Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ukřižovaná

01. 11. 1999
3
0
2504
Autor
AHED

Všem ženám, které mají strach ze smrti...

Jsem bolestí plná hlavy a má ústa semkla se jedinou bolestnou křečí kdo hřeší zůstane potrestán na sta tisíc způsobů Lásku mi nedali a pouty přikovali k cihlové zdi Jsem smutku plná a bolesti mě páli nit hořících žalmů nedozpívaných Padlá kolena mi vrývají pod kůži trn spínám ruce k nebesům a prosím Ještě neodcházej! Vždyť - času je tak málo a skály se trhají na hruď ti dopadnou rány poražených smrt mi láme žebra Jsem zlomená a rty bez vody mi praskají snad z nich teď pár posledních slov posílám andělům bělostným Zkřížená těla nenarozených telátek Mi bičují záda a ke rtům popraskaným Číši pozvedneš Je prázdná Do ní krev nabíráš Jsem zkroucená prostou nedoslýchavostí láskyprázdných slov Mávnutí rukou je gestem k odchodu Pozdravy míje se v čele s hvězdnoým dotekem Iluze barev sesutá v jediný požár Oslepí průvan ospalých očí Jsem šedá ve švech a mokrá v záhybech Struny mi tělo pořezaly Amputovaná pýcha Zardělá na víčkách propadlá do noci Nemožných bezmocných malomocných Vždyť - síla odchází nepřijímá bezduchá odpuštění Zlomená motýlí křídla bez prášků Deziluze všech námořních gilotin roztíná popravu do oranžových očí Tvých očí. Tupých tvarů. Rozpukaných dlaní. Jsem Tvá Nechci se smát To bolí A nechci plakat Slzy pálí popálenou kůži Jsem ukřižovaná Trny mě bodají Už nemám sílu dál se bránit šílencům Probuď se! Já...tě prosím! Sundej mě dolů...ještě nechci umřít.
AHED
08. 11. 1999
Dát tip
Bibša: možná máš pravdu, možná ne...ale jinak díky
Kačka: smrti se nebojíš? A co bolesti před smrtí?

kačka
07. 11. 1999
Dát tip
A co muži ? Ti jsou nebojácní ? Smrti se, myslím nebojím, umírám sobě denodenně, takže už jakás prax hovoří sama bez sebe...ale fakt, píšeš záviděníhodně a touto cestičkou ti převelice ď. Stejně to musím vzít odznova, zajímá mě na tom víc postřehů, i když ne všechny jsou zrovna milé, co naplat, směju se i tak...

Kate
05. 11. 1999
Dát tip
Kdybych měla na hlavě klobouk, smekla bych, nemám ho, tak raději zatleskám. Na to že nemám ráda básně episké, tohle na mě udělalo dojem. Gratuluji!

AHED
05. 11. 1999
Dát tip
Děkuju Kate, jsem potěšen, ale už dost těch komplimentů...

Bibša
05. 11. 1999
Dát tip
Já bych řekla, že je to i pro ty, které strach ze smrti nemají. Úplně mě to pohltilo. Je to opravdu bravurně napsané. Nemám co vytknout, jen chválit,chválit, chválit...

Jean
04. 11. 1999
Dát tip
Tak (o)mrač dál, ať je co číst.

AHED
02. 11. 1999
Dát tip
Tynic: nebyla věř tomu...
Castan: především sebe...
Slavek: to nedělej...spíš já tobě bych měl..

Print
01. 11. 1999
Dát tip
Píšeš tak skvěle, že si můžu dovolit být vůči tobě nekritickej...:-)*!

Tynic
01. 11. 1999
Dát tip
Teda přečet jsem to na jeden nádech. Úplně jsem si to dokázal představit. Bala by Tě škoda, když tak krásně píšeš ! :o)

castan
01. 11. 1999
Dát tip
Ahed: Koho jsi zase omráčil? :-)

slavek
01. 11. 1999
Dát tip
Ahed... Klaním se až k zemi.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru