Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HORŇÁK

15. 09. 2008
6
21
4124
Autor
moorgaan


z nelaktačního
prsa žíznivě saje

přisáté klíště

21 názorů

moorgaan
09. 10. 2008
Dát tip
jarmilko..jasne,sajeme se navzajem.-))

...ty už máš ženu?

moorgaan
18. 09. 2008
Dát tip
jsem si pekne nadrobil, kdyby moje zena vedela, ze se jeji prsa tady propiraji, tak me zabije.-))

Houmeles
18. 09. 2008
Dát tip
Ale moorgaane, my tu nehodnotíme prso tvé ženy, ale haiku. Toto haiku si žije svým životem a je námi popoháněno jak chodbou náhledů a možností, z jakých různých prsů může klíště sát. Nelaktační prso je tak trochu lékařský termín. Tak se běžně nemluví. Proto se Zvrhlíkem přemýšlíme, ak je asi označit.

moorgaan
17. 09. 2008
Dát tip
moje zena nema suche, vyschle, visici, prazdne, a kdovi jake prso- ma prso nelaktacni, ten moment je muj postreh- takze nespekulujte jake to prso je, jasny!... nepredpokladam, ze jste ho nekdo z vas videl:-))

Zvrhlík
17. 09. 2008
Dát tip
To zvadlé je z téhle trojky asi nejlepší, ale za ideální bych toto slovo nepovažoval.

Houmeles
17. 09. 2008
Dát tip
A co prázdné prso? A nebo visící prso? Zvadlé prso?

Zvrhlík
17. 09. 2008
Dát tip
Suché prso chápu jako nenamočené. To není přesné. Vyschlé prso jsem ještě nikdy neslyšel. Nelaktační se mi do haiku nehodí. Řeknu to takhle obraz rozhodně zajímavý, ale zvolena poměrná špatná slova (včetně množství, konfigurace atp.) k jeho ukázání. Chce si s tím ještě víc pohrát. Chce to víc vypiplat. Ale bez kireji, to haiku stejně nebude.

Houmeles
17. 09. 2008
Dát tip
Proč blbina? Ze suchého prsu saje klíště. Co říká Zvrhlík na takový nádherný protiklad?

waldekke
15. 09. 2008
Dát tip
pěkná blbina. :o) Díky. Wal.

oakbark
15. 09. 2008
Dát tip
Nezajímavé, impertinentní rádobyhaiku.

Marcela.K.
15. 09. 2008
Dát tip
Haiku to není a je tam zbytečně moc slov :-)) stačilo by... z prsa saje klíště... pokračování příště :-))

neroušek
15. 09. 2008
Dát tip
Forma je vedlejší, počet slabik není rozhodující při českém haiku...........ale to je snad poprvé,co neroušek piráta nepotěší,neb báseň se mu z hlediska vkusu nelíbí, nerouškovi se při představě této básně necítí dobře a tuto báseň by si s sebou na ostrov pokladů nevzal.Piráta zdraví z kokosové palmy trosečník neroušek.

Paulart
15. 09. 2008
Dát tip
moorgaane, proč jsi nenapsal vyschlé prso? To by byl kontrast!!! Z vyschlého prsu saje klíště.

moorgaan
15. 09. 2008
Dát tip
reakce na žíznivost byla směrem k paulart, je mě jasný, že je to samozřejmé..přisáté je kvůli přesahu, být tam musí..nelaktační je jediné možné, jinak se vyschlé prso snad ani popsat nedá / ještě snad nemléčné, ale to je daleko horší/..přisáté je samozřejmě důležité..vypovídá o popisnosti děje- protikladu, které určuje haiku jako prioritní věc..zda je to ovšem haiku, můžu polemizovat,ale není zatím jediný argument, který by to striktně vylučoval..

Zvrhlík
15. 09. 2008
Dát tip
Chybí kireji. Bez něj je z haiku pouhá oznamovací věta. Navíc jsou zde použita 2 adjektiva a 1 příslovce, které se mají používat v haiku s nejvyšší opatrností. Příliš mnoho nadbytečných slov: žíznivě - sám říkáš, že každé klíště je žíznivé, tak to snad není nutno říkat, když je to samozřejmě. Nežíznivé klíště už přece nebude sát. Kdyby už nebylo žíznivé, tak už by přece nesálo. Je sice rozdíl mezi žíznivě a žíznivé, ale přesto bych tam todle slovo už nedával. Ještě víc je však zbytečné slovo přisáté - jak by klíště mohlo sát, když by nebylo přisáté? Slovo nelaktační se mi v haiku vůbec nelíbí. Ale to už je otázka vkusu. Na druhou stranu nutno ocenit značnou originalitu.

moorgaan
15. 09. 2008
Dát tip
hih.-))paulart..jasne,dalo by se napsat freehaiku..v tom jsi odbornik ty, tam ja nesaham.. vim,ze to prso je nelaktacni, je moji ženy ?:-))) a klistata, tak je znam ,a ze je znam , si piš!!!..vim jak jsou zizniva!..protoze kdyz se kliste prisava,jedinou jeho cinnosti je sat,a cim rychleji a yvdatneji tim lip.-)).. dekuji za nazor..a uz taky neco posli!

doufám že to nečtou mladé maminky nebo chytěj laktační psychózu:))) dobrý*

Paulart
15. 09. 2008
Dát tip
Ten obraz není špatný, ale zkušební otázka (jak víš, že nelaktačního?) tě zavede do říše domněnek. Také "žíznivé" klíště je příliš domyšlené. Ty vidíš jen klíště. Nic víc. Jeho žíznivost není na první pohled zřejmá. Je jen přisáté, tak se jeví tvým očím. Já myslím, že stačí prs sám o sobě a klíště, a už to má dobrý, drsný náboj. Za ten ti dávám tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru