Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

konec I. Začátek konce

01. 11. 1999
0
0
1605
Autor
slavek

Co zde napsat? Toto dílo, které se snažím právě sesmolit by mělo být jedno ze zatím největších věcí co hodlám napsat. Jak se to povede, nebo nepovede ukáže čas. Proč se to jmenuje konec, bude velmi patrné z děje. Prosím abyste mi napsali svůj názor, zda má smysl v příběhu pokračovat nebo ne. Rád bych do něj zakomponoval dost svých názorů a zkušeností. Pár radostí i bolestí, vzpomínek. Příběh rozhodně nebude příliš optimistický, ale to bude možná tím, že ani já nejsem příliš optimista. Jeho hrdina je kluk jako já, to jest na kluky. Není to proto, že bych z toho chtěl dělat senzaci, ale proto,že takto se mi budou snadněji presentovat moje pocity, názory a vzpomínky a budou více z mého života. Děj příběhu je zcela smyšlený pouze některé jeho části jsou pravdivé.
Jako každé z mých dílek je zde uváděno bez jakékoli editace, nebo úprav. Všem, kteří si snad tyto řádky přečtou a předem děkuji. Další díl bude jak se podaří dodělat, nebo jak budu mít čas sednout k počítači a psát a psát.. :_)))

Marek seděl ve svém pokoji. Vnímal hodiny. Takové to rytmické ťuk - ťuk - ťuk -ťuk... Staré hodiny, které s nemilosrdnou spravedlností odklepávaly svůj čas. Ten zvuk hodin byl jediným Markovým společníkem. Jediným, jehož společnost Marek měl. Jediný, kdo se nevyptává, jediný, kdo chápe i bez mluvení. A přece Marek strašně potřeboval společnost. Ale čí společnost? Partnera neměl. Ani dobré přátele, a rodina? To byl obrovský problém. Otec a matka nikdy neakceptovali Marka takového jaký je. Ode dne, kdy se jim svěřil, že dává přednost klukům, a tudíž je velmi nepravděpodobné, že by mohl mít někdy děti, chovali se k němu rodiče velmi stroze, cize a Marek věděl, že kdyby měl kam, okamžitě by odešel z domova. V podstatě si na samotu již zvykl. Nebyla tak strašná. Alespoň tak strašná. Jeho spolehlivým přítelem se stal počítač a internet. A hromada virtuálních přátel a kamarádů. To také ale jaksi nebylo ono. Přeci jen osobní kontakt je osobní kontakt. Komu zavolat? Komu říct? Mirek opravdu nevěděl. Ať dělal co dělal, nenapadl ho nikdo, komu by mohl zavolat a říct mu pravdu. Pravdu, že umírá...... Oči mu padly na stůl, kde ležela lékařská zpráva. Rozsudek smrti.....
slavek
04. 11. 1999
Dát tip
GLS děkuji :-)

Anonym
03. 11. 1999
Dát tip
Pridavam svuj strohy skromny a nepodstatny nazor. Vzhledem ke strucnosti okolnich i samotneho prispevku bude mit vlastnosti vise uvedene...

Opravdu jsi ten uvod ponekud pretahl rychlosti vet. Nerikam, ze by nekoho mohlo bavit cist dlouhe state, ale paklize uz se rozhodnu delat neco velkeho, co jsem jeste v zivote neudelal, tak to preci neodstartuji uvodem, ktery skonci driv, nez si vubec stihnu vsimnout, ze pises...
Btw, takova zminka o pocitaci v jedne vete v odstavecku spolu s rodici, samotou a vubec spoustou problemu je opravdu vice nez umelecka zkratka :-).
Dle meho tam pocitac bud nemel byt, nebo se mu melo venovat vice prostoru...
Ale jsem rikal, ze budu strucny, tak ja radsi zdrhnu, pokracovani jsem cetl, to uz bylo vcelku slusne (uz je to dyl (asi deset minut)), takze jsem akorat nepochopil dlouhy cerny vlasy, ale presto se nebudu k nemu moc vyjadrovat, vzhledem k prostoru, ktery jsem si vymezil...

To, kdyz tuna nebudu prihlasen, tak mi to nehodi nicka???
Ach jo, tak se louci gls a az me to chytne, tak se sem snad i prihlasim, abych mohl spolutrpet s vami...

Anonym
03. 11. 1999
Dát tip
Btw, vy tu používáte češtinu? Tak to sorry, já si toho všiml až teď :-)... Gls.

Saša
02. 11. 1999
Dát tip
Pročpak ti nutí
lékaři krutí
rozsudek smrti

síly své povolat
nemoci udolat
tak komu zavolat

samota tíží
smutek se plíží
konec se blíží

Slávku pokračuj, pokračuj, po skvělém úvodu očekávám fantastickou zápletku střední části příběhu a geniální rozuzlení v šokujícím závěru - mám pocit, že tě už trošku znám a tak si dovoluji být náročný - vím že mě nezklameš. Tak PIŠ!! :c))

Merle
02. 11. 1999
Dát tip
No, přiznám se (tobě můžu), že ten začátek jsem čekal lepší. Minimálně měl bejt delší, a ten úvod jako by rozvleklejší do víc situací a vzpomínek. Tedy jestli to má být, to co si myslím, že to má být. No, v příštím díle se to dozvím. Opovaž se ho nenapsat :-)))

slavek
02. 11. 1999
Dát tip
Saša - určitě zklamu, právě proto, že mě znáš :-)))
Merle - napíšu další díl. Zápletky kdovíjaké tam asi nebudou spíš drobné zápletky, ale hodně pocitů.
Ten úvod jsem původně zamýšlel napsat jen na jeden řádek a tahle první kapitolka měla pouze a jen za cíl vysvětlit název příběhu. Navíc se snažím udržovat jednotlivé "kapitoly" spíš kratší, protože příliš dlouhé odrazují od čtení.

slavek
02. 11. 1999
Dát tip
Pech: Proč děkuji? Ani nevím, prostě mám pocit, že bych měl poděkovat a tak to udělám.. Lepši poděkovat dvakrát než vůbec..
Proč vysvětluji? nevím.. Možná aby nedošlo ke špatnému pochopení věcí, které neumím dostatečně kvalitně zpodobnit.
Proč se ptám na názory? Protože mi pomáhají se tvarovat.

Špuntík
02. 11. 1999
Dát tip
Piš, piš, piš, nebo tě sní myš.....

a já chci pokračování

a chci
a chci
a chci....

Jééééééé děkuju....

kačka
02. 11. 1999
Dát tip
Pokud dáš ven bolest a trápení, uleví se ti. Nerozmělňuj se moc, aby sis to nekomplikoval utápěním v maličkostech, cítím, že to a jak žiješ "není ono" s tím jak to cítíš a co bys chtěl, stojím o každou věcičku co pustíš ven, chci umět sdílet a naslouchat, ne obtěžovat "názory". Odcizení s rodiči a jejich nepřijetí často vede k "potlačení" osobosti, vzniká nedůvěra a neschopnost orientace, hlad po lásce je přirozeným důsledkem citového strádání - napětí stupňuje bolest. Vím, že hledáš lásku, nechceš paběrkovat cestou, jsem taky pro osobní kontakt, budu čekat, pokud chceš, nenaléhám, jen chci říct, že tě přijímám takového jaký jsi, bez výhrad, neboj se, nic není tak definitivní, jak to napohled vypadá... zázraky se dějí, věř na ně, buďme dětmi, ony to ještě umí...

slavek
02. 11. 1999
Dát tip
kačenko, i když se to třeba nezdá tak já doma problémy nemám a sám se sebou jsem celkem srovnaný. Dost pocitů je mých ale spíše na základě úvah, jak bych reagoval kdyby... Takže ty prožitky jsou vlastně moje, ale i nejsou. Těžko se to vysvětluje.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru