Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tolik otázek...

25. 07. 2008
16
49
4560
Autor
avox
Jak se množí mořské panny,
že by to snad zvládly samy
jikrami, jak ryby?

Nebo mají mořské pány,
s nimi tančí pod hvězdami,
šeptají jim sliby?

Mají svoje lásky, hoře,
svoje Sargasové moře,
jako úhoři?

Nač by jim pak byly triky,
jimiž vábí námořníky,
než je umoří?
obrázek: pan E. Sláma

49 názorů

avox
16. 02. 2012
Dát tip
Když ulovíš mořskou pannu musíš jí napustit vanu v pokoji u horkých kamen s pannou by byl asi amen... :-))

Kočkodan
16. 02. 2012
Dát tip
Premýslím v blízkosti horkých kamen o reprodukci morských pannen. Ale: 1. Radiátor je to spíse 2. Nejsem znalcem vodní ríse

Stařec_007
05. 05. 2011
Dát tip
Chtěl bych znát...tvou inspiraci... :-) *

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Mořská panna často bývá žena přímo božská, krom ploutve však vadu mívá, že už je jen "mořská!" ;o(

avox
05. 09. 2008
Dát tip
avi

NePoe_ta
26. 08. 2008
Dát tip
avox, zrovna sem čet, prej že populaci mořských pannen hrozí přestárnutí. Bude to pány námořníky, nebo úhoři, že je nechávají úhorem? :))) Začtené do Tvých básní opoměly?

avox
13. 08. 2008
Dát tip
nepošťuchuj, víš, že tak to není, chytrolíne :-)) já jsem si výraz "poetičtí soudruzi" překládala jako "kamarádi", ale ty sis to nějak nedůtklivě zvedl... a "товарищ" nebo "Genosse" už jsou natolik spjati s pojmem "Strana", že jsem dostala strach, abys tady nerozpoutal předvolební kampaň... tak to víš :-))

NePoe_ta
13. 08. 2008
Dát tip
avox, prudce apolitická? Bráno od základu Akropole, polytos = společenství (s důrazem na vědomí a probuzení, viz Hárakleitos). Záhonky zde tedy ne pro společnost, že se tak nespoločensky ptám? Myslím že o tom to všechno, o fenomenologii a posouvání významu slov v soudružském špitání bez tajností. :)

a snad už naposled tu - mí soudruzi tu byli poEtičtí ne poLItičtí :o)

o vteřinku, avox... možná jen o sekundu :o) tak dobrou noc aj tobě teda :o)

tak slídíme... to v mým frantíckým slovníku nebylo... děkuju mořští koníci znají španělský camaradas z různejch barricadas takže v tom nebyl problém... ;o) a avox nám snad promine přeju krásnou a dobrou tobě a dobré a příjemné ráno avox :o)

avox
11. 08. 2008
Dát tip
Kruci, proč to pořád čtu "mořští tchoři"?! Ale jo, jen si povídejte, ale prosila bych hezky česky a tajnůstky si běžte špitat jinam, nota bene politické, tahle nástěnka je apolitická, prosím :-))

NePoe_ta
11. 08. 2008
Dát tip
Se omlouvám až po samé dno neproniknutelných vod Mariánského příkopu. Ale občas to na mne padne, a tehdy sem nezřízeně komunikativní napříč všem překážkám, včětně vražedného Taxisova. Frantícky jsme jenom chtěli sdělit, že rádi slídíme po stopách starých kamarádů (soudruh = camarade, v původním významu Pařížské komuny, ty berem, ale ty posovětštělé - товарищ, či Genosse, těm soudruhům z new-speaku jsme nerozuměli ... ). ... a avox se tu z nás stane asi opravdovskou mořskou pannou :) Krušné jak je význam slov relativní, nadějné poznání jak teprve počin jim dokáže vtiskout obsah.

Ne_Po, tys mě neavíznul a já tu v nevědomosti... :o) a nerozumím tomu prvnímu francouzskýmu slovu... což mi dost komplikuje pochopení celýho prohlášení... :o)

NePoe_ta
10. 08. 2008
Dát tip
Koník z moře fenomén, rodící se jednou za 100 let. Nesmíme ho uhánět. Inspirace: za císaře pána a jeho rodinu? ... /literatúra jako taková sopečná záležitost, do které vybuchují zespoda gejzíry divokých proudů, vyvěrající v "divných textech", ... jak víme my suchozemští paběrkáři s rukami v síti, číhající na břehu. Ale soudruzi, platí, že co hezké, učesané stojí snobsky stranou v Straně? ... když ta skutečná, hravá, často krvavá, k neuchopení?/

NePoe_ta
10. 08. 2008
Dát tip
Dostal NePo do zubů "to máš za to soudruhu!" vychechtaní mořští ptáci zaplakal nad inspirací ... retraçant le parcours pour retrouver des anciens camarades de la mer :)

jak se množí mořští tvoři kupříkladu mroži pokud neochoří? to my dobře víme ale mořský panny? - o těch nepovíme jednou je to daný skončily by pohádky a pak, lidi fakta pletou a nemám čas na hádky s naším Ne_Poetou - co kdybych mu – nechtíc – vzala další iluzi to by přece nešlo, milí poetičtí soudruzi :o)

avox
10. 08. 2008
Dát tip
a co mořští koníci, mají k tomu co říci? :-)) avi

NePoe_ta
10. 08. 2008
Dát tip
Virtualita chutná, moc však nevoní. Vždy z ní něco přijde zkrátka, i vy moje virtulátka :)))

avox
10. 08. 2008
Dát tip
Je to tak.... a představ si, že s věkem těch otázek neubývá... Mejdan leda virtuální, v reálu je ta vzdálenost dost značná, ale jak chutná virtuální kaviár a jak šumí virtuální sekt? (:-)

NePoe_ta
10. 08. 2008
Dát tip
avox - za každou zodpovězenou otázkou vynoří tucet, ne-li tucet tuctů otázek, a ani jednu jedinou nelze jen tak odbýt. Člověk by si z toho mohl zoufat, nejen v otázce pannen. Podstatné, že se tu tak, plní jisker inspirujete. Mne samotného inspiruje inspirace harmónie mezi lidma, že bych vás všechny nejraději pozval na kaviár, instalovaný na chlebíčcích slavnostního mejdánku :)

:o)

Rabb
09. 08. 2008
Dát tip
šak f poho, avox.. jen mne to tak napadlo, o plagiátorství nejde.. ale je fajne, že jsme všichni tři použili stejnou věc. :-) (já u dílka Čínská invaze)

avox
09. 08. 2008
Dát tip
tu tvou si nějak nepamatuji... ale napsala jsem přece, že ten pojem je tak známý, že nejde o opisování... :-))

Rabb
09. 08. 2008
Dát tip
dobrá, pokud to vezmu chronologicky, já inspiroval tebe a ty Jerryho.. :-))

avox
09. 08. 2008
Dát tip
tak se kluci podívejte na datum, kdo tu koho inspiroval? :-))

Rabb
09. 08. 2008
Dát tip
no právě, jerry.. když jsem si to přečetl u tebe, hned jsem si říkal, jestlis to nechytil odemne a tak nějak mne to i lehce zahřálo na duši.. :-))

Oldjerry
09. 08. 2008
Dát tip
Rabbe - víš co je to za parádu někoho inspirovat ? (:-D)

Oldjerry
09. 08. 2008
Dát tip
J e taková lehýnká, jak do magazínu, ale má spárek, bezvadný rytmus a úsměvný humor. Já bych ji bral - *

Rabb
09. 08. 2008
Dát tip
příjemný text.. a opět to sargasové moře.. je hodně užíváno do dílek.. včera už tohle moře do dílka přidal i oldjerry.. :-)

avox
09. 08. 2008
Dát tip
Sargasové moře je pojem všeobecně známý, přece...

Marcela.K.
08. 08. 2008
Dát tip
pěkný obrázek :-)

Bíša
08. 08. 2008
Dát tip
Tak nuda tam není...

avox
08. 08. 2008
Dát tip
a co tahle? :-))

avox
30. 07. 2008
Dát tip
úplně bys mne dojal... z čeho soudíš, že rozumím dětem? ale možná jo, moje děti se vždy na všechno ptaly doma, nemusely se dovídat od kamarádů... :-)

NePoe_ta
30. 07. 2008
Dát tip
Ne, ne, kluci mi to řekli za garáží v 5. lidové. Ale tak hulgární způsobem, že sem jim přesto nevěřil ani slovo. Bylo mi z toho na blití, a blití nemá s vírou co do činění. Čápy sice již ztratili kredit, ulétli kams do pohádek, ale že se tak hezký a vznešený tvor jako lidské dítě rodí jak říkali kluci, ... to ne. Definitivně mne nakonec přesvedčil jeden abstraktní obraz Pabla Picassa. Tak to vidíš, jakou úžasnou sílu má umění, včetné literatury, poezie. Spočinme však u podstatného: věřím, až budou děti číst tuto Tvou básničku, stanou ještě většími dětmi než jsou, i po poznání. To proto, že jim tak dobře rozumíš :) ..., což myslím není jen tak samozřejmé, ani pro lidi, kteří svou živnost založili na tom, že pro ně píší knížky (třeba Jan Karafiát, Broučci, atd).

avox
29. 07. 2008
Dát tip
:-)) třeba ses to dověděl předčasně? Díky, že ses rozpovídal :-)

NePoe_ta
29. 07. 2008
Dát tip
Nejsem náhodou mořská panna? Též jsem mořil, jednoho námořníka, než mne přehodil přes mělkou příd. Poučen do morku, mořím již jen dřevomorku. -t- PS: Když sem se svého čas prokazatelně dověděl, že se lidí reprodukují stejně naturalisticky jako zvířata, rok sem to rodičům vyčítal, tiše se za ně styděl.

Marcela.K.
28. 07. 2008
Dát tip
avox, tak ta se Ti opravdu povedla a stejně jako Diana...šup s ní do oblíbených :-)...já si po dovolené , po prvním týdnu v práci, říkám, že nohy snad mám jen na to, aby mě bolely...jo mořská panna ta se má ! ;-)

Bíša
25. 07. 2008
Dát tip
Asi se někdy nudí...

guy
25. 07. 2008
Dát tip
většinou ty mořské panny nekonají vdavky a počnou si v moři samy přímo ze zkumavky :-)

kunka
25. 07. 2008
Dát tip
ja mám s nimi dohodu že ich strčím pod vodu aby pekne vzklíčili baby ostré ako čili

Háber
25. 07. 2008
Dát tip
to je závažný problém*:) dobré*

avox
25. 07. 2008
Dát tip
když mezi námořníky dělají ty čistky... nejsou to vlastně mořské feministky? to se mi do rýmů nevešlo :-)))

avox
25. 07. 2008
Dát tip
je ovšem všeobecně známo, že tahle víla, přestala být pannou...

Diana
25. 07. 2008
Dát tip
Páni! To je krásné, vtipné, roztomilé! Zpívá jako mořský příboj a ty hezké rýmy - ale těmi jsi už proslulá. Udělalo mi to radost dávám do oblíbených :-)))) T**************

IVO
25. 07. 2008
Dát tip
Mořským pannám bývá nanic, když je svádí moořský panic. *T

což ti není známá malá mořská víla? na souši se zbaví ploutve a víc nemluvila...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru