Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KRÁSNÁ SLOVENŠTINA

24. 06. 2008
9
14
6894
Autor
moorgaan

..je tady spousta slovenských autorů a já mám slovenštinu moc rád a vím, že jsou věty, které když se napíší slovensky, tak jsou krásné, zatímco v češtině by zněly přinejmenším vulgárně.. ..tohle mě napsala při krátké komunikaci jedna žena ze Slovenska:


..já  som vel´mi rada, že mi manžela
vybrali rodičia
lebo pri pomyšlení, že som si takého
KOKOTA
našla sama,
BY MA JEBLO !!!


14 názorů

Jenom esli ono to není slovo maďarský. Za tuto miniaturu lze uděliti **tip** směle. Možná by to chtělo s těma "nápadama" trošku šetřit. Vyhneš se pak zbytečnejm tvůrčím trapasům. Podívej se na mně! Netvořím a mám pokoj.

moorgaan
26. 06. 2008
Dát tip
Haber- TAK TED SJEM SE KRASNE OD SRDCE ZASMAL.. ! "bazmek/g/ " je taky jedno z tech slovenskych slovicek co me prijdou uplne kouzelna.-))

!!!***!!!

Háber
25. 06. 2008
Dát tip
bazmeg - určite nebudeš vedieť, čo je to bazmeg - takže bazmeg je veľmi veľmi veľmi neslušné slovo:))) - (ak vieš, čo je bazmeg, ta bazmeg ani radšej nevysvetľujem:)))

Háber
25. 06. 2008
Dát tip
tak ja som z bazmegsity a tam aj malé deti hovoria bazmeg (:))), tam všetci hovoria bazmeg, pomaly ani neviem, kto tam bazmeg nehovorí a normálne v rozhovore, príklad: Ta idem bazmeg do obchodu a bazmeg, čo nevidím, bazmeg mali zatvorené:))) - takže ten bazmeg nespĺňa žiadnu funkciu vetnú - významovú, proste bazmeg tam je a hotovo:)))

Petrusha
24. 06. 2008
Dát tip
dosť starý ftip teda :))) ale dobrý no :)

damaxy
24. 06. 2008
Dát tip
o čom ste to len komunikovali...:))*a oprav si tú chybu

kunka
24. 06. 2008
Dát tip
pri pomyslení kokota a jeblo máš správne :-)

aj ja ľúbim slovenčinu :))))***

moorgaan
24. 06. 2008
Dát tip
no asi tak, jsem to chtel naznacit.-))..

j_i_r_i_k
24. 06. 2008
Dát tip
No, kokota máme i v češtině (ač Slováci toto slovo vnímají ve dvou významech, my jen v tom slušnějším - i když při jeho používání myslíme na ten druhý, takže je to sporné) a že mě z něčeho jebne je vcelku standardní český obrat, navíc jebat má stejný význam v obou jazycích. Takže celkově mi to nezní o nic něžněji, než kdyby to řekla Češka, a pokud ano, tak proto, že slovenština je intonačně příjemnější, zpěvnější.

moorgaan
24. 06. 2008
Dát tip
oni snad ani zadne vulgarni slovo nemaji..nebo aspon nam cechum tak vulgarne nezneji...-))))

ano, pamatuji si, jak slováci na vojně dokázali z tří (hodně vulgárních...) slov poskládat celou rozvitou větu :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru