Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

bordelářka

15. 09. 2008
3
12
1834
Autor
Klárka

Tak už nám naše láska končí.

Balí si kufr,

je to bordelářka.

Věci tam hází bez ladu a skladu.

Zmuchlanou špínu.

Ani neřve, lhářka.

Ne, ani slzu neuroní,

prej za pár minut už musí být jinde,

prej už je zvyklá.

Když dostane kvinde,

nahází svejch pár švestek na hromádku,

někdy jde pěšky,

někdy na taxíka

a někdy běží.

Koukám za ní, v zmatku, že už ji nemám,

už mazlím jen psíka.

A holku prodejnou,

Lásku, poběhlici,

spálím i s jejím majetečkem.

A budeme mít slivovici.

12 názorů

guy
06. 10. 2008
Dát tip
docela rozumné řešení :-)

Rajmund
17. 09. 2008
Dát tip
Hernajs, vy si medíte!._)

Klárka
17. 09. 2008
Dát tip
Honzyk: To neni o rozchodu, to je o odchodu lasky, ti dva v basnicce jsou spolu furt a chlastaji slivovici :o) jinak je mi jasne, ze kdyz nekoho prestanu milovat, cili ode mne odejde laska, tak si za to muzu sama, cili bahynko hazim na sebe umyslne, davaje tim celemu svetu najevo, jak jsem mimoradne uvedomela potvora, je otazka, jestli clovek, kterej to proziva, to prozivat chce, nebo musi, pak je dalsi otazka, co to vlastne ta laska je, esli ten prozitej zivot vcetne slivovice, nebo jenom to hormonalni svijeni na zacatku, kdy clovek je sice uzasne zamilovanej, ale jinak dohromady nevi, co dela, dokud ho to neprejde, ale o tom ta basnicka fakt nebyla, ta je, jak pravi jablonec, pro zasmani. Zenatej: clovece, kvuli tobe jsem nahle zmenila rozhodnuti, jsem tu proto, ze ty dve dilka zase smazu, ale tak teda ne, i kdyz nic jineho si nezaslouzi :-)

Ženatej
17. 09. 2008
Dát tip
A mě ten text přijde náhodou hezky vohrabanej...

jablonec
15. 09. 2008
Dát tip
taková prozasmání

Petrusha
15. 09. 2008
Dát tip
švestka je láska sama v zime hreje, v lete chladí :)

Rajmund
15. 09. 2008
Dát tip
No jo, na světem protřelé křídlatce se musí od lesa..

Norsko 1
15. 09. 2008
Dát tip
anna bordelářka

Honzyk
15. 09. 2008
Dát tip
...se tady vsichni dneska rozchazite..:)... Mne pripomnelo, jak jedna ma kamoska si teda sbalila, no a v kuchyni uz Tomasek s kluklama pochlastaval...a do pokoje muselo se pres kuchyn. Rikala mi:" Ja jsem si sbalila vsechny veci, hodila klice na stul a vypadla, praskla dverma, ale v ty chvili si uvedomila, ze jsem vevnitr nechala ve stokrdeli fen, natacky, kondicionery....ale predstava, ze zvonim a potupne se vracim do koupelny me zahnala:))... ----ale, se neuratz, s tou holkous nejakej cas byl, ne..? tak jakapak "prodejna", "pobehlice"...tim hazis banyko i na sebe... ...a text je, i kdyby nebylo vo skutecny udalosti, zejo, velmi neohrabany...

Klárka
15. 09. 2008
Dát tip
Hm, ale když to pojmenuju prvnim veršem, tak to bude přitahovat romantiky. A já chci přitahnout pozornost papoucha :o))) Jistě, tekutou :o)

MazLenka
15. 09. 2008
Dát tip
Lze milovat švestku?

Rajmund
15. 09. 2008
Dát tip
Nahradil bych slovo v názvu prvním veršem, ať je to rozehraný víc do šířky. Přes středního útočníka nemůžeš tlačit všechno.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru