
2968
Autor
*skleněnka*
zatímco  klidně usínáš
a kolem úst ti úsměv taje
andělé hrají na šalmaje
ten tvůj u tebe drží stráž
 
sedne si zlehka na polštář
je krásný jako na obrázku
drobí sny do tvých hebkých vlásků
a ty je ráno rozcucháš

 


35 názorů

Je to milé jako malé kotě:)*

Marcela.K.
24. 05. 2008
Dát tip
...a ty je ráno rozcucháš :-)) a maminka tě učeše ;-)

Horavin
23. 05. 2008
Dát tip
No Šípková zrovna moc nebyla, byla spíš více Urxová a spánek maximálně předstírala :)

Tak to byla určitě Šípková ;)

Horavin
23. 05. 2008
Dát tip
To máme podobný. Taky jsem vyrůstal do čtyřech let na zahradě mezi pampeliškami a pronásledoval motýly. Má první láska z té doby se jmenovala Růženka, měla tyrkysový oči jako skleněnky a v tý době jsem už znal ilustrovaný povídání O pejskovi a kočičce od Jozefa Čapka.

Horavine, lichotíš mi :) Já jen vzpomínám na to, jak jsem jako malá holka běhala trávou a pozorovala Broučky, pak s Birlibánem putovala tím pohádkovým světem,( dodnes si pamatuju, že si roztrhl kalhoty o horu ze suchých housek). Malého prince jsem objevila v pubertě a rázem se zamilovala do poezie. Je to jen o dívání se kolem sebe a pak to nějak sepíšu :) díky za tvé pochopení mého proč :)

Horavin
23. 05. 2008
Dát tip
* Umět psát prózu a poezii v kategorii pro děti na tak vysoké úrovni, aby zaujaly způsobem psaní i čtenéře dalších čtenářských kategorií a napříč generacemi, vyžaduje mistrovství. Nevypadá to tak, jedná se často o téměř holé věty, jako by nešlo o nic vážného, ale ono o vážné věci právě jde. Ten nenápadný půvab působí přímo magicky! :)

Dolfiness
22. 05. 2008
Dát tip
něžné a roztomilé, obsah pro mě plytký, ale v téhle kategorii poezie nečekám nic hlubšího - takže celkem fajn *

Petrusha
22. 05. 2008
Dát tip
vážne - pre radosť :)

Háber
22. 05. 2008
Dát tip
jéj*

Janina6
22. 05. 2008
Dát tip
Díky za radost. (Vlastně pokaždé, když k tobě kouknu.)*

Oldjerry
21. 05. 2008
Dát tip
Co bychom tě posílali do háje - Písmáci dětem je tu oficiální kategorie a tohle ještě tuto kategorii mírně přesahuje. Jasnýho tipa

Já si myslela, že mě s andělíčkem strážníčkem pošlete do háje a vy jte všichni snad měli děti, či co :)) Díky za milá slova :)

oleandr
21. 05. 2008
Dát tip
lehounká

moorgaan
21. 05. 2008
Dát tip
kdyz taje usmev a prechazi do uSnuti tak nas pohled k lasce nuti dech se zacne zrychlovat nelze NEMILOVAT.... ..LASKA MAMY K DITETI JE NEOPRAVDOVEJSI!! /**

Claire1990
21. 05. 2008
Dát tip
super duper....;) malé výhrady ke slovu šalmaje ale to je otázka citu..;) jinak výbronýýýýý *

Diana
21. 05. 2008
Dát tip
Šalmaj bych oželela, ale toho andílka chci! Moc krásné, útěšné. T******

se podívej do skříně, jestli tam nemá pověšený křídla ;)

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
skleněnka: maskovat to ona umí - máš recht :-)))

Některý jsou maskovaný ;)))

A já pořád, kde jsem to viděla, díky , guy :)

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
hmmmm ... teď jsem si uvědomil, že na šalmaj hraje jedna kamarádka ... že by anděl? To na ní moc nesedí :-)

guy
21. 05. 2008
Dát tip
tak já jsem si na rozdíl od avox už zagůglit stihl, protože jsem fakt nevěděl, jak šalmaj vypadá, a nikdy mě ani vlastně nenapadlo to zjišťovat, vždycky jsem se spokojil s poznatkem, že se na ni hraje tak teď už to vím, a dokonce jsem se přitom dozvěděl, že u hudební ceny zlatý anděl jde právě o sošku anděla se šalmají :-)

damaxy
21. 05. 2008
Dát tip
skleněnka,pri tvojej básničke som si predstavila samé pekné chvíle s mojimi deťmi a aj tie moje...a všetko anjelske okolo *

Nevím, jestli běžně, ale hrávají, si tedy myslím já a Nohavicovi věřím :)Jen se usmívám, když někdo postaví kritiku na jednom výrazu. Ale možná ještě nemáš děti a tak vlastně nemůžeš cítit to, co rodič , až budeš mít malou rybičku, bude Ti to třeba bližší :)

Holka_ryba
21. 05. 2008
Dát tip
Vzápětí, co jsem vložila komentář, mě napadlo, jestli ti andělé na šalmaje nehrávají běžně... Nicméně já to znám z písně od Nohavici a ještě z nějakých bukletů alb, na kterých někdo někdy hrál na šalmaje.

Děkuji, Pom :) taková měla být, jsem ráda, že ji vnímáš stejně, jak zachránce :)

avox
21. 05. 2008
Dát tip
už jsem se lekla, že mne máš za rybu, když mi přišlo avi :-))) ještě jsem negůglila... ale souhlasně přikyvuji tvému komentáři. Pošlu ti taky jedno avi, jestli najdu to co myslím... :-)

holka_ryba, ja nevim, andele na kuru je o necem uplne jinem a ma jiny rytmus... tak mozna je to necim jinym? pridavam se ke kapitanovi - je roztomila. v dobrem slova smyslu. prijemna a puvabna. tip

Milá rybo, šalmaj je hudební nástroj se kterým jsou andělé občas zobrazováni (dechový, ale to už si avox jistě vygůglí :), kdyby člověk nemohl tento výraz použít, protože už ho použil někdo před ním, přišli bychom i o hodně krásných básní i od klasiků :)

Holka_ryba
21. 05. 2008
Dát tip
Připadá mi to nějaké okopírované. Možná ty šalmaje a andělé (na kúru, haleluja, v bělostném mundůru, haleluja...)

avox
21. 05. 2008
Dát tip
je milá a je pro radost. Anděle nemusím, ale ten co drobí sny, tak ten musí být úžasný... jdu gůglit, nevím jak vypadají šalmaje :-)) */

Já vím :) s anděly by se mělo šetřit, ale když vidím usínat malé dítě, vzpomenu si na ty chvilky u postýlky mých dětí. Tak je to jen taková "maličká" ...díky, mělo to být milé, takže proto :)

Noe1
21. 05. 2008
Dát tip
maličká skleněnka :-) krásně plyne, moc pěkný rytmus - hlavně za něj tip obsahově dle mého názoru hodně otřelé (na anděly jsem dost alergický, ale když si přimyslím, že byla psána dítěti, pro kterého je vše nové a neotřelé ... snad se neurazíš za nálepku milé, až roztomilé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru