Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NAIRA část 10.: Tam dole...

12. 08. 2008
2
3
1655
Autor
naira

Tam dole...

 

    ,,Střídání!"

    ,,Jo, jasně, pojď si k tomu."

    ,,Něco novýho?"

    ,,Ani ne. Signály těch dvou nových zůstali rozdělené a nejasné jako se to stává obvykle. Hlášení taky přestaly podávat. Je to už nějaký den. A pár menších roztroušených signálů. Nějakým způsobem přišli určitě o část věcí. Pár signálů zmizelo úplně. Prostě jako vždycky. Akorát jim to trvalo trochu dýl. Napíšu hlášení. Ještě něco tě zajímá?"

    ,,Ne. V pohodě. To mi stačí. Jak říkáš: Jako vždycky. Akorát o nějaký dny navíc. Sice divný, ale proč ne? "

    ,,Tak zatím…“

    ,,Jo, měj se…“

    Promnul si oči, částečně rozepnul uniformu a opřel se do křesla. Měli bychom objevit brzy něco zajímavějšího. Nadřízení jsou už netrpěliví. I kdyby si snad měli něco vymyslet. Neví, o co jim jde? Vždyť to dopadá vždycky stejně. Dřív, nebo pozdějc ztratí signály. Získané informace pošlou chabé, nebo žádné. Tam venku je prostě příliš nebezpečno z důvodů těch a těch a ... Dole je vyhlásí za mrtvé, po nějakém čase. A zase se hledají dobrovolníci. Vyjímečně někoho chytí. Většinou se s nimi nedá mluvit. Skončí v blázinci, nebo ve vězení. V lepším případě poslouží jako doprovod dalšímu z nadšenců, kteří se chcou podívat tam ven. Ven na povrch.

A myslí si, že dokážou něco víc než ti před ním. Ani jim nesmí dát úplné informace. Bojí se, že by to většina vzdala předem?

     Už začínal klimbat..

    ,,POZOR, POZOR, NEŽÁDOUCÍ AKTIVITA VE SLEDOVANÉ OBLASTI..."

    ,,Co? Jo, už to jsem na příjmu," probral se, ,,Slyším, zadávej podrobnější informace." Neměl toho na sledování moc, ale většinou pár oblastí venku, pár vstupů do podzemí a podobně... Není divvu, že se po několika měsíční službě, kdy se nic zvláštního nedělo, Irten vylekal.

    ,,Upřesni nebezpečí?" jal se dát okamžitě  počítačům otázku.

    ,,Vašimi slovy ,NEBEZPEČNÍ NEIDENTIFIKOVATELNÍ TVOROVÉ' jsou blízko osob, které máme momentálně sledovat. "

    ,,Proč máš takovou jistotu?"

    ,,Protože počítač se nemýlí, pokud jsou mu zadána správná data a průběžné informace. Opakuji, a upřesňuji, že se nejedná o dosud známá zvířata, ani o lidi sledované, ale o neidentifikovatelné objekty, o kterých mám ve své databázi kusé informace, ale dovoluji si oznámit, že se domnívám, opakuji, že se jedná o nebezpečné tvory, jejichž totožnost není známa..."

 


3 názory

bubu71
17. 12. 2008
Dát tip
Bubu nečet to předchozí,jen tenhle výňatek a spád to má.OK.Najde si čas i na zbytek.*

bubu71
17. 12. 2008
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru