Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o přežití závod

28. 08. 2008
0
2
783

"Doufám, že o ní už nikdy neuslyším," britská sedmibojařka Kelly Sotherton na adresu ukrajinské sedmibojařky Ljudmily Blonské poté, co Ukrajinka byla usvědčena z dopingu a výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru jí sebral nejen získanou stříbrnou medaili, ale vyloučil ji i z pekingské olympiády.

  Stalo se to včera. Hned jak jsem kolem šesté vstal, abych se zase přemístil do zaměstnání, ucítil jsem v krku mírné škrábání a sucho. To se občas stává v tom suchém pražském vzduchu, ale naštěstí mám pomůcku: PM Propolis - alkoholový spray s medem. Nastříkal jsem si ho do úst poté, co jsem do sebe nalil šálek kávy a vykonal ústní hygienu. Pak jsem si - jako tradičně při cestě po Václavském náměstí - zakouřil.
  Ta slečna v metru se na mě usmála. Tak dobrá, sednu si na to volné místo vedle ní. Když jsem se usadil, otočila se na mě a já pochopil, že je konec sympatiím. Alkohol a cigarety vykonaly své, navíc jsem se studem potil.
  V práci jsem měl z toho špatný pocit, a když mám špatný pocit, jsem nervózní a přenáší se mi to na zažívací orgány. Naštěstí mám v záloze vždycky Endiaron, ten mi žaludek zase vrátí do pohody a já mohu zas fungovat ke vší spokojenosti šéfové i zákazníků dál.
  Kolem poledne, to už slunce nemístně pálilo a já si postával u kuřáckého popelníku, mě rozbolela hlava. Nu což, co se dá dělat, dneska je perný den, zajdu za šéfovou, ta má Ibalgin vždycky po ruce. Dala mi pro jistotu dva, odpoledne je ještě dlouhé - tak kdyby náhodou.
  A tak celkem v pohodě skončil můj pracovní den. Akorát  ještě v tramvaji se mi udělalo horko, přišla na mě nějaká teplota. Však já věděl, že sáhnu doma do šuplíku a tam mám jistotu proti chřipkám a zvýšeným teplotám: Paralen. Ano starý dobrý paralen, žaludku neublíží, bolest zlikviduje.
  Byl jsem po tom všem unavený a tak jsem si musel jít lehnout o něco dřív. Ale nešlo mi usnout moc dobře: dal jsem si pár piv, potom se spí mnohem líp.

  V noci mi do snu vstoupila černovláska. Hned jsem poznal tvář Ljudmily Blonské.
  "Jak to Mário, že tebe nikdo nediskvalifikoval, nevyloučil a já jsem poražena?"
  "To víte děvče, to máte tak: vy ten sport berete strašně vážně, kdežto já ten svůj život zas tak moc ne. A tak nemusím chodit na žádné kontroly, nikoho to nezajímá, dokud funguju a jsem celku prospěšný."
  "Ale já chtěla jen vyhrát, nic jiného..."
  "Já vám rozumím, slečno Blonská. V lednici mám ještě pár piv, vezměte si je. Nesluší se v téhle době prohrávat."

2 názory

Honzyk
29. 08. 2008
Dát tip
"premistil do zamestnani", "stary dobry paralen", "Ibalgin dycky po ruce"...no, esi todle je fejeton, tak to me poser.))......jen vidlacky rozvinuta informace , na niz jsou naveseny Mario, tvy fangle..)----jezis....D

romale
28. 08. 2008
Dát tip
a přitom stačila flaša ruma - chudák ludmila

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru