Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

??

29. 07. 2008
2
7
691
Autor
mirindaL
Rybářské sítě
tajemství loví –
z hlubin duší.

7 názorů

mirindaL
30. 07. 2008
Dát tip
Já netvrdím že to haiku je, jak se říká každý začátek je těžký a žádný učený z nebe nespadl, tudíž ani já ne. jen se mi nelíbí, že když tebe někdo kritizuje tak se s ním hádáš že ty máš určitě pravdu, ale když je to naopak tak si hned hotov. takový z tebe mám aspon pocit, samozřejmě může být mylný.

Zvrhlík
30. 07. 2008
Dát tip
No když si myslíš, že haiku rozumíš víc, tak si dál piš paskvily v podobném duchu, ale prosím tě nevydávej je za haiku. Asi potřebuješ konkrétně ukázat, proč tvůj výtvor haiku není: "a/ To, že se má haiku zabývat "vnějším světem", světem, který jsme schopni smysly zachytit ("zpředmětnit", uvědomit si) a autorovo JÁ, že má zůstat někde "venku" (Sic! - tuto zásadu haiku porušuješ, tím, že mluvíš o duši a o tajemství - moje poznámka )– mimo, tvůrce přece vůbec nemusí zajímat. Autor a jeho "vnitřní život" je přece to nejzajimavější, co existuje. Samozřejmě, může tam nastrčit trochu přírody, protože se to vyžaduje např: Déšť je v mém srdci, / přesto křehká květina / nechce rozkvésti nebo... Snil jsem o květinách / tu noc, bylo mé srdce / zrovna tak lehké To už má ovšem něco do sebe. Senzibilitu, přírodu, ale především ukáže básník svoje pravé JÁ celému světu. zdroj: http://www.haiku.bloguje.cz/558437-jak-uspesne-ruinovat-haiku.php Sice to není v tvém případě tak hrozné, jako v zde uváděném příkladě, přesto to má k haiku pořád strašně daleko. A to není zdaleka jediný důvod, proč to není haiku, ale zdá se mi, že tenhle je ten nejdůležitější. To, že to není haiku není jenom dle mně. Ale především podle japhyho a spol.

mirindaL
30. 07. 2008
Dát tip
čekala sem, že mi přijdeš zkritizovat haiku nehaiku (dle tebe). četla sem si některé tvé výtvory i kritiky a dospěla jsem k závěru, že ses pasoval na neoficiálního odborníka na haiku. ale tím podle mě nejsi. 99,9% tak to je dobrý, to mi vlastně nemáš co vyčítat. bo jak říká klasik co není 100% to mě vždycky zkolí:)))) a ted nevím jestli tam má být s nebo z:-)

Epifanes
30. 07. 2008
Dát tip
Kašlete na dogmata, poezie je moc sešněrovaná a když se podíváte kolem a kolem jde hlavně o pocity. Když tam nejspou pocity(myšlenky) je to jenom pitomá hra se slovama, o kterou nikdo nestojí. Nejsem dobrý básník, ale snažím se psát o pocitech, proto tu svoji hloupou poezii píšu, ikdyž není jistý jestli se tomu někdy bude moct říkat poezie. P.S. Rybářské sítě tajemství loví – z hlubin duší. líbí se mi to a nejenom za ten Holešov;)

Zvrhlík
30. 07. 2008
Dát tip
slova tajemství a duše v minimálně 99,9% případů do haiku nepatří Junkni na www.haiku.bloguje.cz a dozvíš se víc.

oakbark
30. 07. 2008
Dát tip
Né.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru