Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mohyly

22. 09. 2008
2
17
1670

Srdce své drobím do mohyl
zobou ho ptáci ze všech sil
krvavé mají zobáky
však nestřílejte na ptáky!

Nechals mě v lese pod strání
trní mi vpletl do skrání
do dlaně jen dva zlaťáky
namísto bárky - nafťáky!

Srdce své drobím do mohyl
prázdná je schránka v níž jsi byl
za žitnou měním zlaťáky
však nestřílejte na ptáky!

 

 

 

 

 


17 názorů

Toscana
24. 08. 2009
Dát tip
guy - no to má takhle spousta lidí, že radši faunu, než homo sapiens, ale přesto si ještě kvůli tomu nezařídí zbrojní pas a nekoupí si winchestrovku. :o)))

guy
24. 08. 2009
Dát tip
Toscano, mi to nedalo, bo mám radši ptáky, než některý lidi :-)

tsuki
22. 08. 2009
Dát tip
nestřílejte na ptáky, střelte radši mě do hlavy, již nechci dále žít s vědomím, že nikdy nedosáhnu takové slovní vybroušenosti a myšlenkové návaznosti ve svých dílech.

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
U prvního dvojverší jsem si říkala, že se snad konečně (hurá) blýská na lepší časy. Ovšem nafťáky mě vrátily zpátky do reality. Prostě nestřílejte na ptáky, jinak na vás přijde greenpeacák nebo urolog!!! guy - no a tys to fakt vylepšil... :o)))))

guy
04. 10. 2008
Dát tip
střílejte radši na lidi co si navzájem závidí mezi očima rypáky však nestřílejte na ptáky! :-)

na otázku Sašu, či sa zaoberám duševnými poruchami odpoveď: " aj tie mi prídu do cesty ". no a prečo som to tipnul...asi pre to ekologické memento...nestrielajte na ptaky, za tie bárky...proste zdalo sa mi to ako volanie... po lepšiej a hlavne ekologickejšiej dobe...za to že som nad tým musel uvažovať... nemam totíž rád otvorenú priamočiarosť v básňach aj keď v niektorích aj mojích básňach sa objaví... mám rád - tajomno, keď človek musí čítať aj medzi riadkami...

clovrdik
23. 09. 2008
Dát tip
to je džouk jak sviňa :-)) na místo bárky nafťáky :-)) to jako ty kamna ? a kanystr s palivem taky tvůj milý dodal ? nene, už sem to pochopil ..; zlaťáky, nafťáky do šrotu a taky zlaťáky a všechno to pak vyměnit za režnou ..; to je příběh z prostředí našich magnetických spoluobčanů, ne ? případně cinknutý parodií na Mládkovo Medvědi nevědí; ale jestli se pletu a není to parodie, tak pak teda potěš koště, velebnosti !

Háber
23. 09. 2008
Dát tip
...na mohyle zlá chvíľa, na mohyle tŕnie chrastie a v tom tŕni chrastí rastie kvety rozvíja žltá ľalia...* ...pripomenula s petrushou mi klasika*

Petrusha
23. 09. 2008
Dát tip
stojí, stojí mohyla ... len teda vtáci v tom neboli

Norsko 1
23. 09. 2008
Dát tip
jasnej ledek (janecký)

Honzyk
22. 09. 2008
Dát tip
...yo, ptaky nechte bejt: souhlas:)úúú

A.H.
22. 09. 2008
Dát tip
ptáci jsou vítanými hosty


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru