Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sbohem

06. 08. 2008
4
21
2223
Autor
Debbi

S tebou jsem lásko byl moc rád

Však kůň můj znaven je a líný

A i když se mi budeš smát

Toužím odejít mezi stíny

 

Už nemám žádný důvod lhát

U bílé zdi mě nechte spát

 

Za mě už nehovoří činy

Už nebaví mě ani snít

Asi jsem býval někdy jiný

Ale teď toužím mít jen klid

 

Kdybych ti chyběl u večeře

Rozsviť a nezavírej dveře


21 názorů

Debbi
14. 08. 2008
Dát tip
Pleteš se :-( Za mnou už je toho o mnoho více, než přede mnou...

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
kdepak, to už je dávno za mnou... ale za tebou ne ;o)

Debbi
13. 08. 2008
Dát tip
Báječné... Ač dalek od nebe, Bohu bere židli...

Miroslawek
12. 08. 2008
Dát tip
Jsem někdo, kdo prostě jen nebyl líný se soustavněji vzdělávat v oboru, který ho zajímá, aby nebyl v pozici sochaře, který chce tesat do žuly bez příslušných nástrojů, pouze na základě horoucí opravdovosti citu planoucího mu v srdci. To nedopadá dobře. Je pravda, že na rozdíl od výsledků takových snah na kamenném bloku, v literatuře není ona nemohoucnost tolik vidět. Ovšem jen zdánlivě. Děvče, podobných textů jsem četl bez nadsázky desetitisíce. Bylo i dlouhé období, kdy jsem se snažil předávat zdejším soukmenovcům světlo poznání, bylo i období kdy jsem jinde jako redaktor trávil 2-4 hodiny denně tím, že jsem se snažil napsat něco souvisle smysluplného a přitom pozitivního, co oněm nešťastníkům pomůže a posune je v jejich klopotné snaze dál. Bez nároku na odměnu a uznání jsem investoval svůj čas, abych se na to posléze frustrován marností vykašlal a spokojil se s bodavým glosováním. Někdo se chytí za nos (čímž mi udělá radost a třeba i prostor k smysluplné činnosti), jiný stébla osobní antipatie (čímž mne dokáže často docela dobře pobavit), takže ani v jednom případě na rozdíl od dřívějška neztrácím svůj čas úplně zbytečně.

Debbi
08. 08. 2008
Dát tip
V mém zármutku? Kecko, jeden rýpal mě nezarmoutí, ale naštvat mě dokáže. Špatně udělány? Ptala jsem se kdo jsi, že tak dobře víš co je špatně... co je dobře. Odpověz mi. A ta báseň na odkaze se mi vážně líbí. I když je od tebe. To bude asi tím, že je špatná, protože dobré poezii zřejmě nerozumím...

Miroslawek
07. 08. 2008
Dát tip
Já tě přece nesoudím jako člověka (všimni si, že ty mne ano). A nezáleží na tom, jestli mi tvé veršovánky "nesedí", ale že jsou špatně udělány. Pro toho, kdo o tom alespoň něco ví, zcela evidentně. Že jsem na tvých textech nenechal nit suchou ti může být jen ku prospěchu. Naopak mám za to, že ten, kdo pod tímhle textem jásá, ti prokazuje medvědí službu, byť to třeba myslí upřímně. Určitě není mým cílem, abys přestala psát, to by byl boj proti větrným mlýnům. Abych Tě utěšil ve tvém zármutku, pošlu ti odkaz na jednu báseň, která - přestože si s letitým odstupem myslím, že je vlastně docela špatná - by se ti určitě líbit mohla http://sweb.cz/miroslawek/moje/27113.html, kdyby nebyla ode mne ;o)

Debbi
07. 08. 2008
Dát tip
Proč? Vždyť jsi na mě nenechal nit suchou... A to jen proto, že tobě moje veršovánky "nesedí". Jsi takový odborník, že můžeš "udělovat" soudy a rady? Jestli ano, promiň. Ale já píšu proto, že sem tam něco cítím... a jestli to nestačí, stejně je to jedno. Protože já nejsem profesionál, své verše neprodávám... Jen se tím bavím... a baví mne to. Promiň, jestli nespadám do tvé kategorie, ale pro to já psát nepřestanu. Nakonec, mě tvá díla taky neoslovila. Jen tě nesoudím, jinému se mohou líbit... Všiml sis vůbec toho, jak negativně mě tu "ukazuješ"?

Miroslawek
07. 08. 2008
Dát tip
A proč?

Debbi
07. 08. 2008
Dát tip
...díky , Hani :-)

Debbi
07. 08. 2008
Dát tip
Je...

Miroslawek
07. 08. 2008
Dát tip
Těmi jinými slovy jsi někde jinde. Nevědomost a hloupost se mohou potkat, ovšem nejsou jedno a totéž. Každopádně chápu, že se tě to, co jsem řekl, dotýká, proto jsem to i napsal. Je to ode mne zlé?

Debbi
07. 08. 2008
Dát tip
Promiň Miroslawku, ale tohle už osobně brát musím: "...autor si myslí, že něco ze sebe utváří k opravdovému tvaru, ovšem ve skutečnosti pouze nedokonale odvozuje, křiví a mrzačí, co již bylo tolikrát jinými řečeno mnohem lépe. Pro čtenáře, který má "něco trochu načteno", je to pak utrpení..." Jinými slovy: já jsem blb, který opisuje a neumí to, protože chce dělat z receptu na celerový salát Romanci o nesmrtelném kouzelníku... Tak promiň, promiň mi že trpíš... já to tak fakt nemyslela!

Líbí se mi to.TIP

Miroslawek
06. 08. 2008
Dát tip
problém takových textů je, že jejich autor si myslí, že něco ze sebe utváří k opravdovému tvaru, ovšem ve skutečnosti pouze nedokonale odvozuje, křiví a mrzačí, co již bylo tolikrát jinými řečeno mnohem lépe. Pro čtenáře, který má "něco trochu načteno", je to pak utrpení, které dotyčný nechápe, protože jako každá zkušenost je tato nepřenosná.

Debbi
06. 08. 2008
Dát tip
:-) díky

Claire1990
06. 08. 2008
Dát tip
ne, nejlepší je druhá sloka....,,Už nemám žádný důvod lhát U bílé zdi mě nechte spát" to se mi hoodne libi! :)*

Debbi
06. 08. 2008
Dát tip
díky :-)

moorgaan
06. 08. 2008
Dát tip
proste rymovacky umis...!! /**

Diana
06. 08. 2008
Dát tip
Jéje, nějaké smutné - ale dobrý konec :-)*

Petrusha
06. 08. 2008
Dát tip
detto ako Alojs ten zvyšok moc nie

Alojs
06. 08. 2008
Dát tip
nejvíce mě oslovuje závěr, poslední dva řádky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru