Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

21. 07. 2008
5
19
2081
Autor
racek

Cvičení na téma "holčičí dopis"

Dopis

/aneb Malé cvičení na dané téma/

 

Ahoj, Zuzíku,

 

posílám ti tyhle tři srdíčka, protože jsi má nejlepší kámoška. Danča na tebe nemá a Kristýna taky ne, i když jsme spolu byly v KFC. Ale to bylo jen jednou a teď už budu kamarádit jenom s tebou.

  Vzpomínám na tebe a až jsem dokonce brečela, jak je mi po tobě smutno, po všem, co jsme spolu prožívaly, v jídelně a tak, jaká to byla prča, když jsme nasypaly Mařátkovi sůl do polívky a prskal jak debžot blbej.

Tady je nuda. Na Slapech byly aspoň diskošky, i když mě mamka pustila jen jednou, když přijela sestřenice. Ale viděla jsem diskoškový světla ze zahrady a taky sem si tancovala. A na tý diskošce to stejně byla trapárna a navíc jsme musely být ve 22,00 doma.

  Je tady nuda, připadá mi, že nedělám nic než že meju nádobí po všech těch lidech, co si sem mamka pozvala. Nevím, proč slaví narozeniny, když  je poměrně stará, i když od Viktora /to je ten soused ze Slap, jak sem ti psala/ dostala nějakou voňavku od Diora.A mě Viktor přivezl taky,ale nesmím to říct mámě. A stejně mi moc nevoní, ale to zas nesmím říct Vikimu.

   Byli jsme taky na houbách a našli nějaký hřiby, tak jsem je zas musela krájet, a na tom příšerným slunci jsem byla za chvilku jako uvařená a musela si lít na hlavu vodu.

Víš, proč je takový strašlivý horko? Mars je prej od nás jenom 55 000 000 /to jsou milióny!/ km, a proto je to horko. Říkali to na Nově.

   Jak se máš? Mě se po tobě moc stejská, je blbý, že nemáš kredit, abys mi mohla napsat. Já už mám jenom taky 30,50 korun, ale mamča mi do konce prázdnin další  kredit nedá.

Zuzíku, já už tak moc chci, abys přijela! Brečím, brečím, brečím.  Dám ti tu voňavku od Vikiho, když přijedeš.

   Přiští tejden jedu k tátovi na chalupu. Tam taky není žádná zábava, jen tři malý uřvaný prckové. A nemám tam žádnou kamarádku. Táta říkal, že mě vezme do Aquaparku a do Donalda, ale když já bych chtěla spíš, abys byla se mnou.

   Je škoda, že tě vzali na ten gympl, bez tebe bude ve škole nuda.

Ty srdíčka jsou nalepovací, to růžový se zlatým je nejhezčí, tam jsem se ti podepsala, tak si ho někam nalep a mysli na mě. A přijeď, přijeď, přijeď.

Seš má nejlepší kámoška. A odepiš!!!

 

Tvoje Lenka Dvěstěpětka

 

/2004/

 

 

 


19 názorů

Lakrov
22. 07. 2008
Dát tip
Pro Laura Eleonora: Ten 'slovosled a prstoklad' -- nebo jak pojmenovat Tvé ukázky, ten se s časem určitě mění (co bylo včera neobyčejné, to je dnes fádní, a tak je třeba inovovat, abych byla vidět! ). Uvnitř (aspoň některých) slečen <4*4 to však myslím bude stále podobné. Tuším, že jsi jiná. Psalas -- přesněji píšeš -- o tom. Pro Diana: Jsem. Nejmíň třikrát (převlečená patnáctka) :-)

Diana
22. 07. 2008
Dát tip
Lakrov: promiň,zase jsem podle přezdívky usoudila na muže - no jasně, kdepak by tomu chlap tak rozuměl. :-)))

Diana
22. 07. 2008
Dát tip
Larkov: klobouk dolů, každé slovo trefa. Hej, nejsi ty převlečená patnáctka? ;-)))

Františku, za prvé - napsat "kdo a proč MNE posílal avízo" je blábol. Za druhé, interpunkce NENÍ sprosté slovo. A za třetí, ty jantare, odesílatele avíza máš uvedeného v seznamu avíz.

Slova odpovídají, ale stylistika dle mého ne. Abych to připodobnil, je to jako by se dospělý člověk pokoušel nakreslit panďuláka stejně jako mimino. Formální znaky odkoukané, ale tu atmosféru jsi do toho nedostala.

racek
22. 07. 2008
Dát tip
Napsala jsem to jako cvičení na zadané téma. Bylo mi v té době už mnohem, mnohem víc než 15.

Winter
22. 07. 2008
Dát tip
Takže genderová literatura .)

Rabb
22. 07. 2008
Dát tip
v tom, Lakrov, bude ten problém, nejsem holka, nemám dceru ani vnučku.. v tom případě nedokáži soucítit.. chyba tedy na mé straně.

Lakrov
22. 07. 2008
Dát tip
Pro Rabb: Jestlis nikdy nebyl patnáctiletou slečnou, nebo podobný věk neprožíval se svou dcerou či vnučkou, pak je možné, že tě ta nálada úplně míjí a sposuta věcí se pak může zdát přehnaných. Malé holky se (vžjemně) objímají, ač nejsou homosexuálné orientované, smějoou, ač nejsou veselé, brečí, ačkoli nemají proč... ale hlavně potřebují, aby si jich někdo všímal; a to nejen proto, že jsou holky.

Rabb
22. 07. 2008
Dát tip
promiňte, nerad ruším názorovou atmosféru, ale (i když se mi to částečně zamlouvá) přišla mi ta láska, to kamarádství ze strany pisatele k adresátu taková extrémní.. přehnaně zoufalý dopis, zdá se mi.. ..a kolik, že je pisateli dopisu?

Lakrov
22. 07. 2008
Dát tip
Je to takový součin hlouposti (=nezkušenosti), touhy a osamění a to malé trdlo z toho tak krásně září. Z několika takovýchhle dopisů a banálního děje by se dal sestavit příběh, při kterém by se čtenář občas smál, občas by mu bylo do breku a po dočtení by možná věděl o lidech zase o něco víc. Budu o tom uvažovat. Dík a Tip.

Diana
22. 07. 2008
Dát tip
No, to taky :-)

Bluedragon
22. 07. 2008
Dát tip
To jo, ale musí přefiltrovat ty tuny náctiletých nesmyslů... :-)

Diana
22. 07. 2008
Dát tip
Člověk si při četbě takového dopisu uvědomí, jak strašně osaměle se může někdy cítit lidské mládě, i když mu zdánlivě nic nechybí. Chybí mu to hlavní: láska, pozornost. je třeba si to často připomínat.

Bluedragon
22. 07. 2008
Dát tip
Znám jednu, co takhle píše ještě ve dvaadvaceti. Ale má tam víc hrubek. ;-D Tak sentimentálně tipnu.

Diana
21. 07. 2008
Dát tip
Moc smutný. Moc dobře napsané. T********

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru