Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska za biblických časů

11. 08. 2008
4
4
2571
Autor
Movsar

Pro mne je scenérie tohoto krátkého zastavení v paměti spojena s krajinou u Karlových Varů, přesněji u městečka Chodova. Ani jedno z těch sídel nemohlo za "časů biblických" existovat; mohli existovat jen dva lidé, snad jezero lemované písečnou cestou, a zcela určitě jejich obrovská touha.

Byl čas, kdy už pomalu končí léto. Za jiných okolností doba, kterou končí optimistický čas a schyluje se k zádumčivému krátkodennímu přežívání. Tehdy tomu tak nebylo. Vyjeli jsme k té přehradě, bez živáčka okolo, jen pár rybářů schovaných ve vysoké trávě. Bílý písek na cestě lemující břehy připomínal jih. Zvedal se prach, v trávě křičely cikády. Šli jsme bosí, jako chodí poutníci, řeholníci, první lidé, my šli bosí jako milenci. Tenkrát jsem se koupal poprvé nahý. A poprvé nahý jsem stanul před Tebou. A Ty přede mnou. Pozvolný soumrak podvečera a chladnoucí voda nám vytvořily na tělech znamení. Na Tvém znamení krásy: na Tvých prsou jsem tenkrát poprvé uviděl ty drobné karmínové věci, a hned nádherně stažené, hned takto přichystané k nejněžnějšímu dotyku, který ale ještě nemohl přijít. A na mém znamení krutosti biofyzikálních zákonů: u mě tam dole jsi tenkrát, a hned poprvé, mohla vidět jen ...,  mohlas´ něco vidět?  A pak jsme skočili do vody temné jako horské pleso. Byli jsme na těch pár okamžiků, pár rychlých temp, spojeni vodou. Na břehu jsme se pak chvíli klepali a drkotali zubama, a pak zase tou prašnou cestou uzavřeli kruh přehrady. Nikým nerušeni, doprovázeni jen křikem cikád, sytou a tesknou barvou západu, jako první lidé opět bosí. Spolu, bosí, naplnění.


4 názory

Movsar
22. 08. 2008
Dát tip
někde kolem těch břízek i já.

baronka
22. 08. 2008
Dát tip
Chodov ještě mám v očích lepost krajiny z porcelánu srdce nepatrný sval ztratila jsem v břízkách u trati dílko pohladilo T

Movsar
11. 08. 2008
Dát tip
díky za zastavení a hodnocení

Zbora
10. 08. 2008
Dát tip
Hezký

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru