Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ooooo

29. 07. 2008
2
15
2615
Autor
makros

 

tenisový kurt –

ráno se leskne stopa

po slimákovi 

 


15 názorů

makros
31. 07. 2008
Dát tip
ještě to OJ.: tedy to "rétorické cvičení" a ostatní repliky mají smysl pouze v případě Tvé víry ve skutečnost, že autor umí rozlišit slimáka od hlemýždě a jejich význam pro dílo...:-)) V opačném případě nakonec uděláš lépe, když má nepodstatná dílka úplně vynecháš, nebude totiž pro Tebe stejně možné si z nich cokoliv odnést, nakonec bys mohl pochybovat o tom, jestli autor rozumí česky...:-))M.

makros
31. 07. 2008
Dát tip
:-)) Oldjerry, poslední řádek Tvé kritiky s nadsázkou potvrdil, že to nebyla zase tak marná práce, to "rétorické cvičení"....byl to slimák, viděl jsem ho nedaleko, hlemýžď bydlí kousek dál...:-))M.

Oldjerry
30. 07. 2008
Dát tip
To je hezké rétorické cvičení. Dokonale zvládnuté umění mnoha slovy nic neříci. Zase ses vyhnul přímé odpovědi, nemá cenu pokračovat... ostatně stejně to mohl být i hlemýžď (to není totéž, jako slimák...) (:-D)

makros
30. 07. 2008
Dát tip
dobrá Oldjerry, zkušený čtenář, mimo jiné, umí rozlišovat mezi jednotlivými autory a jejich produkty a je obdařen mírou pro proporce. Taková zkušenost zdatnému čtenáři umožňuje rozeznat, kdy a komu důvěřovat, že text je např. autentický. Potom se totiž může v klidu soustředit na obsah a smysl dílka a nepitvat se v podružných, pozornost odvádějících detailech... M.

Oldjerry
30. 07. 2008
Dát tip
Je mi to jedno - já ti napsal názor, tys mi ho vrátil s tím, že jsem nezkušený čtenář - dobře. Mně je to fuk - já vím své.

makros
30. 07. 2008
Dát tip
Zvrhlíku ten přesah je téměř "učebnicový", jestli na něj nepřijdeš, tak Ti ho nakonec vysvětlím, ale udělám to později. Oldjerry, s tenisem to haiku souvisí pouze částečně a pochopení není samotnou hrou zas tolik podmíněno (téměř vůbec), jen to otevírá další prostor pro fantazii...

Sally
30. 07. 2008
Dát tip
ach jo... u každého haiku tady se debatuje, jestli to je nebo není.... Stavba je mi jedno, ale ten pocit tu je, i když tak napůl...

Zvrhlík
30. 07. 2008
Dát tip
makros: A prozradíš nám ten přesah, nám nezkušeným? :) Já tam taky žádný výrazný nevidím, ale přiznám se, že tenis nehraju. Když tam ten přesah je, tak ti přece nic nebrání ho prozradit. moorgaan: Podle mně to haiku to je. 1) protiklad: dejme tomu velký kurt, malý slimák 2) pohyb: stopa 3) obraz: je 4) To: 1 okamžik, 1 prostor, kireji --- 5) 5-7-5

Oldjerry
30. 07. 2008
Dát tip
makrosi - mě se nemůžeš dotknout: zkušení čtenáři jsou v tomto případě tenisté a ještě ne všichni. Napiš všechny takové důležité a nikoli samozřejmé informace do prologu, jenže to samo o sobě ten přesah nezaručuje. (:-D) Ale přece : Co považuješ za zkušeného čtenáře, čím se to dá měřit ?

berg
30. 07. 2008
Dát tip
Dobrej postřeh! ÷))) *

makros
29. 07. 2008
Dát tip
zdravím Jerryho, ten povrh se jmenuje durflex SP 200 cushion a patří mezi hardcourts na bázi pružných akrylátů. Ten přesah mohou vidět pouze zkušení čtenáři...:-))M.

Oldjerry
29. 07. 2008
Dát tip
Byl to travnatý kurt (court)? Ano ? Pak tomu věřím, po antuce by šnek daleko nedolezl.... je to však jedno : schází tomu přesah pro haiku typický a nutný. Jako miniatura s nereálnou věcnou složkou ještě snad ano...

Petrusha
29. 07. 2008
Dát tip
ak je to na lajne, ktorá je lajnovaná klasicky sadrou tak to nasere ale dneska už sa to asi moc nenosí teda nelajnuje, že?

moorgaan
29. 07. 2008
Dát tip
to neni haiku..

not bad

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru