Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Procitnutí: Prolog

18. 09. 2008
0
2
1163
Autor
Element6

Kdo chce hýbat světem, musí pohnout nejdříve sám sebou. Sokrates

                                                                         Stvoření
     Z daleké temnoty se přes hvězdy a planety blížilo monstrum – Nibiru. Planeta velikosti Země se pohybovala nezvratnou rychlostí. Při své pouti narážela do ostatních vesmírných těles a z jednoho svým úderem vytvořila tělesa dvě: Zemi a Měsíc. Nibiru, neboli dvanáctá planeta se usadila nejblíže u Slunce a svou elipsovitou dráhu uběhla jednou za tři tisíce šest set let.

     Vznik života na planetě Nibiru probíhal mnohem rychleji než na Zemi, kde teprve vznikala první zvířata. Při dalším přiblížení Nibiry ke Slunci na ni již žila vyspělá civilizace, která znala tajemství genetiky a ovládala výrobu vesmírných korábů. Po mnoho let obyvatelé Nibiry přemýšleli, jak se ochránit před slunečním  zářením.  Proto se vydali na Zemi.

     V okolí řeky, kterou nazvali Ni-Li, již žili primitivní hominidé. Obyvatelé Nibiry, Anunakiové, pracovali tvrdě na těžbě zlata, jenž bylo nezbytné pro výrobu ochranného štítu proti slunečnímu záření. Jednoho dne v dolech vypukla vzpoura. Aby byli Anunakiovští dělníci opět klidní, musel vědec Enki spolu se svou sestrou vytvořit primitivní rasu opočlověků, kteří by pro ně pracovali. A tak se stalo, že lidé pracovali místo Anunakiů, jenž jim vládly. A aby nikdo nevěděl, jak vypadají, nosili „masky“ s podobiznou zvířat, která se na jejich planetě nacházela.
     Poslední stavbou před odchodem Anunakiů se stala Velká pyramida v Gíze. Měla sloužit jako navigace pro další příchod „bohů“ – Anunakiů. Stavba byla dokončena, ale ještě museli zařídit důležitou věc pro existenci lidstva na území nazvaném Atlantis (Atlantida).

                                                                       Atlantida
     Atlantida se rozkládala na velikém území. Jejím hlavním centrem byl obrovský chrám, kolem něhož protékalo nesmírné množství vody. Z jedné strany přitékal teplý a z druhé studený pramen. Atlantida byla pro svou krásu nazývána Elisejskými Nivy. Domy se stavěli ze zlata a v mracích létaly stroje vytvořené Anunaki. Některé ale stvořili sami lidé. Za dlouhou dobu působení na Zemi předali Anunakiové své vědomosti o technice právě jim. Ti ji však ještě zcela nechápali a tak jim museli „bohové“ stále pomáhat.
Atlantida se stala centrem vědění a přepychu. Veškerý život vznikl zde. A Anunakiové si ji vybrali za své prozatimní sídlo na Modré planetě.
     Roku 9 564  před naším letopočtem se ale Země otřásla a tajemná Atlantida zmizela pod hladinou moře, jako by nikdy neexistovala. Při těsném průletu planety Nibiru se Země jejím vlivem otřásla, a z jejího nitra stoupalo k povrchu obrovské množství energie. Současně se zvedla mořská hladina a spolu se žhavým magmatem vytvořila neprodyšnou stěnu. Několika set metrová vlna se blížila k Atlantidě. Anunakiové o katastrofě věděli, a většině se také podařilo uprchnout. Někteří zde však s lidmi zůstali, aby je varovali a pokusili se je zachránit. Jeden z Anunijských vědců varoval muže Nibuse, z lidského pokolení, a jeho manželku. Ti vyrobili loď, na kterou naložili většinu fauny i flóry z Atlantidy a podařilo se jim se zachránit.
Atlantida však byla ztracená. Ohnivá zeď smíchaná s vodou se přes ni převalila a Atlantida zůstala už navěky na dně oceánu nazvaného podle bájného kontinentu – Atlantik.

                                                                   Poselství z minulosti
     Mohutná civilizace Atlantida zanikla a již několik tisíc let spala pod hladinou moře. Mezitím se jen o pár set kilometrů dál vytvářela nová říše – Mayové. Ti, i když tušili, že existuje, cosi, co přesahuje hranice jejich chápání, trvalo jim tisíc let než dokázali vypočítat konečné datum evoluce. Den posledního soudu byl stanoven na 21. 12. 2012 ve 12:12 hodin. Než však stačili tuto zprávu rozhlásit po celém známém světě, jejich civilizace zanikla. Nikdo netuší jak a snad to neví ani oni sami.
     Zanechali nám tu jen několik předpovědí a pyramidy, které nacházíme po celém světě. Co tyto tajemné stavby zobrazují a jakou funkci mají plnit? Vytvořili je lidé? Pak je nepravděpodobné, že by se podobné monumenty, jaké byly objeveny v Egyptě, mohli objevit také jinde na Zemi. A přeci tomu tak je. Pyramidy nalézáme nejen v Egyptě, Jižní Americe a Evropě, ale jejich stopy se vyskytují také na snímcích z Marsu. Že by skutečně existovala jakási vyšší moc, která řídí naše životy? A proč nalézáme v mytologii různých národů zmínky o Potopě světa? Skutečně existovala? Všechno je možné. V době, kdy se teprve vytvářely starověké státy, ještě nikoho nenapadlo zapisovat veškeré dění v jejich okolí. Ale i přesto, že postrádali nejmodernější technologie, zdá se, že v myšlení na tom byli daleko lépe než my. Protože my se snažíme ve všem vidět cosi logického, co se dá vědecky podložit, ale co když se všechno neřídí jen podle vědy. Vždyť může existovat také tajemno a nelogično. A dokud to My Homo sapiens sapiens, považující se za nejinteligentnější bytosti ve vesmíru, nepochopíme, nemůžeme dojít k další etapě evoluce. Neboť právě pochopení a smíření se i s tím, čemu nerozumíme, nás teprve činí výjimečnými, čímž se přibližujeme „bohům“. A teprve čas ukáže, zda- li si takovouto budoucnost zasloužíme.


2 názory

Element6
18. 09. 2008
Dát tip
Je to první část dvojdílné povídky, počkej do zítřka...Je to trošku starší a mělo jít o vize Nostradama atd...takže omluvte přílišnou nezaujatou zaujatost druhé části...

tanec
18. 09. 2008
Dát tip
To není povídka!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru