Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

den

08. 07. 2008
3
3
1062
Autor
karmen

prosím omluvte chyby dlouho jsem nic nepsala :(

Vánek jemně zafoukal a já si všimla, jak se k zemi snáší drobný zelený lístek. Slunce na obloze zase o kousek povyskočilo a jeho paprsky laskaly bledou kůži na holých pažích. Po dlouhé zimě a prchavém jaru tu máme léto a já stojím na stejném místě, jako před několika měsíci, kochám se stejným pohledem a moje srdce zběsile buší av hlavě mi zvoní radostný hlásek: "Jedeme domů!" Před několika měsíci tomu bylo jinak, ten den bylo nebe černé a z těžkých mraků na zem padal hustý déšť, jehož kapky se mísily s mými slzami. V mé duši byl strach, smutek, stesk, beznaděj, ale hlavně hrozný zmatek. Málem jsem ani nevystoupila z autobusu a ztěží jsem se doškobrtala domů. V mé hlavě zněl varovný alarm: "Jste těhotná, třetí měsíc, interupce není možná." Bylo to jako rána do hlavy nečekaná na jednu stranu šťastná na druhou v naší finanční tísni.... A dnes tu stojím s rukou na zvětšeném bříšku a usmívám se do paprsků slunečních. Finanční situace je hrozivá, budoucnost nejistá a přesto na chvíli opouštím tento svět a sním při čekání na autobus s otevřenýma očima. V duchu si říkám: "Za chvíli budem u táty maličký."

3 názory

karmen
30. 07. 2008
Dát tip
děkuji :)

tanec
30. 07. 2008
Dát tip
Blahopřeji ti k tomu, že se, ač v nejisté situaci, díváš na vše optimisticky. Určitě se budete mít s miminkem a jeho tátou dobře!

elfka_Sea
08. 07. 2008
Dát tip
A sním při čekání na autobus s otevřenýma očima. Krásné... moc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru