Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobrý pocit zadostiučinění

Výběr: rebecca13
02. 09. 2008
3
18
1185
Autor
Enek
Nebyl opilý. Jak by také mohl po dvou pivech. Chtělo se mu močit. Domů to měl ještě deset minut. Vydržel by to, ale nechtělo se mu přemáhat se. Byl večer, tma, nikde nikdo. Přistoupil ke skupince malých stromků a rozepnul poklopec. Bylo to úlevné.

V dáli zaslechl dva hlasy. Rozhovor. Hlavou mu blesklo několik různých myšlenek. Chtěl rychle skončit, ale nešlo to. Znal to z dřív, nevyprázdní se úplně a ucmrndne si do kalhot. Stál stranou cesty. Má popojít ještě kousek mezi stromky, aby ho neviděli? Už je zahlédl. Kluk s holkou, sotva dvacet. Rozhodl se, že bude pokračovat. Bylo mu úplně jedno, jestli ho uvidí a co si budou myslet. Říkal si, že se ani neotočí, že si jich nebude všímat a tak si ani oni nebudou všímat jeho.

 

Zaslechl nějakou průpovídku, poznámku, které nerozuměl, ale byl si jist, že je věnována jemu, pak tiché dívčino uchichtnutí. Bylo mu to jedno, i když na to myslel. Procházeli právě kolem něho. Mohli být někde za jeho zády. Už si myslel, že to tím skončilo. Ale najednou na něho kluk začal mluvit. Nejprve nerozuměl, co říká, ale stále více bylo zřejmější, že se mu vysmívá. Stále močil. Přemýšlel, jestli se k nim má otočit čelem. Nejspíš by ho ještě víc naštval. Nevadil by mu dívčin pohled na jeho schlíplé pohlaví.

Od začátku v sobě pociťoval úlevu. Nechtěl se jí vzdát. Tak, jak k nim stál zády, pronesl: „Máte dobrý pocit uspokojení, že jste lepší než já?“ Mluvil k němu, vykal. „To je dobře. To je totiž jediný pocit, který skutečně dokáže člověka uspokojit,“ pokračoval. „Ukojit,“ dodal. „Člověk, když se takto povýší nad jiného člověka, se cítí lépe než po výronu semene do ženina břicha.“ Trochu byl zvědavý na jeho reakci, ale když mlčel, ještě dodal: „Takže jsem rád, že jste si na mě mohl zvýšit sebevědomí.“

 

Vyklepával poslední kapky. Když už byli hodně daleko, přemýšlel, jestli tím chtěl zapůsobit na tu dívku, ačkoliv ji vůbec neviděl, zda stála za to. O něm si pohrdlivě myslel, že to byl blbec a cítil v sobě nádherné uspokojení.


18 názorů

DaNdÝ
03. 09. 2008
Dát tip
měě docela čím dál víc přesvědčuješ, že umíš. Stylově i atmosférou se mi líbí, žádná výtka mě nějako nenapadá

Alojs
03. 09. 2008
Dát tip
lepší než tvé Zkušenosti. Co se týče zábavy. Nicméně celá ta story je takovým... spíš... zážitkem. Minifragment ze života. Což by mě osobně odradilo od výběru, nikoliv však od tipu. špatně nepíšeš, jsem zvědav, až mě srazíš do kolen řečeným :) *

Enek
02. 09. 2008
Dát tip
ženské pohlavní orgány jsou součástí dutiny břišní... zkrátka jsem napsal do břicha a i kdyby tady bylo víc než dva, komu tento detail vadí, už to měnit nebudu, a končím s tímto tématem, věnovalo se tomu víc, než zaslouží. už mě to vážně nebaví :-)

Enek
02. 09. 2008
Dát tip
česky rozumím, idiot nejsem (alespoň podle hodnocení lékářů; mé IQ je přecijen o něco vyšší, abych byl do této kategorie řazen), nerozumím, jak bych mohl ignorovat velká písmena u předložek, a už vůbec nevidím důvod, proč bych nemohl použít spojení "do břicha".

Enek
02. 09. 2008
Dát tip
opilý není, a lehce líznutej po dvou pivech určitě. a aniž bych chtěl vysvětlovat - text by vždy měl ustát bez čehokoliv dalšího - to je základní princip tohoto textu, že si autor-vyprávěč a hlavní postava v jednom myslí, že je lepší než někdo druhý, ale právě to ho usvědčuje, že on je ten blbec. ale chápu, že se to někomu nemusí líbit a nemám s tím problém. zkus, prosím, přečíst něco mého dalšího, jestli se to o něco nezlepší. předem dík.

Manon2
02. 09. 2008
Dát tip
Mně se to naopak nelíbí(ale proti gustu...). Původně jsem i chtěla připojit dlouhou kritiku zdůvodňující můj postoj,takovou decentní šaldovskou analýzu(když už hlásám soudy, a´t jsou aspoň zdůvodněné) Na druhou stranu je hloupé psát kritiku delší než je sám kritizovaný text a "nelíbí se mi"=čistě subjektivní názor, který si ani žádné zdůvodňování nevyžaduje. A koneckonců - "nelíbí"není ouplně vhodná charakteristika. spíš to na mě jenom neudělalo "BUM, JÁ JSEM SICE KRÁTKÝ TEXTÍK,ALE VELKÝ.." Zadostiučiňující řečičky, jež vede hlavní hrdina k někomu, kdo ho nejspíš ani neposlouchá, bych čekala od člověka naprosto opilého, jak se tam kymácí ozářen pouliční lampou a vvypráví svoje pseudovítězné a nadřazující se věty kamsi do křoví...pak bych to považovala za groteskní situaci, ale když vypravěč hned v první větě hlásá, ža hrdina není opilý, tak pro mě ta situace nějak ztrácí kouzlo pro svou absurdní absurditu a nedoladěnost.

Enek
02. 09. 2008
Dát tip
nejsem až tak velké trdlo, už jsem docela velkej kluk a mě v tomhle textu prostě líp sedlo to břicho než "podbřišek" nebo něco vulgárnějšího. a to se neboj, i taková slová znám, a když je potřeba, umím je i použít. ohledně těch zad ti budu věřit, ještě jsem to nikdy nezažil, a asi si to nechám ujít. tahle představa mě vážně moc neláká.

Enek
02. 09. 2008
Dát tip
Ahoj. Díky za pochvalu. Škoda jen, že u mě moc krátkých věcí nenajdeš. Zkus se ale začíst i do těch delších - jsou složené ze samých krátkých a výstižných odstavců. :-) K tvé připomínce... aniž bych chtěl být tolik maskulinní, jsem holt sameček v mých textech se mužský pohled prostě nedá zastřít. Nechci žádnou čtenářku urazit, ale obávám se, že mi mužská část čtenářů snáze porozumí. Trochu jsem si zkusil obrátit svůj pohled v Pohádce, která je vyprávěna z pohledu partnerky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru