Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modlitba

01. 07. 2008
7
41
5211
Autor
Delfín

Zas jsem při čtení čísi sugestivní básně upadl do tvůrčího rozjímání a tohle je důsledek! ;o)

 

Zvon od srdce si píseň zpívá,
nad krajem širým krásně zní,
a když se venku kvapem stmívá,
klekám k motlitbě večerní!

O štěstí pro své blízké prosím,
i o voňavý chlebíček ,
za lásku, kterou v srdci nosím,
za štěstí čistých dušiček...

Dej, bože, ať se lidé změní,
ať vlky nejsou sobě víc,
ať dobro mnohem víc se cení,
kéž zloba nehyzdí nám líc!

Nepoctivost ať se vytrácí
z činů i myslí zbloudilých,
a láska do srdcí se vrací
čistá a hebká jako sníh!

V kamenném chrámu nectím Boha,
věřím, že v lidských srdcích dlí,
a k němu směřuji teď znova
modlitby tiché poselství!

41 názorů

Delfín
04. 12. 2019
Dát tip

Náhodou jsem sem znovu zabloudil a ouha: Text díla je fuč! Minule jsem tu z mobilu marně hledal odkaz na možnost editace, psal jsem i jednomu z adminů, že v nápovědě to také není a když prokliknu na to "zde", pod kterým mají být další podrobnosti, odkaz je prázdný, aspoň mi to tak hlásí...


koloušek
31. 05. 2010
Dát tip
T*

Delfín
31. 03. 2010
Dát tip
Já mám rád ledacos! Tohle byl takový malý odklon od mé dřívější tvorby. Dost mne ovlivňuje to, co právě čtu a snažím se pak psát v podobném stylu, což jsem naznačil i v perexu!;o)))

Annalis
31. 03. 2010
Dát tip
To jsi ztracený romantik nebo máš rád sladké ódy na radost?

Delfín
20. 09. 2008
Dát tip
Mé veršované komenty občas zastiňují i má dílka, třeba právě tou bezprostředností reakce...Když jsem v hravé náladě, blbnu na kvadrát...;o)

Morče11
20. 09. 2008
Dát tip
:)) Úplný básník. :)

Delfín
20. 09. 2008
Dát tip
Hle morče! Umí se i smát! Já věru rozesmál Tě rád, vždyť svět zdává se smutný dost, rád píšu druhým pro radost, snažím se, aby prozřeli a i to krásné viděli, co je tu vlastně všude kolem nás. Vždyť ten náš svět nabízí spoustu krás! ;o)

Morče11
20. 09. 2008
Dát tip
Hihi, není zač. :))

Delfín
20. 09. 2008
Dát tip
Morče 11:Díky moc! Netušil jsem, že i morčátka mají rádi romantické verše! Kdysi jsem si psal o morčátkách takové drobné prozaické úvahy /sestra je chovala a dokonce se jí hezky množila!/ typu : Mé malé roztomilé morčátko s bílou lysinkou, jak rád se na Tebe dívám, když si tu bezstarostně chroupeš tu svoji mrkvičku a neznáš nic kromě své misky a savičky, případně těch pár metrů trávníku, kam Tě vypouštím a nevíš nic o krutém světě tam venku, o starostech i marných touhách těch, co Tě tu krmí, chovají a drbou za ouškem... Prostě jsem byl pěkně střelený, i když taky ještě dost mladý a toužící po velkých citech...;o)

Morče11
20. 09. 2008
Dát tip
Mně se to líbilo, proto *TIP*!

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Avox: I já nerad hrbím hřbet! Pokud by mne snad někdo stvořil k obrazu svému, jsme si rovni, až na tu nesmrtelnost a schopnost onoho stvoření...

avox
04. 09. 2008
Dát tip
Asi jsem se nevyjádřila přesně. Na tvé stránky mne přivedl jeden tvůj komentář, vyjadřoval velmi přesně i moje názory. I v názoru na víru, tak jak jsi jej vyjádřil tady v komentáři se v podstatě shodneme. A možná právě proto mi přijde podivné klekat na kolena a prosit... je to v lidech, ne v bohu... asi tak :-))

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Avox: Ještě něco, než konečně půjdu spát po noční/čekají mne ještě dvě!/: přečti si moji báseň " Věř si víc!" Třeba Ti lecos o mně napoví!;o) Taky vznikla při čtení jisté dost zmatené básně mladé dívky...;o)

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Tak Ty mi nevěříš? Víš, tohle jsem měl na literu jako komentář k jisté nádherné básni nutící k zamyšlení...S její autorkou jsme i formou vzkazů vedli dost živou dikusi právě o podobných věcech. Já tak nějak moc nevěřím na ta božstva, která nám stvořila různá náboženství a opravdu si myslím, že pravého Boha máme pouze ve svém srdci, takže k čemu pozlacené modly v kamenných či dřevěných svatostáncích? Věřím, že je jen na nás, abychom se k sobě chovali s úctou, Láskou a porozuměním, tak, jak to cítíme ve svém srdci a bez nápovědy mnohdy pokryteckých věrozvěstů! Měj se fajn!M.

avox
04. 09. 2008
Dát tip
Jsou tam samá pěkná slova, ale nějak tomu nedokáži uvěřit, spíše mi to přijde jako parodie, možná je chyba na mé straně, přijdu jindy...

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
Jarmila_Mosová: Já to vím, Ty to víš, tak zkusíme trochu zkazit i ostatní!;o)

nesejde na době, ale na nás - a ty to víš :))) - jen tak dál :)))

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
J.M.: Já to taky tak beru!;o) ***I mně se líbí nejvíc ze všeho, ale i ty další věci musely být vysloveny, byť forma už je slabší...Je to můj životní názor, který se snažím hlásat, ač v dnešní době je moderní něco zcela jiného...;o)

Ano, to chápu, nic proti obsahu, jen jsem si dovolila vyzdvihnout ty, které mají i zdařilou formu :)))))

Delfín
11. 08. 2008
Dát tip
J.M.:Taky se mi zdá, ovšem i třetí a čtvrtá mají svůj smysl, protože blíže vysvětlují má přání...Je to prostě taková moje veršovaná navštívenka pro Ty, které by zajímalo, kdo jsem tam uvnitř!;o)

první, druhá a poslední nejvíc!!!!! *************

Delfín
01. 08. 2008
Dát tip
Jenže to bys porušila rovnováhu! Ke kladům patří i zápory...

Megie
01. 08. 2008
Dát tip
Mam pocit, ze clovek se toho muze opravdu hodne naucit, ale citit budoucnost, byt ve spojeni s energiemi, ktere predavaji poselstvi a nahledy dopredu je asi dar, i kdyz jedna moje kamaradka carodejnice rikala, ze lide by mohli videt daleko vice, jen kdyby chteli, snad jsou slepi i vlastni vinou... Navic rikala, ze mit takove schopnosti neni uplna radost, je to pry trest z minuleho zivota, ktery zahrnuje pomahani lidem s jejich zivotem... Tak nevim, ale urcite existuje spousta veci mezi nebem a zemi, jen abychom potkavali ty prijemne :o)

Delfín
31. 07. 2008
Dát tip
Megie: Rád věřím! Četl jsem o tom pár zajímavých knížek i článků a mám doma knihu Brána k pravému zasvěcní...Ale velký mág ze mne asi hned tak nebude...To je běh na dlouhé trase.../Taky jsem přelouskal satanskou bibli a lecos bylo docela zajímavé a hodné zamyšlení!/;o)

Megie
29. 07. 2008
Dát tip
Ja nejsem verici v Boha, nekdy zavidim tem, co nalezli pevnou viru a s ni jsou stastni... Ale nejsem ateista, v neco verim, snad nejblizi slovo je osud, nevim, jak jinak to pojmenovat, nikdo nevi nic jiste a porad se musime smirit, ze to vypada, ze zivot si ridime sami... A jinak par carodeju jsem poznala a jsou lide, co neco vedi... :o)

Delfín
26. 07. 2008
Dát tip
Díky Megie! Třeba je to tím, že to vyjadřuje mé skutečné pocity a víru!Opracdu věřím, že Boha si nosíme sami v sobě, je naší součástí a my zas jeho! Jsme všichni součástí jednoho velkého celku, jehož jméno nejsme hodni vyslovit... Kdybys ale četla to, co mne inspirovalo /jedno z čarodějčiných děl na literu/, třeba už bys taky něco v tomhle duchu spíchla...;o)

Megie
26. 07. 2008
Dát tip
:o) Zvlast ta posledni sloka je nadherna.. *

Delfín
16. 07. 2008
Dát tip
Matinéz:Dick Hammerdul či tak nějak? Taky jsem to předčítal naposled klukům před spaním před nějakými deseti lety ...

martinez
16. 07. 2008
Dát tip
se Samem Hawkinsem tam byli dva - Dick něčí a eště někdo... jestli se nepletu, hi hi hi... - a z nich jeden veršoval se mi něco mate... sem už dlóóóuho Vinetoua nečetla teda :o)

Delfín
05. 07. 2008
Dát tip
"Ď!"


Delfín
04. 07. 2008
Dát tip
Netušil jsem, že by starý dobrý Sam Hawkins veršoval! To spíš Jugle Fred /Lano Estacado/, tetička Dolly a ještě tuším někdo...Četl jsem to už dávno... Jinak rád veršuji na všechno! Pomáhá to cvičit kombinační schopnosti. Třeba: Pejsek zvedá nožičku, hydratuje kytičku! Panička je z toho paf, jde se umýt mýdlem Dove! Sranda musí bejt!;o) Měj se fajn! ;o)

Delfín
03. 07. 2008
Dát tip
Díky za TIP!Spoustu díků posílám Haně Kupčíků! (Četl jsem i milý vzkaz!), chceš-li, na mé stránky zas vrať se, když chuť budeš mít svoji duši potěšit některým mým veršovaným dílkem mým lvům v plen tu daným...;o)

Delfín
03. 07. 2008
Dát tip
NeoOpica: Mrtvé moře marod bylo, když já už jsem verše psal, ono nemoc nepřežilo, já, ač stár, tu píšu dál!;o)))

Pěkné.TIP

romale
01. 07. 2008
Dát tip
kostelní tón dneska směruje ke karikatuře...

Delfín
01. 07. 2008
Dát tip asrar
Já vím, že ne! Ale byl jsem v takové zvláštní náladě, snad i pod vlivem četby Zlomených křídel od Chalíla Džibrána...Jeho knížky jsou inspirující...;o)

moorgaan
01. 07. 2008
Dát tip
dobro si nevymodlis../**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru