Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Komunikace

30. 05. 2008
19
31
3633



Často stojíme za dveřmi
a bojíme se zaklepat
Často stojíme přede dveřmi
a bojíme se otevřít

Balóny hlav
plněné myšlenkami
se vznášejí u stropu




Chceš abych mluvila
ale zakazuješ mi otvírat ústa















31 názorů

Ostrich
22. 05. 2011
Dát tip
Tak to by mne zajímalo, zda se tohle někdy odvážíš rozebrat víc, než jen v takovémhle záblesku. Dobrém, pravdivém - ale záblesk je jen začátek... komunikace přece není jenom odvaha zaťukat, otevřít .... a strach ze změny toho, co je, na něco neznámého jiného.... Ne ten druhý, ty sama si přece zakazuješ....

Rad_o)))
15. 12. 2008
Dát tip
* Tink

Milly
15. 06. 2008
Dát tip
Ahááá, mam pocit, že s výkladem to už chápu!! Michaeli, jestli to neznamená- že "stojíme za dveřmi"- jakoza svými vlastními..- no, ale zas naco klepat na vlastní dveře- ty by si měl člověk přece otevřít sám- to nikdo jinej nemůže udělat.. "stojíme přede dveřmi"- musí jít o dveře někoho jinýho- a ty zas nejdou otevřít.. Jási nemůžu pomoct- mi přišlo,že to chápu- a teď mam dojem, že je to celý opačně.... :-)))

a co když tam není chodba, ale druhý pokoj? :-))) nj, pravdu díš, tento spor nevede nikam ;)

Michael.Alexa: s těma dveřma, záleží asi na tom, z kterýho pohledu se na to díváš, když ty jsi uvnitř, vnímáš člověka, který klepe, jako někoho, kdo je venku, za dveřma... a pak stojíš uvnitř přede dveřma, když chceš otevřít, ale jde to i naopak, řekla bych, že je to jen úhel pohledu... já to brala z pohledu člověka, který je někde uzavřený, v sobě... často se bojí zaklepat na druhého uzavřeného... esi mi rozumíš ;) je to vlastně takový jakýsi bludný kruh...

Cejvik
04. 06. 2008
Dát tip
Jsou jedny dvere na ktere kdykoliv zaklepes, tak se otevrou. Knock, knock, knockin' on heaven's door

Cejvik
04. 06. 2008
Dát tip
Jsou jedny dvere na ktere kdyz zaklepes, vzdycky se otevrou. Knock, knock, knockin' on heaven's door

líbí moc, ale poslední strofu bych klidně vypustil, trochu mi ruší ten již navozený pocit... ale jinak přesně! (my plaší a nesmělí jedinci víme své) haně kupčíkové děkuji zvláště - za moudré "postrčení", pokusím se tím řídit:-)

j_i_r_i_k
01. 06. 2008
Dát tip
Být to jen ty první čtyři verše, byla by to pro mě naprosto dokonalá minatura. Přidání zbytku mě akorát mate a odvádí asociace pryč do významu prvního čtyřverší...

Santi€
01. 06. 2008
Dát tip
bomba, maxTiPum

Marys
01. 06. 2008
Dát tip
dobre (nejako mi dochadza kreativita pri pisani kritik.... ale je to dobree :P)

Oldjerry
31. 05. 2008
Dát tip
Litlle Star : jednoduše - sám jsem to zažil v mládí několikrát. Pak jsem si osvojil Masarykovo: Odvaž se a pak se uvidí....

jazzgirl
31. 05. 2008
Dát tip
Obzvláště ta druhá strofa* Ale jinak, s komunikací mám zrovna také problémy, takže mi to celkově sedlo do noty.

Olďáku, jaks to myslel?? aleši, náznaková řeč i řeč těla funguje, ale někdy to nestačí ;)... hani, děkuji za sdělení tvé životní moudrosti, zapíšu si to za uši :-)... pété, díky ta návštěvu :-) a pozoušu, ty mě neser ;)

Oldjerry
30. 05. 2008
Dát tip
Hvězdino - situace, která se s malými nuancemi stále opakuje. *

a co náznaková řeč? :o)

Hezké,TIP,připomíná mi to některé situace z mého života.Teď na stáří jsem ale poměrně drzá babča,co na srdci,to na jazyku.Ale došla jsem k jedné životní moudrosti.Otevřenost není dobrá jen třeba pro hájení vlastnich názorů,ale hlavně pro kladné city.Mám-li někoho ráda,je třeba mu to říci.Myslet si,že se dovtípí,je někdy klamné.A zejména to platí pro čtenáře básní.Ostýchala jsem se napsat básníkovi Josefu Suchému,jak mám ráda jeho verše,ač byla možnost získat adresu v redakci Psího vína.Než jsem se osmělila,on zemřel.Bylo mu tehdy 80 let.No né že by se něco stalo,ale mohla jsem ho potěšit ve stáří a nemoci a neudělala jsem to.Tak teď už s takovými věcmi neotálím.

pété
30. 05. 2008
Dát tip
jo, tak tohle znam, zacatek je moc pekny. t

pozorovatel
30. 05. 2008
Dát tip
asi chce nějakou tu břichomluvku:)))

ale jo, zatím dobrý, akorát mi do toho lezou pořád nějaký nemoci :-(

Smíšek:-)
30. 05. 2008
Dát tip
nz, já dík, :), u tebe jak u mne určitě pohodička, ne? :)

jj, Smíšku ;) trochu jsi na to kápl ;) díky

Smíšek:-)
30. 05. 2008
Dát tip
*/ (zkouškové?) :-DD ;)

Noe1
30. 05. 2008
Dát tip
jj, tyhle pocity znám, a asi nebudu sám Chceš abych mluvila ale zakazuješ mi otvírat ústa mi připomnělo vojnu, promiň :-))))))

Honzyk
30. 05. 2008
Dát tip
no dyk, jasny...)

Honzyku, dyt jo, ono tady to asi neni zas tak vseobecny, jak myslis... tak sem si to trochu priosobnila...

Honzyk
30. 05. 2008
Dát tip
se teda nechci vytahovat, ale ja"si mluvim"...byt meli me za pako mockrat, todle ne...a treba sem zrudnul a mel fleky po ksiftu..., ale rek sem, co chtel, ... todle snad na 50.leta, bych teda hubu drzel...myslim, ze jo.

docela zajímavé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru