Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se stát mlátičkou

04. 08. 2008
19
47
4872
Autor
Alojs

Do třetice všeho dobrého a zlého, kompletuji sérii návodů inspirovaných profláklými filmy a známými herci-neherci.

Bod číslo jedna: Image

Když už někomu vytrháváte páteř z těla… když už někomu vytíráte oční bělmo, opravdu není jedno, jak při tom vypadáte. Instint je na nic, poslouchejte image. Věděl to už James Bond a jiní testosteronoví borci z celuloidových pásů osmdesátých let. Jednoduše řečeno – i když jste potřísnění krví od hlavy až k patě, musíte vypadat zatraceně dobře. Péče o zevnějšek se tak týká nejen tělesné obálky, obvodů stehen, bicepsů, tricepsů a čtyřcepsů, ale i samotného oblečení. Což je zcela zásadní artikl při likvidaci nejrůznějších hovádek. Co si totiž budeme povídat, rozkopávat zadky ve vytahané teplákové soupravě a v růžovém tričku s nápisem „Disco King“, to není zrovna nejmoudřejší volba. Vykašlete se na vlastní styl a nebojte se sprostě kopírovat zaběhlé a prověřené módní trendy. Vezměme to ale postupně.

Základem je culík. Poctivě zalévaný, nekompromisně ignorovaný kadeřnickými nůžkami. Všeobecně platí pravidlo: „Čím delší, tím větší respekt.“ Nicméně pozor na neuváženou aplikaci jiné formy „přímé úměry“. Zplichtíte-li si na hlavě dva culíky, budete se jevit tím spíš jako dement.

Poctivě ulízané vlásky je třeba doprovodit nezbytným křovím na ksichtě. V tomto směru postačí málo. Vyhlídněte si nějaký kurt, kde se vyskytuje ono důvěrně známé zařízení na plivání tenisových míčků. Postavte se těsně před jeho vývod a zmáčkněte tlačítko ON. V pozici setrvejte, pokuste se neregistrovat tupé pohledy přihlížejících a způsobovanou bolest zahánějte myšlenkami na něco hezkého (trhání končetin, lámání končetin, drcení končetin…). Záhy budete odměnění stylovou „van-dammeovskou boulí“.

Trvanlivost takovéto boule se odvíjí od kapacity plivacího zařízení, od samotné intenzity vrhu a samozřejmě – své sehrává i vzdálenost. Průměrná životnost tohoto fasádního prvku se pohybuje v rozmezí tří-čtyř dní. A tak – hodláte-li likvidovat protivníky pravidelně (ano, někdo se tím i živí), je zapotřebí pravidelné obnovy – čili pravidelných návštěv tenisového kurtu.

Následně zbývá již jediné. Minimalistický orchestr obličejové mimiky je nutné doplnit o povadlá oční víčka (jednoduchá rada: omezte spánek na hoďku denně) a o sexy žilku v teritoriu spánkové oblasti. Opět postačí dodržet následující radu. Zatněte zuby a pořádně zatlačte. Přičemž tak čiňte velice opatrně. Stačí to jen trochu přepálit a místo sexy žilky vyprodukujete ne až tak sexy…

No však je to jasné – posranej hrdina moc neletí.

Bod číslo dvě: Hadříky

Tady není co řešit. Žádná šusťákovka (ledaže by do vás napumpovali sračku z Pekingu), žádné červené trenýrky a bílý nátělníček. Zajděte si do sekáče a sežeňte si jakékoli oblečení, které je vám dvakrát tak velké, které vyšlo z módy někdy před padesáti lety a na němž je tisíc třásní. Do ruky vařečku, v kapse mp3 přehrávač s výběrem těch nejlepších country vypalovaček a na tváři decentně výstražný výraz ve stylu „Tady kuchtím já“.

Že budete vypadat divně?

Nevadí. O to právě jde. Když si navíc necháte nastřelit výše zmíněný cop (opravdu jen jeden a nikoliv dopředu), pokrčíte čelo a seženete si jako přívěsek na klíče nějakého fajn ukecaného černocha s dvaceti kilogramy kovu okolo krku, máte vyhráno. Nemusíte metat salta, machrovat s ninjáky a sčítat škody na svém oděvu. Vážíte-li navíc 150 kilo a máte-li rádi Aljašku natolik, že byste pro ní zařvali v plamenech, můžete se s naprostým klidem vypravit do Pacifiku. Vlakem, lodí…

Máte tolik možností.

Bod číslo tři: Svaly

Chápu. Ne každý váží 150 kilo, ne každý má rád ukecané Afroameričany a ne každý vypadá jako Steven Seagal. Dobrá tedy. Spalte oblečení ze sekáče, ustřihněte si ten zatracený cop a jen tak pro jistotu – přejeďte si žehličkou čelo. Že jste navíc malí a že si z vás utahují? Nevadí. Není nic snadnějšího než si v posilovně naložit dvě stě kilo, párkrát tuto váhu vytáhnout nahoru a poctivě si zk*rvit záda. Obzor vašich známých se rázem rozroste o vyhřezlé ploténky a artrózu kloubů. Aby jim v této sestavě nebylo smutno, kupte si rodinné balení steroidů a napumpujte si pod kůži nějakou tu vodičku na krušnější časy.

Za pár pátků budete budit respekt jen pouhou snahou projít osmistovkovými dveřmi. Samozřejmě marnou.

Bod číslo čtyři: Udržujte se ve formě

Svaly jsou jedna věc, udržování formy věc druhá. A jak káže otřepané úsloví z karate, základem je umění padat. Využívejte tedy každé možné příležitosti, jakpak se dorazit definitivně. Při nákupech v Shopping parcích proskakujte výlohami, na hajzlících vykopávejte dveře obsazených WC kabinek, na rychlostní silnici si tu a tam natrénujte výskok ze solidně rozjetého auta a samozřejmě – co byste to byli za akčního macha, když byste se občas neprošli po římse ve třináctém patře.

Pokud by vám toto zdánlivé „trýznění sebe sama“ přišlo slabé, zabookujte si letenku do Asie a  vyhledejte tam chlapíka, který je starý, šedivý a jenž navštívil kadeřníka někdy před dvaceti lety. Nenechávejte se odradit nepříjemným širokoúhlým výrazem. Jak se ne nadarmo říká: „Trpělivost růže přináší.“

Postačí měsíc postávat před jeho chýší (poznáte ji snadno – bude zateplená mechem a kapradím), nehnout se z místa a podřadně prosit o šanci. Ono se to nakonec poddá. Jakmile vám na hlavě vyklíčí zárodek bonsaje, mistr vyměkne a začne se pozvolna ukájet důvěrně známou tyranií. Budete brečet, potit krev a cedit ledviny skrz ty nejužší škvírky mezi zuby. A taťka Fura, ten se bude samou rozkoší rozpouštět na zelený čaj. Tu vás polechtá rákoskou po ksichtě, tu vám zase přerovná žebra dvacetikilovou kovadlinkou.

Dva tři dny a budete takzvaně na sračky. Zjistíte, že to šaškování v posilovně bylo úplně na prd, stejně jako nenápadná likvidace obchodních areálů. Nezoufejte však a poctivě vnímejte mistrovy úkony. Záhy zjistíte, že když vás stopadesáticentimetrový dědek přetahuje bambusovou holí, JE V TOM NĚCO VÍC.

A tak… až vám konečně srostou všechny zpřelámané kosti, vy vše vstřebáte, dědkovi to vrátíte se vším všudy a stanete se právoplatným členem rodiny. Dostanete ručně vyšívané kimono, mistr utrousí cosi jako „Nejsi nejhorší“ a pak umře, protože je přece starý.

Vy mu těsně předtím slíbíte, že budete potírat zlo jménem rodu Čung-čong-ping-pong, načež vás nenadálý odchod natolik odrovná, že se zajdete vyhovadit do okolních lesů. Rozevřenou dlaní pokosíte několik nešťastných stromů a hned vám bude fajn.

Pokud ovšem nejste Steven Seagal.

Steven Seagal má přece stromy rád. A nejen stromy. Ale i ptáčky na nich hnízdící, poeticky pějící… a také srnky, jeleny, ježky, jezevce…

Když jsme u toho… Jste-li vážně věrná kopie Stývna Sekáče, nesmíte jezdit ani autem. Steven přece nerad pohonné hmoty.

Dobře zvažte, chcete-li být jako on.

Moc se to nevyplatí.

Bod číslo pět: Souboje

I zde platí: „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.“ Jelikož jste podstoupili úspěšnou rekvalifikaci v asijskou macho-mlátičku, v terénu vás čeká už jen pouhá sklizeň. Protivníci se sice pokusí využívat momentu překvapení, ale nepomůže jim ani mačeta, ani splašeně tikající atomovka.

Jste totiž Kejsí-ku*va-Rajbek.

A Kejsí-Ku*va-Rajbekovi postačí stylový škleb, ještě stylovější hláška („Jdi do prdele a umři“) a úplně nejstylovější chvat „Létajícího motýla“.

Když takhle pokosíte tři-čtyři asijské Triády, uvědomíte si, že je vlastně jedno, jak se tváříte, co říkáte a jaký úder volíte.

Postačí předpažit ruku.

Ti zlí pánové už pochcípají sami.


47 názorů

Alojs
06. 10. 2008
Dát tip
to je jedna z nejšílenějších kritik, jakou jsem kdy dostal... v dobrém smyslu slova :)

Polop
06. 10. 2008
Dát tip
Its not about the balls of other guys mate! Its all about your ball and the pussy chic you get to make 'em warm just right! Testosteron pritahuje piczu...a to priamo na kokot ! A najsmutnejsie na tom systeme (teda ono dost zalezi na uhle pohladu ;)) je,ze tie najkrajsie piczky maju najsilnejsii apetit po spravne ladenych hormonoch... sam neviem o com pisem...ale anyway si pismak a ide ti to. asta la pizda!

Polop
06. 10. 2008
Dát tip
Its not about the balls of other guys mate! Its all about your ball and the pussy chic you get to make 'em warm just right! Testosteron pritahuje piczu...a to priamo na kokot ! A najsmutnejsie na tom systeme (teda ono dost zalezi na uhle pohladu ;)) je,ze tie najkrajsie piczky maju najsilnejsii apetit po spravne ladenych hormonoch... sam neviem o com pisem...ale anyway si pismak a ide ti to. asta la pizda!

Polop
06. 10. 2008
Dát tip
Its not about the balls of other guys mate! Its all about your ball and the pussy chic you get to make 'em warm just right! Testosteron pritahuje piczu...a to priamo na kokot ! A najsmutnejsie na tom systeme (teda ono dost zalezi na uhle pohladu ;)) je,ze tie najkrajsie piczky maju najsilnejsii apetit po spravne ladenych hormonoch... sam neviem o com pisem...ale anyway si pismak a ide ti to. asta la pizda!

Alojs
24. 09. 2008
Dát tip
vyhodila staré věci? to se dá vyhodit? jak jsi mohla? :) Styď se :) ... samozřejmě tvé stavy znám. v poslední době jsem se zase nějak nakopl, ale předchozí dva roky jsem uvažoval úplně stejně... čekal jsem na nápad, na formu, na chtíč... až se všechny tři aspekty sejdou. nesešly se. kdybych na ně čekal dalších deset let, nic bych nenapsal. a tak jsem začal vařit z vody... zprvu násilím, posléze s chutí... však co - třeba se časem onen nápad a velká myšlenka dostaví. ale co je nutné, musíme jít tomu naproti. nejen v próze :)

Alojs
24. 09. 2008
Dát tip
nejlepší texty se píšou v myšlenkách... kdybych to zaznamenával, byla by to správně hořká komedie života. když to pak chcu přenést na papír, nejde to. takže tě možná chápu. každopádně by mě tvá tvorba zajímala. ... seagal sympaťák je... ale nejlepší roky má dávno za sebou.

Alojs
24. 09. 2008
Dát tip
oh... tak to jsem rád. snad jen... ne se vším jsem tady spokojený... prakticky celé bych to tady přepsal - a počáteční tvorbu jakbysmet :) ... no, varoval jsem tě :)

Alojs
24. 09. 2008
Dát tip
:-) díkes, krajanko

Máš pravdu, máme podobný styl. To je v pohodě, styl a námět není totéž. Mimochodem i já jsem z Ostravy a student VŠ (i když dálkový). Možná je pro ostraváky podobná nadsázka typická...*

Markel
16. 08. 2008
Dát tip
není za co pro mne dobrý maso :_))

Alojs
16. 08. 2008
Dát tip
to jsem jenom rád. pořád to opakuju, ale úspěch tohoto textu mě neustále překvapuje. takže, já to taky nečekal :) díkes

Markel
16. 08. 2008
Dát tip
četla jsem a smála se :-))))))))))))))))), což jsem nečekala, dík, v tomhle deštivým počasí balzám na moji duši - T

Alojs
14. 08. 2008
Dát tip
děkuju ponožkám za ten pozdně noční/ranní běh mým archívem. klobouk dolů. v tento čas. nespavost? :)

Alojs
13. 08. 2008
Dát tip
už tady o tom padlo slovo... nooo... stojí to za uvážení. každopádně díky za návštěvu. jak tak koukám, taky fejetoníš, takže na tebe obratem mrknu.

kgirl
13. 08. 2008
Dát tip
:D :D :D Dočteno, pobavilo mě to, tip* Co takhle nějkaký mlátičkovský návod pro dámy?

Alojs
12. 08. 2008
Dát tip
jseš-li machr jako Steven, nepotřebuješ záložní plán. Ale protivníci každopádně :) Jinak, já už spoustů bodů probral posledně. Nicméně, určitě něco chybí.

Alojs
11. 08. 2008
Dát tip
jsem potěšen. tomuhle dílku jsem moc nevěřil (objevilo se tady jen proto, aby bylo jasné, že ještě žiju :)) a nakonec - mile mě překvapují reakce.

Alojs
10. 08. 2008
Dát tip
děkuju za četné návštěvy, rovněž za milé ohlasy :)

Vaud
10. 08. 2008
Dát tip
super :-)*

agelast
06. 08. 2008
Dát tip
Perfektní počtení na proříznutí úsměvu a nostalgické zavzpomínání... :o) do hláškomlýnku bych přihodil: Let off some steam, Bennett.

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
já teď potřeboval dovnitř... dlouho jsem byl venku :) hlava byla až příliš propláchnuta větrem

Craerassy
05. 08. 2008
Dát tip
já s písmákováním skončila už dávno...když je čas, zaběhnu sem provětrat hlavu:-)

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
proč neoplácet, navíc na místě, kde je uspokojení vcelku reálné? a další argument - přes léto je tu slabší úroda a já začal zase písmákovat :)

Craerassy
05. 08. 2008
Dát tip
oplácet nemusíš, já čtu když mám čas a toho moc není a u tebe jsem se nenudila:-)

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
avi

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
to jsem rád... i když... i na tohle téma by šlo něco ukuchtit. vezmu-li v potaz záležitosti kolem Demi Moore, nejrůznější slavné plastiky... děkuju za přečtení. ... tvůj čas investovaný do mě milerád oplatím .)

Craerassy
05. 08. 2008
Dát tip
i když to není o tom, jak být přitažlivá a sexy i v pokročilém věku, dočetla jsem do konce a pobavilo mě to:-))) *

pozorovatel
05. 08. 2008
Dát tip
Astalavista, baby mám rád rakouský bilingvální humor

Alojs
05. 08. 2008
Dát tip
honzyku, děkuji za hlášku i za povzbudivou reakci. návštěvu rád oplatím.

Honzyk
05. 08. 2008
Dát tip
...dobrej napad, spis vybornej teda.....laciny mi vubec nepripada: "Byval dobrym fotbalistou, ale spachal ten nejhorsi hrich. Odmitl svym spoluhracum prat trenyrky. Od te doby projizdi sam krajinou. Spindira ve slipech. Odpadlik."... (treba)

Alojs
04. 08. 2008
Dát tip
děkuji za návštěvy, za ohlasy i za výtky... kolik je lidí, tolik je názorů a vkusů... ostatně, i já sám mám problémy se svými texty.

katugiro
04. 08. 2008
Dát tip
Mně tenhle styl nesedí. "Laciné" zní příliš urážlivě, ale myslím něco na ten způsob.

sidonia
04. 08. 2008
Dát tip
prej že: "Dostanete ručně vyšívané kimono, mistr utrousí cosi jako „Nejsi nejhorší“ a pak umře, protože je přece starý." hehe.)))))))))))))))))))

Norsko 1
04. 08. 2008
Dát tip
nejvíc mě pobavil "nepříjemný širokoúhlý výraz" :-)* Což Seagal, já nenávidím Bruce Willise

Winter
04. 08. 2008
Dát tip
Tak zrovna tahle by byla hodně vysoko... a ještě si vpomínám jak v počátcích PC her hláškoval Duken Nukem. To byl taky luxus. "It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum." Možná by nebylo od věci, kdyby každý kdo sem přijde, nějakou přihodil (to je jako všeobecný apel).

Alojs
04. 08. 2008
Dát tip
ono by nebylo od věci udělat nějaký žebříček "nejstylovějších hlášek" :) co říkáš? :)

Winter
04. 08. 2008
Dát tip
Kiss my ass and die .) To jsou hlášky mého mládí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru