Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdy se nepotkáme

07. 06. 2008
0
2
765
Autor
marion_

máte někdo podobné pocity? .. budu ráda když mi třeba napíšete..

Nikdy se nepotkáme

 

Jako kdybychom žili v oddělených světech, na jiných úrovních – zdánlivě vedle sebe, pospolu, ale přitom úplně paralelně.

 

Jak jsem teď ležela v posteli a přemýšlela o tom všem - zatímco ty jsi o mně vůbec nevěděl, měla jsem takovou  představu: 2 sousedící skleněné místnosti..nebo spíše prostory..já v jednom, ty v druhém, skla začerněná, neprůhledná. Já se v tom svém snažím co můžu, vyleštit to sklo co nejlépe, abys mne zahlídnul, volám na tebe, křičím, prosím, dělám všelijaké opičky – ale ty ve svém světě to nevnímáš...jsi tak cizí, tak vzdálený a přitom sotva na vzdálenost natažené ruky. Nikdy mne neuvidíš, nechceš mne vidět a nechceš ani abych viděla já tebe. Skulinky prozření se občas objeví když se spolu smějem nebo milujem.

 

Třeba včera – když jsem se očima vpíjela do ohniště, zpívala a byla tak neskutečně živá a tady a teď, měla jsem tě vedle sebe, ale jako bys tam ani nebyl -  a už určitě necítil to co já – byl stokilometrově vzdálený..(a pak že vztahy na dálku...žijeme v blízkosti vztahy na dálku? a možná naopak se dá žít ve vztahu na dálku v blízkosti). Každou chvíli jsem se na tebe dívala, snažila se aspoň navázat oční kontakt, snažila se tě nějak dotknout, probudit –abys tu taky se mnou žil...ale marně. Toužila jsem alespoň abys mne objal – alespoň tak – na znamení, že víš, že lítám a že to alespoň vzdáleně se mnou prožíváš, nebo aspoň že o tom víš a jseš tu se mnou..

 

Ale nebyls tam, nebyls se mnou – a já ti to nedokážu odpustit. Vždyť pro co jiného jsme spolu – než pro tyto chvíle neobyčejného sdílení, potkávání duší, souznění. Pro co jiného si vytváříme vztahy – abychom mohli žít SPOLU, NE VEDLE SEBE!

 

Ale ty nechápeš, nechceš – a já tě nedokážu naučit, naučit sdílení a naučit chápat – asi pro to nemám dost logických argumentů.. Asi pro to žádné dost logické argumenty neexistují. A proto neexistujem MY ale jen JÁ a TY.

2 názory

marion_
17. 06. 2008
Dát tip
to Tobša: přeřadila jsem dílo z úvahy do nezařaditelných..vím že správný charakter úvahy je jiný..sama pro sebe si to tak trochu úvahou nazývám, ale je fakt že to není důvodem abych to tak nazývala i zde..Takže: o kritiku či dobře míněné rady stále stojím, ale ne jen co se týče formální stránky díla, ale především mě zajímají názory na obsah díla - kritické ale dost možná i lidské..?

Tobša
11. 06. 2008
Dát tip
Marion: Teď jsem na vážkách, zda-li je toto dílo vystaveno pouze k podivu očím, nebo jestli stojíš o vážnou kritiku... prosím napiš a já se případně vyjádřím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru