Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslanci mají bojovku

18. 06. 2008
1
1
1510
Autor
Tobša

Vybral jsem si titulek ze zpravodajského serveru Novinky.cz pro sepsání kratkého fejetonu.

Poslanci mají bojovku, hledají ztracený originál státního znaku,

píše server Novinky.cz.

Cyril Svoboda (KDU-ČSL) dnes přišel s tím, že originál státního znaku je ztracen! Lubomír Zaorálek proto přispěchal - snad aby získal nějaké ty politické body - s výzvou, aby ho poslanci hledali ve svých kancelářích. Možná, že ho tam někdo odnesl z Hradu, kam byl roku 1993 zapůjčen. Možná, že stále leží ladem někde na Hradě. Jisté je jen to, že ho od jeho zapůjčení nikdo neviděl. Rozená záhada pro Shelocka Holmese.
Poslanci tedy vyběhli ze svých lavic do kanceláří prosmýčit každý kout, nakoukli pod koberce, kde našli nějaké ty ztracené miliardy, mrkli do kuloárů - byli aktivní. Ovšem státní znak stále nikde.
V poslanecké sněmovně není, na Hradě není! Možná, že ho některý z poslanců, který nemá funkci, prostě odnesl do zastavárny, aby si ke svému základnímu platu 61400,- Kč trochu přilepšil.

1 názor

moorgaan
18. 06. 2008
Dát tip
a tak je to vsim, neumimme si vazit hodnot druhych, nikdo nema zodpovednost ke statnim symbolum, zacina chybet narodni hrdost u nasich statnich predstavitelu..vzdyt statni znak je je stejny symbol jako vlajka, hymna,- artefaktem nasi suverenity- suvereni ale nejsou nasi predstavitele, pokud se jim ztraceji statni symboly, je k uvaze, zda diky nim neztratime brzy nasi narodni suverenitu..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru