Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trápení je pro kočku!

13. 08. 2008
2
39
4676
Autor
Delfín

Naděje umírá poslední, lepší než marné trápení je nevzdat se a bojovat, věřit, že Láska přijde snad...

Z modrých a bílých kvítků si
vážeš nádhernou kytici.
Srdce Tvé o Lásce si zpívá,
ale on na jinou se dívá!

K čemu kytice modrobílá,
když jiná je teď jeho milá?
Proč dopřát srdci soužení
pro to, co se již nezmění?

Jinam teď upři svoje zraky,
snad jiný kdos teď sám je taky
a jeho srdce touhou nyje,
vášnivě smutná melodie

teď do večera tiše zní,
/když svoje struny rozezní,/
a vítr nese otázku,
zda ještě chceš žít pro Lásku,

riskovat ještě jednou jen,
zkusit s jiným žít krásný sen,
odhodit svoje trápení
a budovat ráj na zemi...


39 názorů

Delfín
09. 09. 2008
Dát tip
Miroslavek: Tak to vidíš, jak jsem přetažen...Normálně bych takovou chybu neudělal ani se zavřenýma očima... Doufám, že se Ti podobné nepříjemnosti vyhnou a přeji hezký den.;o)

Miroslawek
08. 09. 2008
Dát tip
inu, ten zubař mě taky čeká, to druhé snad ne, ale taky to znám, resp. něco podobného... no nic, dobrou noc a abych přesto naplnil tvé hluboké kritické přání, přidám alespoň drobnou technickou: "údržba", stejně jako každé jiné slovou s dlouhým u na začátku se nepíše s kroužkem.

Delfín
08. 09. 2008
Dát tip
Miroslawek: Je zábavné se s Tebou přít a vyměňovat si bonmoty. Člověk se ledacos dozví nebo ho to alespoň navede na rozličná témata.Ale teď momentálně na ně nejsem moc naladěn. Jednak mne čeká nepříjemné řízení u zubaře a pak, což je horší, jsem potkal kamaráda, co dělá v ůdržbě tam, kam chodím na brigádu a před 14 dny mu zavraždili před domem syna...Blíže se o tom nešířil a já se nechtěl vnucovat. Ale taková věc člověku nepřidá.Znal jsem je oba až příliš dobře! Take mi nějak chybí vtipné odpovědi. Promiň! Snad někdy příště...;o(

Miroslawek
08. 09. 2008
Dát tip
krásné sebepopření

Delfín
08. 09. 2008
Dát tip
To musím, chci-li přežít. a to chci!;o)

Miroslawek
08. 09. 2008
Dát tip
ne, ale obávám se, že ty máš protilátky ;o)

Delfín
08. 09. 2008
Dát tip
Máš něco proti univerzálnosti?

Miroslawek
07. 09. 2008
Dát tip
takže i zoolog, hmmm...

Delfín
05. 09. 2008
Dát tip
Miroslawek:I hroch či slon mají i svá citlivá místa...

Miroslawek
04. 09. 2008
Dát tip
Á, pán je psycholog... asi stejných kvalit jako ona údajná hroší kůže ;D

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Miroslawek: To Ty jsi věčně nespokojený kritik všech...Jinak je to ovšem jen a jen Tvůj džob! /Brežněv ale taky říkal: Ěto váše dělo a pak sem vtrhla vojska varšavské smlouvy!/ No nic, přeju Ti štěstí a abys našel vnitřní klid a nevybíjel svou nespokojenost se sebou samým na druhých...Ne každý má hroší kůži jako já a snaží se i nepříznivé věci brát jen jako černý humor...;o)

Miroslawek
04. 09. 2008
Dát tip
Delfín: kdepak, není ti do toho pranic, ať už to obložíš třeba stohem vykřičníků. Můžeš o tom pochybovat, můžeš s tím třeba i nesouhlasit, ale to je tak vše, co s tím můžeš dělat.

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Miroslawek:Pokud se to svými důsledky dotýká mne a lidí mi blízkých či sympatických, pak ano! " Nikoho nenutím, aby přijal moji moudrost. Kdo po ní sám nevolá, nedychtí, ten pro ni dosud vnitřně neuzrál..." Jdu spát!Já nemám možnost být v práci na nettu a v noci teď vážně bývá zabíračka...

Miroslawek
04. 09. 2008
Dát tip
Delfín: a je ti po tom něco?

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Mroslawek: Pak ovšem svoji "spokojenost" projevuješ věru podivnými prostředky...

Miroslawek
04. 09. 2008
Dát tip
Delfín: ale já přece nejsem nespokojený, naopak ;o)

Delfín
04. 09. 2008
Dát tip
Miroslawek:Nemyslím si, že právě Tobě se dostalo toho pravého sebevzdělání! Zkus se nad sebou samým zamyslit! V mnoha věcech zoufale tápeš a jsi otrokem vlastní nespokojenosti s každým a se vším! Jdeme odlišnými cestami a i naše postoje a vztahy s druhými jsou založeny na úplně jiných principech! Já se spíše pokouším lidi povzbudit, burcovat k optimismu, snažím se je přistihnout ve chvílích, kdy se jim daří dobře, abych je mohl pochválit i za to, co z Tvého pohledu nestojí za psí štěk... Ale Ty jsi jen věčný kritik a pozér, chybí Ti zřejmě schopnost radovat se z drobných maličkostí či Tě žere něco jiného, takže stále jen pronásleduješ druhé svou nespokojeností / nemyslím si, že té pochybné výsady se dostává pouze mně, četl jsem totiž i Tvé komenty jinde!/ Dělej se sebou něco, dokud je čas!;o)

Miroslawek
31. 08. 2008
Dát tip
Brutus je s jedním té... člověče, kam šlápneš, tam chatrně ;o) Kdybys to úsilí místo k tvorbě těchhle pomuchlaných konfet směroval k sebevzdělání, kde bys asi byl?

Delfín
31. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: I ty, Brutte? Nejsem tak moc jiný, než ostatní a taky se snažím v potu tváře dohnat ztracený čas...;o(

Miroslawek
31. 08. 2008
Dát tip
jo, je to vidět ;o)

Delfín
31. 08. 2008
Dát tip
Ani já se valně nestarám o štěkající psiska... Já si sem chodím pohovět jako když si někdo napustí vanu, dá si tam nějakou relaxační pěnu do koupele a na chvilku zapomene na vnější svět. Jinak se ale pak třeba taky honím jako druzí. Kdyby mi někdo před rokem řekl, že si po šesté noční místo spánku jdu sednout na celý den k pokladně v hypermarketu posílem půllitrovkou Shocku a v neděli jsem celý den tamtéž, řekl bych mu, že se zbláznil a že to nelze zvládat! Jde a ještě stačím mrknout na pár servrů a něco i rychle spíchnout ve verších...;o)

Miroslawek
29. 08. 2008
Dát tip
Honba, to je pěkně mnohoznačné slovo ;o) Umělecká tvorba spočívá v aktualizaci, dobývání nových prostorů. A také o překonávání hranic vlastních možností. Člověk, který jen opakuje, co už bylo, není umělec, ale v lepším případě epigon či plagiátor, v tom horším mršitel. Kdybych se staral o psy, tak řeknu, že po tomhle neštěkají ani teď.

Delfín
29. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: A kam se s tou svou honbou za novinkami chceš vlastně dostat? Co očekáváš od toho "nového prostoru"? Proč prcháš od toho, co Ti tak jde k něčemu, co je sice dnes v módě, ale za pár let už po tom neštěkne pes? Tvé staré přípěvky mi dokazují, že umíš víc než jen psát kritiky prošpikované cizími výrazy, které tak často i naši komici zesměšňují...

Delfín
29. 08. 2008
Dát tip
A.H. Souhlasím! Taky nikomu nic nevnucuji ani si nenechám vnucovat! Ale někdy, v určité náladě, Tě inspiruje i to, co jindy přejdeš bez povšimnutí... A je fakt, že Miroslawek mi tu dává do komentů věci, co se mi u něj líbí víc než to nové, i když to hned shazuje, že to bylo před sedmi lety a teď už je dál...;o)

A.H.
27. 08. 2008
Dát tip
inspirace se nesmí vnucovat.

Delfín
26. 08. 2008
Dát tip
A.H. Neboj, vždyť já jsem vždycky pevně rozkročen! To jen duch se k nebi vznes! /Duchem mlád je starý pes!/ To jen ten pilný kritik Miroslawek mne stíhá jak luňák, teď dokonce mi uštědřuje něco ze svých starších dílek, možná mne to i inspiruje...;o)

A.H.
26. 08. 2008
Dát tip
Nohama zůstaň na zemi

Miroslawek
18. 08. 2008
Dát tip
Největší Tvůj problém je, milý Delfíne, že dobře neumíš ani ony staré kousky.

Delfín
17. 08. 2008
Dát tip
Miroslavek: No, nevím, já tak rychle své zvyky neměním/ i když nikdy neříkej nikdy!/. Jenže stále přece jen více tíhnu k vázanému verši a pravidelným rýmům, ke szylu dávných klasiků...Možná si zas troufnu i na prózu, ale zatím v dnešní uspěchané době je snadnější sfouknout nějakou veršovanou rychlovku než psát román.... Ale to, co jsi mi sem dal, se mi docela líbí...Víš, zatím si nejsem vůbec jist, zda by nějaká změna stylu směrem k moderně byla pro mne přínosem! Už jsem přeci jen starý pes a těm se do nových kousků moc nechce, i když přísloví tvrdící, že se novým kouskům nemůže naučit kulhá na obě nohy! Je to otázka vůle a hlavně přesvědčení, že to má nějaký smysl...Je přece tak vábivé ulpívat v kouzelné minulosti...;o)

Miroslawek
15. 08. 2008
Dát tip
Smršť tahů smyčcem po strunách bolest mi v duši hraje hraje si s vichrem v korunách v bouři mým slzám laje když oknem z úst mi vlaje přestane náhle vítr vát z hříchu se tiše kaje: Bylo tak krásné milovat Vycítím těžký splínu vzmach jenž stoupá s vůní čaje čaje co vařil z hořců krach ten hrubě drsný frajer piju v chuť nedoufaje na dně smím žízeň uschovat ať steskem ve mně zraje: Bylo tak krásné milovat Srdce mi barví zmaru nach sníh žalu na něm taje taje a stéká po runách veršů bez konce kraje leč kámen ve mně zná je vlastně ty konce nechci znát chci plést si jinotaje: Bylo tak krásné milovat Vyschla nám šťáva z ráje nedáš už lásky ani watt ve mně však stále hraje: Bylo tak krásné milovat

Miroslawek
15. 08. 2008
Dát tip
To ať ti klidně sedne, jenže takhle jsem psal před sedmi lety a teď jsem prostě někde jinde - kam se třeba ty za osm let četby mých veleděl dostaneš také ;o))) A já už bud pravděpodobně zase v odlišném prostoru...

Delfín
15. 08. 2008
Dát tip
Miroslawek: Zdá se, že jsem Tě podcenil! Tohle mi u Tebe sedne víc než moderny...;o)

Miroslawek
15. 08. 2008
Dát tip
Zbývá jen říci nashledanou dotknout se konci černých per mlčky se dívám chvíli stranou než ptáci s písní nevypsanou pohnou se v ústech na sever

Delfín
14. 08. 2008
Dát tip
moorgan:Díky! Možná je to trochu klišé, psát stále o tomtéž a užívat pro to otřelé téma notoricky známých obratů, ale jsem už takový...;o) ***/Jak věčně stejné a neměnné jsou výrazy Lásky a jak bohatě a tvořivě se člověk dokáže vyjadřovat, když nadává!/

moorgaan
14. 08. 2008
Dát tip
je o lasce a to bude vzdy dokola, a porad ke cteni..me se to libi, hledals v tom jadro a to se ti povedlo../**

schyza
13. 08. 2008
Dát tip
Slinty.. nasládlý dokola omílající..

Delfín
13. 08. 2008
Dát tip
J.M.: Nejspíš ano...To jen já k tomu rád doplním nějaký budovatelský dovětek...;o)

Mně by stačily první čtyři..,*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru