Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hrůzná ataka

26. 07. 2008
7
18
1074

Zmocňuje se mě hrůza, cítím jí v každé částečce svýho chorýho těla. Má diagnóza zní úzkostná porucha. Něco přes tři roky papám "veselé" prášky, co mi maj dát mou, jinak roztomilou hlavinku, dohromady. Nu, povětšinou to jde, ale když mě chytne ta nechutná úzkostná ataka, jsem teda pěkně v prdeli. Není to jako když vás bolí něco fyzicky..je to zrůdná vyčerpávající bolest mysli. Šeredná bába, co si Vám sedne za rameno a do hlavy pouští svůj slizký jed. Celá se třesu, bráním se, ale ona se začíná smát, příšerný burácivý smích..její jed se spouští šíjí do hrudníku, bere si srdce a pluje do břicha, které už ví, že budou následovat křeče. Nemůžu dýchat..babizně to ale nestačí a atakuje i nohy, které mě najednou neunesou. Její smích je tak hlasitý, že se začínají přidávat ostatní lidé. Je mi na blití, chce se mi umřít..na TO poslední dobou často myslím..ulevit si sebemordem, ale to by ta šeredná čúza vyhrála na celý čáře. Tak to zas zkusím zvládnout..začínám si zpívat.


18 názorů

máš recht, jejda :) děkuju moc čučenko!

jejdavilda
04. 01. 2009
Dát tip
jsem si to přečet ještě jednou-pěkně popsané, ale je to ještě horší než opisuješ

čučenka
04. 01. 2009
Dát tip
Není zač, voronko, držím ti palce, abys to vždycky zvládla a tu "šerednou bábu" pokaždé přeprala. Já tím netrpím, ale můj přítel ano, takže to znám sice zprostředkovaně, ale dovedu se vžít.. Jo - a nevzdávej to :-)

jejdavilda
04. 01. 2009
Dát tip
Jelikož to mám už více jak 10 let tak si myslím, že ti vůbec nešlo o nějakou uměleckou kvalitu a drtivá většina přítomných vůbec neví o čem mluvíš. Mě se to za tu dobu podařilo aspoň částešně přiblížit 2-3 lidem, zbytek si myslí, že něco hraju, když se roztřesu

Děkuju čučenko, přesně tak to je:(

čučenka
19. 12. 2008
Dát tip
schyzo, myslím, že to nechápeš vůbec... vorona nepíše o žádné depce, ani o depresi, jde o panický záchvat, což je náhlý atak zdánlivě bezdůvodné hrůzy, který člověk obtížně zvládá, ačkoli si je rozumem vědom, že není v přímém ohrožení života, přesto se tak cítí. Proto bere veselé prášky, aby v tom momentě nezačala ječet hrůzou a válet se po zemi.

avox
18. 10. 2008
Dát tip
znám některé z těch pocitů, hlavně tě chci pochválit za ten závěr - zpívej, překřič ji, bojuj, tak je to správně :-) už zase místo zpracování, zabývám se myšlenkou díla, to se mi stává často, je pro mne důležitější, než použité výrazové prostředky */

neroušek
16. 10. 2008
Dát tip
Ať Voronka bojuje, to jí přeje neroušek.*

Děkuju Ti, psala jsem to jedním dechem..něco jako nutná autoterapie:) I Tobě držím palce - ať jsme co nejsilnější!!

Děkuju moc kaospilote, potěšils:)

schyza
27. 07. 2008
Dát tip
hmmm.. jasný ale přece jen se mi víc líbí když se napíše "všechno je tak krásný až bych si samým štěstím skočil z mostu.." než jen obyčejný "všechno je na píču" ... ale jinak tě chápu víc než si jen asi myslíš...

jo.. my pleasure

Děkuju moc Vindale, taky mám ráda tvůj jazyk..když to tak člověk prostě cítí, nemůže si brát servítky s nějakým slovíčkařením!

Člověk by dle Tvé přezdívky čekal, že budeš při mě:)...ne vážně, ano je to trochu hrubší, ale to si piš, je to upřímný! Přirovnání nepoužívám moc ráda, tohle po mně vždycky chtěli ve šklole, já se raději snažím pouštět to ze sebe napřímo - přímo to pojmenovat a tenhle kousek to i chce, myslím si. A úvaha to fakt není, toho jsem si vědoma, ale z nabízejících se možností zařazení tohoto dílka, mi to přišlo nejblíže. Ale jinak děkuju za Tvůj čas:)

obecně mi to tak vulgární nepříjde /proti těm mejm chlívárnám/ haha, ale líbí se mi to .. to přirovnání k babizně a jak se k jejímu řehotu přidávají lídé.. taky název je skvělej.. ten jazyk je na slečnu dost syrovej a to já rááád. takže T.

schyza
27. 07. 2008
Dát tip
Zbytečně vulgární šlo by to napsat i trochu slušnějc.. použít o něco víc přirovnání.. aby to mělo i trochu literární kvality.. smysl i myšlenka je dobrá a je to věc o které by člověk měl psát.. hlavně dneska.. ale i označení úvaha se mi tady nelíbí.. Protože tohle není... úvaha potřebuje otázku? Proč mě ta šeredná babizna ničí? Co z toho má? Je to ve mě? Nejsou to ty "veselé" prášky? Proč mám chuť si jít skočit? Proč proč? ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru