Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duše má teskný nápěv zpívá

11. 08. 2008
5
34
4584
Autor
Delfín

Láska je na splín ten nejlepší lék...


Duše má teskný nápěv zpívá,
Ty k němu verše skládáš, milá!
V těch táhlých tónech žal se skrývá,
bolest se s touhou zasnoubila.

Nad námi bledne noční nebe,
na kraj se snáší rosy chlad,
polibky mé hledají Tebe,
když hvězdy začnou umírat.

Polibky lásky touhu tají,
když pokládám Tě v hebký mech,
srdce se nebes dotýkají,
když tonou v něžných pocitech...


34 názorů

Delfín
29. 08. 2008
Dát tip
A.H. Díky! Nikdo ale není dokonalý a po tvrdé realitě dnešní doby se občas člověk rád vrátí k těm klišé a trochu se rozněžní... Ostatně i přílišné užívání slova klišé, dříve tak časté třeba na saspi, je samo osobě taky klišé, alespoň v tom smyslu, jak to chápu já... Shrnu-li to, člověk ke své rovnováze potřebuje ve svém životě nejen jang ale i jing...;o)

A.H.
27. 08. 2008
Dát tip
je to hezké, jen kdyby zde nebyly ty klišé verše viz. "Tebe- nebe."

Delfín
19. 08. 2008
Dát tip
Alespoň někoho...;o) Díky!...

Sarrah
18. 08. 2008
Dát tip
Děkuji ..........potěšilo moc...*

Delfín
15. 08. 2008
Dát tip
Myslel jsem si to! Koncem roku to měl i liter a trvalo to měsíc, než se to srovnalo...Dík za informaci...M.

Miroslawek
15. 08. 2008
Dát tip
totem má teď nějaké tech. problémy, padá jim server

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Mám ještě jiný dotaz mimo naši debatu. Když tak pilně pendluješ mezi písmákem a Totemem, taky máš takový problém se dostat na Totem? Já se některé dny a dnes rovněž, na něj nedostávám, hlásí mi to, že servr nebyl nalezen! A to není tím, že bych zkonil adresu, mám to v oblíbených, takže jen kliknu...

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Asi jsi hodně pilný a jsi tady často! Já se sem dostani jen občas. Sice s Tebou v ledasčem nesouhlasím, ale máš právo na svůj vlastní názor stejně jako každý! Kdybych měl strach z nepříznivých hodnocení, zvolím si to při vkládání svých dílek... "Nesouhlasím s vámi, ale do konce života se budu snažit, abyste mohl svůj názor veřejně hlásat! " Tak nějak to prý řekl Voltair a mně nezbývá než s ním souhlasit! Nejsem z těch, co se vztekají a vymýšlí pomstu těm, co mají jiný názor a troufli si jim ho sdělit! Sice jsem měl chvilkový dojem, že se na mne nějak víc zaměřuješ, ale zdání může klamat!Takže raději zkusím podumat, co Tě k jistým výrokům vedlo...;o)

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
ADR: Omlouvám se, ale do Tvého oslovení se mi vloudila dvě nadbytečná "e". Nevím, zda lze komenty zpětně editovta, takže volím tuhle cestu...;o)

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
AleexanderaDe Rent: Díky! Tak tady už se to neprolíná s prvky staročeštiny?;o)

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
Možná se ti to nezdá, ale dělám. Můžeš s proti tomu prostestovat, můžeš s tím i nesouhlasit, ale to je tak vše, co s tím můžeš dělat. Nejsem právě tvůj nejpilnější kritik, beru to plošně...

pěkné t

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
JM: Díky!

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: A Ty to tak děláš?;o) Já na to téma mám celou báseň, původně měla být kritikou minulého režimu, ale nic se v tomhle nezměnilo, takže jsem jen po dvaceti letech přidal další sloky... Koukám, že kdyby tady byly taky hvězdičky za iniciativu jako na saspi, tak už máš dávno maximum! Jsi můj nejpilnější kritik. Čím jsem si zasloužil tolik kritické přízně?;o)


Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
Kdákat jistě, takže se dle toho řiď (s Ď).

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Kdákat je vždycky mnohem snazší, než snášet vejce!

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
Na to, abych poznal pukavec, nemusím být slepice ;o)

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Díky za radu! Mimochodem, Tys to tak někdy dělal nebo je to jen Tvá teorie nepodložená zkušenostmi ani důkazy? Víš, něco jako ten pověstný Norimberský trychtýř, kdy se prostě udělá díra do hlavy a pak se do ní oním trychtýřem nasypou potřebné znalosti...;o)

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
V takovém případě mám radu - pořiď si modlicí mlýnek, naházej do něj útržky dávných klasiků a pak už stačí jen točit. Ušetříš si práci a bude to kvalitativně lepší.

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Klaním se Tvému ostrozraku! Ale všechno v nás a z nás je od něčeho odvozeno a všechno časem zevšední a vybledá, zvláště pro toho, kdo se na to zaměří a hledá právě jen to! Víš, připomíná mi to odpověď pana učitele Zelí z povídky Šimka a Grossmanna " Výlet do zoo", kdy jej repetent Pelnář zval na nedělní oběd /vepřoknedlozelo/řka, že maso a knedlíky maminka má, ale chybí jí příloha! Jistě si také vzpomínáš: Pochopil jsem Tvůj špatný vtip, chlapče! V neděli budete někde na výletě a já bych marně zvonil u vašich dveří! /Tedy možná to znělo trochu jinak, ale smysl zůstává stejný! Taky jsem to četl už dávno.../;o)

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Sarrah: "A já Ti, maková panenko, děkuji!" Jinak jsem před časem četl cosi, co se mi líbilo, ač nejsem stoupencem volného verše. Vzhledem k tomu, že jsi taky Evička, třeba Tě to potěší! Je to podle mého nádherné zpracování nejznámějšího biblického tématu.../Autor je bohužel neznámý.../ ************************************************** A nebylo ještě květin v Ráji a dřímala Eva pod holým stromem, tu Adam bdící pozoroval její spánek a prvně napadla ho N Ě H A! I uzmul spící trochu něhy, ale nevěda co s ní nechal ji spadnout na zem... A tu bylo plno květin v Ráji a kvetl strom... I vzbudila se Eva a bez údivu zdobila se květy, a na stromě již dozrávalo J A B L K O! **************************************************

Miroslawek
13. 08. 2008
Dát tip
Feferonek netřeba, docela ostře vidím odvozenost a vybledlost.

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Miroslavek: Chceš-li mít ostřejší obraz, požij feferonku!;o) Jinak díky za jisté uznání...Měl jsem dojem, že je Tvým hobby strhat každé mé dílko!;o)

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Moorgan: Mám holt už rád pohodlí a myslím při tom i na druhé! Taky mi to připadá romantické...;o)

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Honzyk: Tak nevím, zda to mám brát jako uznání či nikoli! Abych vzápětí zase nedostal vzkaz, že jsi zvyklý přečíst každou krávovinu!;o))) Ale budu chvilku věřit, že se Ti ti líbilo...;o)))

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
Diana: Díky! I já jsem plný citu...;o)

Sarrah
12. 08. 2008
Dát tip
super...*

Miroslawek
12. 08. 2008
Dát tip
lepší než jindy, byť obrazy jsou stejně vyšeptalé

moorgaan
12. 08. 2008
Dát tip
do mechu ano.../**

Honzyk
12. 08. 2008
Dát tip
o la la....))

Diana
11. 08. 2008
Dát tip
Jemná, plná citu, krásně zní a rýmy jsou také zdařílé. líbí se mi. T*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru